200.000 såg Krantz Challenge Moliden

Även om Krantz Challenge finns på de största träffarna nu och ses av miljoner i direktsändning på nätet åker vi till mindre orter också. Det är en del av konceptet. 1:a juli var vi i Moliden utanför Örnsköldsvik. Med facit i hand sommarens finaste dag.  moliden2017_10

Moliden_parkFoto AlfredAbsolut sol, bästa plats på anrika Molidens Folkets Park, rätt plats i almanackan i början av juli med hårt arbetande arrangörer och rockflås på kvällen men folket uteblev på dagen.
Bara 200.000 såg det.
-Krantz skriver som det är. I Worldkustom får du det ärligt.
moliden2017_21mittmedia_ppSnyggaste inramning på klassisk raggarmark, camping, café, restrooms, matservering, danspalats, rockband. Prisutdelare var Elin Wedin, Moliden och Sara Westman, Mellansel.
– Ett fantastisk dygn i Moliden för besökarna. Mittmedia sände tävlingen över hela Mittmediaområdet!  Elin Sandin intervjuades live utav Ninn Grundberg. Bakom kameran Marcus Andersson.
moliden2017_05Maskinkonsult3

200.000 såg Krantz Challenge Moliden

moliden2017_07moliden2017_08

Elin Sandin och Linnea Sandin. Elin pluggar till civilingenjör vid Luleå universitet inriktning arkitektur.
-Mammas Maries bil, säger de.
WV:n från 1972 köptes av ”grannen” för några år sedan.
Framvagnen är sänkt och motorn, en 1600 cc, är renoverad.  Ska väl helrenoveras så småning men står i kön. Före är två Cadillacs och två Chevor från femtio- och sextiotalen.  moliden2017_01
Mycket fin 1959 T-bird cab ägdes av Kent Nilsson i Väja.  När han varit med tidigare har han alltid gått långt. Trevlig kille. Idag flög han ur direkt och fick påsen från Turtle Wax och Mekonomen i Härnösand.  Lynniga Krantz Challenge.

EIGHT OUTSTANDING. 

moliden2017_09Åtta bilar kvar. En av dem vinner 3.000 kronor plus produkter från Turtle Wax för 1.000 kronor plus hotellnätter i Dalarna och plats i Superfinalen där första pris är titeln Norrlands Populäraste bil 2017 och 10.000 kronor i vinst. Caramba!

Nordtrafik

Och till slutspelet idag går . . .
1947 Cadillac Ann Sjöberg Själevad, 1970 Amazon Birgitta Sjölander Moliden, 1949 Mercury custom Jenny Lundgren Umeå, 1933 Ford Coupé Hotrod Peter Lundgren Umeå, 1957 Chevrolet Bel Air Kenneth Sjölund Sidensjö, 1932 Ford Roadster Hotrod Lars Sjölund Örnsköldsvik, 1954 Plymouth Belvedere Jimmy Hultman Moliden och 1959 Buick Invicta Ulla Lagren Härnösand.

moliden2017_15
1970 Amazon Birgitta Sjölander Moliden eller 1947 Cadillac cab Ann Sjöberg Själevad. Hur skulle du rösta?
moliden2017_17

Röstar rött. Ylva, Agneta, Göran och Olivia Vetterstand var eniga. Göran är med för femte gången och tävlar men idag hade han otur i lottningen och gick på pumpen direkt.
– Verkar trivas lika bra som domare.
Ylva åkte med pappa i tävlingen nyss.
– Förbaskat kul, sade de och vi kommer till Härnösand också.
– Julia vann 6.000 kronor i Härnösand när Guldsmed Kalling sponsrade med vinst till bästa outfit.
Gänget som vet hur man har kul, således och grillköttet ligger redan i marinaden till kvällens grillning.worldofclassics
moliden2017_16Knallrött i publiken ja. Cadillacen vidare. Det var ingen som rådde på den i hela Sverige 2017. Cadillac 47:an från Själevad med Ann och Hans Sjöberg vann hela serien detta år och blev Superfinalkvinnare med titeln Norrlands Populäraste Bil under Classic Car Week i Rättvik.
Fast Cadillacen vann inte i Moliden!  Ann Sjöberg och Cadillacen gick till superfinalen via vinst i Härnösand senare. Så vem vem, VEM vann i Moliden?

Krantz Challenge knivigast på planeten.
– INGEN går säker. 

moliden2017_09Prova: Kan du ta ut vinnaren?

Match i matchenmoliden2017_12
Det gifta paret från Umeå, Jenny och Peter Lundgren lottades mot varandra i kampen om finalplats.  Vem går vidare i matchen i matchen och sover som en prins eller prinsessa i dubbelsängen i natt? moliden2017_23

norrlands customCounter idag. Lise-Lotte Persson från Moliden.

Snyggt jobbat i solen Lise-Lotte tillsammans med Evelina Brodin också från Moliden.

moliden2017_13
Vinst till JENNY och Peter är snabb ut. Hatten av för söta frun.  Vilken show ni bjöd på Umebor!  Detta är lek med bilar och underhållning på högsta nivå. moliden2017_04

Eilert Pilarm syntes i publiken.
-Fantastiskt fina bilar och vilket jobb alla lagt ner, berömde han.

Eilert trivdess på den anrika dansbanan och ikväll skulle han lira i sommarnatten.

Bra där Eilert.
moliden2017_18
Jenny vidare igen mot 32:a roadstern från Ö-vik och nu är hon i final med sin grön/vita Mercury!  Hett på gruset. Dammigt, intensivt, brännande sol och vilken är den andra bilen nu då? Den hon får möta i absolut sista kampen?
moliden2017_11
Laserskuren Sagavägen Cruising plackett. Emma Wågberg åkte med pojkvännen i en 65:a Impala cab.  Gillar som domare originalitet, något som sticker ut. Tack Emma för din insats idag. Sara Westman, Mellansel överlämnade.

moliden2017_22
Musiken spelar, speakern är hes, nu ska det avgöras. Kenneth Sjölund har en kompressormatad Chev 57:a. Kolla dammet på huven!!

Mekko_hansen
moliden2017_24
Elaka farbrorn. Han har kört med öppna headers och skrämt slag på varje motståndare med sin svarta, syndiga, rappa, dundrande maskin. Utan servo har han rört upp grus och känslor, svettats på den trånga banan och publiken har gillat avgrundsdundret från silkeslena Sidensjö.
moliden2017_25
Drömblondinen. I andra banan Jenny med en mjuk, tyst, cool custom. Leende och lysande har hon manövrerat sin klassiska custom till final till synes utan ansträngning och publiken har älskat glidet från Umeå.

moliden2017_26
Två världar, två sidor av hobbyn.  Lead Slead eller Street Machine?  Publiken röstar en sista gång denna fantastiskt molnfria dag på Molidens Folkets Park.  TACK för att Krantz Challenge fick komma hit till er anrika anläggning mitt bland den norrländska skogens evigt levande granar.

Och vinner gör . . .

moliden2017_20ELAKA FARBRORN!  Kenneth Sjölunds åskande 57 Cheva tog första platsen. Domarna i publiken älskade ljudet, looken och pulsen på den kraftfulla femtiotalaren.
Kenneth, som inte alls är elak utan en go gubbe, till Superfinal i Rättvik.

moliden2017_27
Stort grattis till Kenneth och alla som var där denna fantastiska sommardag. Kvällen blev välbesökt med Nigthdrivers på scenen.
Bilen är en 57:a Del Ray 210:a, sade en glad Kenneth. Köpt från Ö-vik men Arizonabil från början.  Fin i karossen således.  Ny klädsel och ny drivlina.  Bitvis uppdaterad krom har det också blivit.

mrmagu1
dsc_4527
– Jag har burnat så mycket så idag fick jag ta gummit från min Camaro Z28 , ha ha.
Pro Streetutförandet med gamla bakhjulen på mulliga 12×15 tum fick bli Pro Touring idag med smalare rullar.
– Gick ju alldeles ypperligt det också.

Det finns några förnämliga sponsorplatser kvar till det gyllene 2018. 
Sponsorplats/reklamplats på bussen är fullt sedan länge men Krantz Challenge kan erbjuda fantastiska sponsorplatser/reklamplatser mitt i banan som besitter förträfflig genomslagskraft i rutan, i högtalarsystemet och live.
– Vi tar emot intresseanmälan för 2018 nu.
Nu är det lätt att skaffa sponsorer men  . . .

TACK ALLA SOM VAR MED TIDIGT OCH GJORT KRANTZ CHALLENGE MÖJLIGT.
sponsorer

 

Turtle Wax
E&S Motor begagnade jänkiebilar Ljusdal
Norrlands Custom
X-UP byggnadsställningar för industri och hus, podier, scener you name it.

Härnösands Bilsmuseum Sveriges största.
Verktygsboden
World of Classics Museum and Sales i Tumba.
Ljusdals Lack&Bilcenter

Lars-Åke Krantz

kzchall_10-years4

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *