Motorrevyn i Bollnäs

Hur mycket rymmer isladan i Bollnäs egentligen? 2017 kändes som ännu ett rekordår. Så mycket folk, bilar och utställare.  Bollnäs Motorrevy, en fantastisk institution i bilhobbyn. 

World of Classics Museum and sales.
Direkt i fejset fick man en gnistrande blå Chevelle SS cab nyss lackerad av Ljusdals Lack & Bilcenter. Per Johansson på nämnda firma putsade det sista i montern medan de första besökarna skramlade in genom vändkorsen. Pelle Andersson ägde denna 396:a med 700 låda.  bollnas-motorrevyn17_10
Ny gnistrande lack är fantastiskt att se. Fyrtio år gammal plåt med ware and tare återuppstår som bakat porslin spikrakt utan en skiftning. Trollgubbar!
bollnas-motorrevyn17_27
Inte bara bilar. Supernestorn i MC-biologi, Björn Eriksson var där med sin 1968 Early Showel. Här fanns också Liz Erikssons 1420 cc Evo Chopper. bollnas-motorrevyn17_28
Björn från Sundsvall  sålde dessutom det gamla fina märket Indian till alla som ville grensla en klassisk järnhäst  i sommar.  Stonetown Custom var fyndigt. Sundsvalls innerstad benämns Stenstan.
ES5
bollnas-motorrevyn17_20
Musik, musik, musik.  Eder humble skribent rör sig som ni vet i soppan och hoppar av- och på scenerna 16 sommarveckor på raken inte sällan med eget band.
-Man hör mycket högt och lågt.
Det HÄR var njutbart. Kontrollerat utan att tappa sväng. Ösigt utan att vara volymstarkt och avslappnat utan att tappa spets.  Detta var helskönt gubbgroove Crazy Rebels !!!bollnas-motorrevyn17_25Stilsäkert ekipage. Rickard Kvick från Kvicks bil och import i Falun kan man lita på.
– Vill-ha-poäng på den!  Nostalgisk COE-dragare med öppen entusiastbil på flaket.  bollnas-motorrevyn17_01 El Camino 1966 ser man inte ofta. Ted Molin från Mora har monterat luftfjädring på denna.

floridahuset1bollnas-motorrevyn17_24

bollnas-motorrevyn17_22Mighty Motors har blivit nostalgi i sin samtid. Sjuttiotalsfirman från Sundsvall får sin numera avsomnade logga återskapad i patinerat skick på Hans Hammarbergs gasser av märket Henry J.  Populära i USA för sin låga vikt.
bollnas-motorrevyn17_23Mark Willhans var tillbaka i Bollnäs 2017.  Gamla loggor blir som gamla. Stor konst.

bollnas-motorrevyn17_21
Tvärstopp på bootsen. Karmann Giha 1962 med respirator. Ola Öst från Edsbyn hade ett tvärfint bygge.  norins-annons2bollnas-motorrevyn17_19
Bygge igen .  Fourbanger med bombsikte. Roffe Rydberg är konstnär med Crown Victoria och tvåhjulig stelbenare i garaget.  I plåt formar han sina tankar till one-of-a-kind-upplevelser.  bollnas-motorrevyn17_13
Den här kan man titta på i en timme och ändå se nya saker på.  bollnas-motorrevyn17_17 bollnas-motorrevyn17_16
Som ett skott. Tack för att du vänder upp och ner på allting Roffe.
bollnas-motorrevyn17_15
KRÅK heter firman för dig som vill ha unika saker i hyllan eller på presentbordet.
Nu kommer en reslig man in i montern med ögon fyllda av värme och överraskning.  Han ser  plåten i  Roffes hand .
bollnas-motorrevyn17_14
Bonanza, säger Krantz.
– Nä, säger Roffe.  Uncertain-T från USA.
bollnas-motorrevyn17_32

bollnas-motorrevyn17_18Den reslige får bilen ur Roffes hand och vänder varsamt på den.
– Steve Scott, säger han, jag bodde hos Steve en period för mycket länge sedan.
Göran Reimner tittar engagerat på modellen och Roffe tittar engagerat på Göran.
-Träffade du Scott, flämtar han när två världsdelar och två århundraden sammanlänkas i den lilla montern i Bollnäs.
– Krantz finns plötsligt inte så . . .  lika bra lämna dem med varandra.

mekko Mekko_hansen

bollnas-motorrevyn17_30
Men en Mercury 1956 finns så det skriker. Den lyser från sin plats i lokalen. Thomas Brolin Bjuråker, också den målad av Ljusdals Lack & Bilcenter.bollnas-motorrevyn17_12_magnar
I Ulf och Marie Kusendals monter stöter jag på Magnar Andreassen och drar efter andan.  Plötsligt står man öga mot öga med Magnar. Olympisk guldmedaljör i rostfritt och krom. En tidlös hjälte. Det finns ingen som Magnar. Firman ser du nedan.
a-mek-annons
Alla som befinner sig på nivån show-vinnare bär hans telefonnummer i plånboken.  Magnar har räddat lister och krom på bilar med världsrykte.  På Kusendals Buick med shownamnet Confetti har han återskapat delar av blänket i fronten.bollnas-motorrevyn17_02Jag vet inte riktigt vad jag skall säga. Vad säger man till ett geni?
– Hej på dej, blir ju futtigt.
Magnar tog hand om det också.  Han log vänligt, småpratade om bilarna och gav mig ett råd angående mitt 1959 Cadillacbygge.
Kommer jag att följa det?
–  Sover Dolly Parton på rygg?bollnas-motorrevyn17_09
Jag tror inte mina ögon. Zacke har en Murkla nu? Lennart Zacke Zackrisson gör de mest fantastiska byggen och en Chryslerman … men .. nu fattar jag ingenting?  Detta är en total överraskning. Mercury 1948 cab läser jag fånigt i programbladet.
bilskadeservice-leffes-lack3Till höger vems är det då? Ludde Lundell !!!  Men skojar ni !!! En till kändis och jag får ett felskär och  kör vilse bokstavligen upp på läktaren med kaffe och bulle.

Måste ta igen mig. Jan Ludde Lundell har vunnit Krantz Challenge och Superfinalen och, läser i programbladet igen, en 1950 Mercury med carsontop som står nere på golvet som är är hans.   Zacke och Ludde och nya bilar och jag är så otroligt bakom.

bollnas-motorrevyn17_08De här bilarna heter Chevrolet och årsmodellen är 1957.  LS1 4L60 och till salu minsann. Mattias Bodin i Arbro kom med den. bollnas-motorrevyn17_07 Mikael Svensson ifrån Sandarne levererade en krallig 1969 Mustang. bollnas-motorrevyn17_06
Vinnare i Krantz Challenge 2016 och Norrlands populäraste bil 2016 genom vinst i Superfinalen i Rättvik. Pontiac Star Chief 1957, Folke Eldh, Näsviken.kzchall2018annons_s4
bollnas-motorrevyn17_11
Christer Edströms Motorrevy gör succé igen. Vilken utställning du roddat ihop med hela 14, FJORTON premiärvisningar av bilar.  Att känna igen sig i traditionen och bli överraskad samtidigt är fantastiskt. Charlie Östlund startade allt  för många år sedan och syns i bilhavet varje vår. TOPPKLASS! bollnas-motorrevyn17_04

Vita palmer och mattblå 34:a. Bil nummer 18 renderade i en omedelbar bläddring i programbladet. Thomas Bergholm hade transporterat timret hela vägen från Järfälla i den charmiga Forden. Applåder här uppifrån Thomas.
lack-och-bilscenter-ljusdal

bollnas-motorrevyn17_03 Jag trodde det var en hel klubb som jobbat med denna autentiska monter. Motorlyften är ett fall för antikrundan. Underbart. Det visade sig att allt satts samman av Lena Hed och Inge Högström. Bilen är en 59:a Ford. Skönt Lena och Inge. Helskönt.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

5 reaktioner på ”Motorrevyn i Bollnäs

  1. Sveriges avlånga land har i decennier producerat massor av bil- och MC byggare som skruvar i sina garage, så det gäller bara att hitta dom och försöka att få ”vara först” med att visa upp deras verk.

    Det är alltid kul att kunna få äran att visa upp ”premiärer” på Bollnäs Motorrevy.

    Ska visst finnas en fräään Cadillac som är under byggnation, eller hur Lars-Åke ;-)

  2. Att få komma med den när den är klar skulle vara en grym upplevelse för mig Christer. Naturligtvis blir premiären i Bollnäs om du har plats.

    – Det lärde Zacke mig när han valde premiär i Bollnäs för sin världsrod Kryptonite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *