Månadens Karlsson februari 2018

Worldkustom måste tacka Leif-Ivans son Tony för ett fantastiskt arbete under 2017 med att visa alla dessa pärlor.  Nu detta 2018 !!  KOLLA REPORTAGET UTAV TONY OLOFSSON KARLSSON.  Toppklass. TACK Tony för att du bränner ut med bilarna ur museet för att fotografera dom en och en.  Suveränt att se dina presentationer och en stor tillgång för läsarna.

worldofclassics_vette_01
tony-kz2018 vässar Tony (t.v på bild) detta reportage till toppklass men historik, svartvita bilder och kungligheter.

Passa på att se World of Classic Museum and Sales i Tumba.

Följ med Tony och Peter på en guidad tur live.  En upplevelse och tack till pappa Leif-Ivan för ett museum i världsklass.

Då kör vi.  Ordet går till Tony:

 

Hej och gott nytt år på er =)  Här kommer månadens bil februari 2018 !

Chevrolet Corvette – 56
worldofclassics_vette_02

 Första svensksålda Corvetten.

Detta är en fantastisk bit av svensk bilhistoria, nämligen den första svensksålda Corvetten. År 1956  togs för första gången Corvette in till Sverige av GM Nordiska AB. worldofclassics_vette_05Två bilar kom över Atlanten varav den ena var förbeställd utav Prins Bertil som beställt en vit Corvette med ekerfälgar och avgassystem som gick ut i bakskärmarna.
worldofclassics_vette_03Samtidigt togs denna bil in att visas upp för allmänheten och skapa uppmärksamhet kring modellen. Den visades upp på motormässor och i bilhallar för att läska svenskarna att köpa en amerikansk sportbil.

worldofclassics_vette_06
Prins Bertil blir förevisad sin vita sportbil. Längre bort står den första som såldes till allmänheten, på bild med monterad hardtop. Idag står den på World of Classics Museum i Tumba och Worldkustom kan leverera till läsarna.

worldofclassics_vette_02Bilen blev såld 1957 och har sedan använts i racingsammanhang men även såklart som finbil på diverse söndagsturer.  Den har bl.a.  gått i Västerås hos samma ägare i 43 år sedan 1970.

worldofclassics_vette_01Motorn är en 265 cui V8 med dubbla fyrportare och treväxlad manuell med överväxel, totalt fyra steg. Tänk det 1956 !!  En tvåsitsig sportbil med V8, manuell och en öppen bil dessutom.
– Vrooooooom !

Med vänlig hälsning
Tony Olofsson Karlsson

World of Classics
Finkmossvägen 150
147 34  Tumba
Tel: 08-53020091
worldofclassics

Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *