Mission 47. Gör iordning din projektbil på 47 timmar. Del 2

Är bilen inte klar? Är kontot ansträngt och 2015 redan här?  Skall det bli en sommar till utan jänkare där man bara går och glor på träffarna? -Glöm det! Färdigställ bilen nu! Gör det på en helg med hjälp av kompisar och åk i sommar. av Lars-Åke Krantz

Mission02Mission 47 med unikt material aldrig tidigare publicerat

Projektbilen Mission 47 skapades 2008. Berättelsen om Mission 47 har efterfrågats återkommande sedan dess.  

Måste en tillfräschning av bilen ta tre år, ruinera samlivet och avslutas med en lack för 35 000?  Är det lyckan?

Jag håller kanske på att bli mossig men jag minns när bortsprätta navkapslar och kromade plastmuttrar var hett inför midsommarhelgen -77.  Jag minns när några kompisar lackade en bil för tusen spänn som var blank hela sommaren.

Står din bil på platta hjul, smårostig med trött lack i garaget? Känner du dig pressad av dessa som delar bakluckan för att se om det möjligen kan finnas rost mellan plåtarna? Glöm det.

Nu skall vi snabbfixa kärran, vi skall ha kul under tiden och vi skall framför allt ÅKA i sommar! Det är hög tid för Mission 47. Fem hjältar samlas för att förvandla en trött bil till en hal glidare på 47 timmar. Detta till en kostnad av 10 000 spänn. Häng med.

Del II

Uppdraget:

Att på mindre än 48 timmar göra Buicken klar för sommaren. Bilen skall rostlagas, sänkas på fjädringen och lackeras.

Förutsättningar

Uppdraget startar 17:00 på fredag och bilen skall vara klar 16:00 på söndag.

Varm lokal finns liksom billyft och lackbox.

Totalt pris får inte överstiga tio lakan.

Inga proffs, bara amatörer deltar.

Laguppställning

De utvalda till Mission 47 år 2008 var:

Filmis_samuel text_magicsam

Filmis_bertove text_lundgren

Filmis_dennis text_sepp

Filmis_per

text_per

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmis_robert

text_robert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mission 47 gjordes  utan livlina.

Normalt färdigställer man ett projekt innan man börjar publicera. Mission 47 publicerades i realtid  med en nymodig webbkamera 2008 där internetläsare kunde följa allt om hände dygnet runt i 47 timmar.  Läsarna fick följa elände och framgångar utan omsvep. Uppdateringar gjordes på Internet gjordes i brinnande krig. Inget efterkonstruerat. Bara den nakna sanningen. Responsen var enorm. Budpizza kom från folk som följde eventet och insåg att vi måste vara hungriga.  Folk åkte med delar till oss.  En kom med mackor. Lokaltidningen skrev på förstasidan om galningarna i garaget som inte sov på en hel helg.

mission_buick

Melted. När bilen hittades i New York State hade den stått utomhus på den här platsen i tio år och ”smält” som man säger i Amerika.  1995 var den nylackad med fusklagade sparklådor. Idag har färgen flagat av och crackelerat. Sparklådorna ska bytas. Bilen måste ner och få en ny lack Vad är möjligt på 47 timmar?

Mission_buick2

Bilen hemma i Sverige . Den går fint men de stenhårda diagonalerna gjorde att den fick spelas in i Krantz garage.

Rostiga baljor svetsades innan Mission 47.  Det är onsdag.

mission_buickbalja

På fredag smäller det. Då rullas Buicken in i lånad verkstad i Härnösand för 47 timmars massering av ovanstående laguppställning.  Missa inte del 3 i Worldkustoms marsnummer. mission_buick3


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Mission 47. Gör iordning din projektbil på 47 timmar. Del 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *