Swamp Cabbage Festival LaBelle

LaBelle är drömstaden på vischan du ser i amerikanska filmer.  En gång om året stoppar de allt, slår de upp klaffbron och har fest. Träsk-kåls-festen är här så ock Worldkustom. by Krantz
labelle12
Francis Hendry hade två döttrar, Laura och Belle. När han grundade staden fick den namnet LaBelle. Idag är den huvudort i Hendry County. Staden har 4600 invånare.

labelle04Här hålls en gång om året  Swamp Cabbage Festival.  Träsk-kåls-festivalen.. med lokala beauty queens, smoki’n barbecue, countryband, armadillo-race och gamla bilar.
labelle17
labelle34Vad är Swamp Cabbage?

Nja, alltså cabbage är ju kål på svenska och här äter man kål från träsket och allgator. Flodhästar gillar också den gröna kålen.
Älg och potatis i Bredbyn blir alligator och träskkål i Labelle.

labelle02
Poliserna ser till att fordonen kan röra sig så fritt som möjligt och att bilarna kan komma åt gator och vägar trots anstormningen. Bra service.
labelle10
Dom är överallt i staden med 4600 invånare och hjälper till med allt praktiskt.  labelle14
Luften står still och grillrökarnas långsamma puffar får alla att bli hungriga. Ortens skönhetsdrottningar 2016 koras,labelle20 skolans blåsorkester spelar och i hagen med armadillor ramlar en cowboy  i upphetsningen inför racet.

labelle33

Countrymusiken glider som varmt smör mellan skuggorna. Den lilla staden har tagit time out och lagt sig ner att vila på lördagen.  Det är långt till måndag.  Play some Hank Williams  buddy.
labelle11

coop_facebookBilutställningen pågår hela dagen.  Det är 28 i skuggan och livet är generöst. 45-åringen som äger 29:a Forden med Hemi är självutnämnd pensionär. Han har tjänat mera pengar up north än familjen kan göra av med så de flyttade till Floridasolen och värmen och blev heltidslediga.  
labelle30
Reportage kommer kanske framöver i Worldkustom.  Vet’nte. Man blir laidback i den här miljön där man bara fällt upp klaffbron och dragit ur sladden.
labelle07
labelle08Få se nu – låt mig gissa:

John Eaton III hade ett offroadchassie med 454 stående hemma när en kompis berättade om den där Ford 39:an som stod till hälften begravd i träsket.

Två winchningar och några brädlappar senare tog han bygget till årets bilutställning.

labelle24Kommentar från en ung amerikan.  -Oj, den här hade en lång baklucka.
labelle13 labelle16
labelle21
1959 Apache från Chevrolet. 350 V8, dubbla Holley, niotums Fordbakaxel, omskriven, prisbelönt bil sedan färdigställandet 2004.  Byggkostnad 52.000 dollar.
labelle22
En Cheva till salu. Årsmodellen är 1937.  En originalbil med raksexa och diagonaler.
labelle23
Säljaren var den här damen i hel-lila ner till skorna.
-Min man har dött och nu säljer jag alla hans bilar, sade hon.
-Det är tråkigt, allt kommer att bli annorlunda nu men livet måste gå vidare. Verkstad och garage och bilar bort. Chevan såldes för 34.000 dollar. 

labelle15Det åts och dracks i alla hörn.

Inget unikt för LaBelle.  Alla småstäder har ”sin” dag.

Rekommenderas.

labelle28
Dags att gissa vilt. Plast eller plåt.  Nytt på gammalt eller gammalt på nytt. Hemmabygge eller kit car.
labelle27
TinasDiner_sharpChet Jonsson från Sebring kom i en 39:a Studiebaker pickis.  Karossen kommer från Kreative Rodwerk och träs över ett chassie från Chevrolet S10 1995 vilket innebär alla moderna komfortgrejer såsom elhissar, elstolar, AC  jämte insprutad sexa med ekonomisättningen 3,08:1 i bakaxeln och 4L60E låda som erbjuder överväxel och låst turbin för minsta slir.
labelle09labelle35
Mer att gissa på. En gasser med fenderwell headers i form av en  … FuryNovaTempestArcadian är det väl? En P-p-plyma alltså m-med Buickmojs på framskärmarna. Kanske 1966 ??
-Eller nähä !!

Det här är en Mercury från 1965.  En Comet 202.  Hade jag ingen aaaning om.

labelle25
Man börjar bli eftermiddagstrött.  Hettan och sorlet och snedklackarna på bootsen gör sitt till.  Nå, man är inte ensam i dimman.
labelle29
Old rodder tar en eftermiddagsslummer.

Mekko_hansen

Innan jag åker hem måste jag bara ta en bild på det genuinaste paret på träffen.

De ser ut att komma direkt från ett nybyggarshack med luftdriven vattenpump och skallerormar på trappen.  De har tagit gammelmärren och trillan in till stan för att köpa socker och hagelpatroner.

labelle18Dagens höjdare.
Att bron var uppfälld bekymrade inte paret för märren vet var hon han vada över floden på grundaste stället och trähjulen mådde bara bra av att få svälla till stadga i vattnet.  Ungefär så tänkte jag.
-Please, you look awesome, can I take a picture. (Snälla, ni ser fantastiska ut, kan jag ta en bild.
– Javisst säger mannen.
Javisst ??!!!

Möt Simon Björn från Norrköping (!) och hans  amerikanska fru Sheri som älskar Finspång.
Ett trevligt par som bara var coolast hela dan.
– Jättebra, sade Sheri med rätt svensk klang och allt innan vi skildes åt.

Dagens höjdare och på något sätt rätt. Amerika är byggt av invandrare.

 

( Kul vetande. När snutarna tog mitt körkort i Miami och skruvade av nummerskylten från min bil några veckor senare erbjöd sig detta par, som jag träffat  i fyra minuter, att hjälpa till med allt jag kunde behöva.  De hade sett mitt dilemma på Facebook. ) Fantastiskt värmande.

 

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *