Månadens Leif-Ivan februari 2017

World of Classics Museum and Sales i Tumba är stället du bara måste se. Här står de finaste amerikanarna i det finaste skick uppställda. Flera tidningar har redan gjort reportage men nu har Leif-Ivan Karlsson lovat Worldkustom något alldeles extra. musem_world of classics_small2

World of Classics Museum and Sales pulserar, förändras, lever.

Ett ställe du kan besöka om och om igen. Tony, Stefan och Pierre från TV-serien tar hand om dig på bästa sätt.

Trevligare värdar går inte att hitta. Leif-Ivan då?
-Mja,  han är inte alltid där.

feature

Därför är det med stolthet Worldkustom, exklusivt varje månad ett tag framåt, kan erbjuda Månadens Bil från museet och vem är det som presenterar den för dig?
–  Jo, Leif-Ivan Karlsson själv.

1970 Oldsmobile 442 W30 

 

Leif-Ivan kommer ner från tredje våningen. Han är barfota.
-Kom, säger hanw30_engineI muskelbilsavdelningen står en otrolig bil.  
Oldsmobile 442 var kraftiga bestar. 1970 när hästkraftskriget stod på sin höjdpunkt skickade Oldsmobile in denna 455:a i några bilar. Jättemotorn 455 var den största motor som kunde fås i en muskelbil 1970 men inte nog med det. Leif-Ivans bil har tillägget W30 !   Den var den värsta av de värsta. 370 hästar i papperen är det ingen som tror på. Man höll ner effekten för att köparna skulle ha råd att försäkra bilarna. Detta är 450 vridstarka hästkrafter. Minst.

Leif-Ivan lyfter på huven till den ovanliga versionen och berättar:
-Jag hittade bilen hos en bilsamlare I Miami som har en polare I Hollywood som drev en stripklubb. Denne har lagt ner 100000usd + för att få bilen i detta superskick som den nu är.
– Det roliga är att bilen var jättebra och helt rostfLeif-Ivan1ri från början! Det var bara att han var sån pedant vilket var bra för oss.

När jag fått se den och granskat den och förstått att bilen var så fin så blev jag givetvis förälskad i den. Varenda detalj är i nyskick, strikt orginal och detta är muskelbilarnas värsting.
– Jävlar vad den går.
olds01Jag har givetvis provkört den och den spinner som på is på alla växlar. Så jävla kul, dessutom är det en av de hetaste samlarobjekten som man kan spara på och den ökar i värde hela tiden. Det gjordes bara 1032  W30-bilar.
– Vi gör om mycket nu inför 2017 speciellt i muskelbilsavdelningen.  Tidningen Worldkustom håller er uppdaterade.  Boka in ett besök i vår, blinkar Leif-Ivan.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *