Gårdagens uppfinningar

En del av dem åker vi i dagligen. Andra … ser vi inte så ofta  – eller?

invention01

Utdragbar husvagn byggd av en fransk ingenjör 1934. Får en Hummer Stretch Limo att se tam ut.

invention02

Bilradio i barnvagnen från 1921 komplett med batteri, rörradio, antenn och högtalare.

invention03

Slick femaxlad ATV från cirka 1936 gör det yvigt

invention04

Den här bilversionen av tågkofångare presterades 1924 för Parisborna att skydda liv och lem.

invention05

Paris 20-tal. Lyckan syns fullständig (nåja) för denna junior i färd med att ta en sväng på en motoriserad enhjuling utan ekrar.

invention06

Parkera inte in mej! Eller förresten, gör det. Tjugotal.

invention07

Paris 1960 minsann.  Radiostyrd gräsklippare. Lyft på fötterna eller bli av med dom.

invention08

Bry dig inte om att åka långväga för att bli brun när du kan slanga solbränna för 25 öre. Model Betty Dutter demonstrerar soltanken (ursäkta ordvitsen) under den årliga automatmässan i Chicago den 19 januari 1949.

invention09

Glöm kopphållaren. Här kan du brygga en fräsch kopp kaffe i 100 knyck med 1950 års instrumentbrädebryggare från Tyskland.  Tillverkaren föreslog även användningsområden som soppvärmare, äggkokare och värmare av rakvatten.

invention10

Innan Stereo-8:ans kromspelare glänste i bilarna utvecklade det tyska Phillips Company denna skivspelare 1959 kallad Auto Mignon.     Stick en platta i springan och en annan i mattan.

invention11

En besökare på New Yorks Hi Fidelity show 1960 beundrar en skivspelare som kunde hängas i taket.   Uppfinningen vände inte upp och ner på marknaden.

Invention13

-Du missade en fläck älskling.
Motorgräsklipparen från framtiden hade elsystem med generator, strålkastare, radio, telefon, air conditioning och även en drickakyl. Demonstrerad i Port Washington 14 oktober 1957.

Invention12

Mediacenter i hemmet. Arkays kombination av HiFi och TV kallades Fantasia och visades på HiFi-mässan i New York 1959.  Vingsektionen som gick att svänga runt innehöll en milda makter hela 21 tum stor TV som spelade full stereo.

invention14

Hälften båt, hälften bil. Västtyskland 22 januari  1952.  Uppfinnaren Karl Baier vid ratten testar sin konstruktion .

invention15

På tal om hybrider. Eric Kemp var en flygplansingenjör från Melbourne Australien. Han testade sin flygplansmotorcykel på en gata i Melbourne 23 september 1957.  Den var inte förmögen att flyga men den höjde ribban avsevärt för fåniga färdmedel på gatorna, skriver författaren till de engelska bildtexterna.

invention16

Italien till sist.  M. Goventosa de Udine snodde ihop denna hemma i garaget.  Den maxade ut vid 150km/h.  Vad kunde gå fel i det läget?

Fler bilder på the source of this 50 wierdest inventions. 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *