Folkfest i Edsbyn

SVERIGE. Edsbyns årliga utställning med efterföljande cruising slog till på årets hetaste dag, 25 juli. Parken var fylld med bilar och folk och Långgatan var kantad av åskådare. av Lars-Åke Krantz.

 

Usabil.nu fyller femton

SVERIGE. Första december fyller Usabil.nu 15 år! Den startade när vi satt med våra företagsdatorer i hemmen och spelade patiens. Vi tittade på uppslagsverket Focus på CD-rom. En del slog aldrig på datorn. Internet fanns inte. Google var okänt.  Himmel vad Mats Carlsson var tidigt ute!!  Läs grundarens egna ord om hur allt började men först en tillbakablick. av Krantz

Brattåsmordens blå Valiant.

SVERIGE. Brattåsmorden är ett ouppklarat dubbelmord som inträffade den 31 maj, 2005 när ett par i 70-årsåldern Tor Öberg och Gerd Wiklund mördades på sin gård i Brattås utanför Härnösand. Raggare, hjälp oss hitta den blå Valianten. av Lars-Åke Krantz
Usabil.nu

Nazisternas krigsbyte

SVERIGE. Under 2005 fotade jag en Citroen lastbil ombyggd till Epatraktor uppe i Fiskviken Jämtland men visste inte så mycket om den vid det tillfället men det skulle ändras. av Kent Åberg

Hur parkera 12 kvadratmeter Buick.

SVERIGE. Nu skulle tolv kvadratmeter Buick  tråcklas in på en svensk parkeringsruta designad efter Ford KA och Hyundai Atos. av Jan Silén. 

Carlislemarknaden hösten 2014

PENNSYLVANIA. Hur det är och hur det var, Carlisle genom ögonen av Stefan Blautzik. Varje år så långt tillbaka jag minns, har jag och Chris åkt upp till Carlisle och dragit hem bildelar och sandpapper. Men genom åren har jag märkt en förändring. av Stefan Blautzik. Översättning Stefan Eriksson.

Decembers Music Challenge

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT. Välkommen till den första månaden av WORLDKUSTOM MUSIC CHALLENGE. Vi tänkte hoppa igång i januari 2015  men intresset är STORT. Vi kör redan nu ... i december! Häng med i  tävlingen som vänder sig till nya röster, nya instrumentalister, nya band. Rösta på din favorit! 

blog stream

I nästa nummer

Krantz Krönika och mycket mer

NY STIL

Worldkustoms andra årgång är på väg att släppas. Version 2015 kommer att ges ut i fyra (4) versioner, allt för er läsare

Vi behöver mer musik till vår tävling

Vem vinner  decembers musiktävling?  Och vi behöver många flera band till kommande månader. Skicka in era MP3.

The San Diego Highwayman

Från Californien till norra Sverige reser berättelsen och fångas in av bilmannen Lars Kringstad. Den träffade honom i mage och hjärta så rent att han kontaktade Worldkustom. 

På gång. Film från en bilträff i sydvästra Florida

Merchands Crossing måndagar. Ja, vi har varit där förut men vad gör man? Vi gillar't! 

God Jul

Fick det här julkortet från en av våra reportrar, Kent Åberg.

Nytt Containersystem

En revolution i att transportera bilar är här.

En långsam promenad.

Jarmo är tillbaka. Det finns stunder när man alltid kommer att vara nio år. Spännande, skrämmande, lockande och alldeles fantastiskt. 

Den första egna jänkaren

Hur många kommer ihåg känslan man hade när man stolt rattade hem sin första jänkare?

Made in USA av svensk?

PENNSYLVANIA USA.  Slackade omkring på Hershey och fick syn på något unikt. Ögonen blev ännu större efter ett tag. 

Öppning och invasion Viksjö Mat&Nostalgi

Det blev invasion när Viksjö Mat&Nostalgi  invigde lanthandel, nostalgibutik speedshop,  bensinstation, café och hamburgerbar. Det bor 112 personer i "stan". Under lördagen kom över 400 ! 

Åk med i Chevrolet 1930 hotrod

Ed Yaegers hotrod skrev vi om tidigare i papperstidningen Bilsport Classic. Åk med i rodden i den här filmen.  

Krantz Challenge växer

    Krantz Challenge växer. Fler träffar,  fler åskådare,  längre event, större event. 

Världsrekord 1911

USA. Nytt världsrekord i Indianapolis

Worldkustom träff.

Till sommaren välkomnar Worldkustom på ett bananskal alla läsare till en ny träff i Nykvarn utanför Södertälje.  Det blir visst tusen bilar på  Worldkustoms ALL AMERICAN DAY den 8:de augusti  i Nykvarn, har jag hört ?!  Vad är det här för oproffsig  inbjudan?  Lugn, det blir värre.  

Pakeringsruta

Skicka in era bilder.

Vinn mej

CALIFORNIA. Köp lotter för en god sak och vinn en cruiser. 

Ny, snabb sänkningssats från ASA Custom Ride i Sverige

Ersätt din stötdämpare med en gashydraulisk kolv från ASA och du har en färdig lowrider med bibehållen fjädring i alla lägen.  Rykande färsk uppfinning från Malmberget