Want more stuff like this ! You have entered a free magazine Worldkustom.com Check out the rest of this months articles.  Also the arcive with all the recent issues. Have fun! 

sticker

3 thoughts on “(Svenska) Ledare: Vi äger problemet.

  1. Håller med dej Lars-åke. Stoppa fyllkörningarna för blir det en större krasch, då kan det bli stopp för cruisingen

  2. Bra att du uppmärksammar detta Lars Åke. Har själv varit med sen sent 70 tal, och sett hur den allmänna inställningen samt medias och myndigheters inställning gradvis vridits åt det positiva hållet.. Självklart skall alla som vill kunna ta sig en bärs i samband med cruisingar osv , men det har alltid funnits en oskriven lag att den som kör är spiknykter.
    Åtminstone sedan slutet av 70 talet när Bilträffar, shower och utställningar började bli populära. Sen kom cruisingarna, fantastiska folkfester för både bilentusiaster och åskådare… Har själv varit irriterad att polisen lagt sig i och bötfällt för skitsaker många gånger, för generellt är det så att raggarna sköter sig. Chauffören är nykter, bilen är trafiksäker punkt slut . Har vi två fyllekörningar i sommar med kraschade bilar, så är mörkertalet ganska stort…skrämmande rent ut sagt. Det har under en längre tid funnits en trend där cruisingen på kvällen drar mer än dubbelt så många bilar än träffen på dagen. Det kan tolkas som att festen är viktigare än bilintresset,….helt ok så länge chauffören är nykter. Men kan också tolkas att många bilägare idag kanske egentligen inte är så intresserade av själva hobbyn. Antalet nördar har minskat drastiskt procentuellt , men det kan ju också bero på att detta blivit en förhållandevis dyr hobby om man utövar den på den nivån. Jag har alltid stolt redovisat både utomlands och bland icke frälsta här hemma, vilken fantastisk hobby detta är i Sverige. Den tilltalar alla åldrar, man bestämmer själv på vilken nivå man väljer att utöva den på . Rena utställningsbilar står sida vid sida vid Rat Rods och rullande bruksrenoveringar och alla har lika trevligt… Låt oss fortsätta i den andan, Folk som kör i fyllan har inget i hobbyn att göra, dom kommer att ge vatten på kvarn åt den lilla klick som fortfarande är negativa till vår hobby och vill begränsa den på olika sätt. Lars Åke har helt rätt, problemet är vårt, liksom hobbyn är vår.

  3. Bra initiativ men lägg sedan till alla andra droger som finns i samhället.
    De är minst lika faliga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *