Krantz Challenge ännu större 2015

SVERIGE. Världens nyaste bilsshow har setts utav 100.000 åskådare och den är svensk! Vi är inte bara bäst på att samla fina bilar i vårt lilla land. Vi ligger i framkant gällande hantverk och vi har den nyaste bilshowen på planeten. The Krantz Challenge.   Nu är 2015:s turné här. av Lars-Åke Krantz

01

Först vill vi tacka alla orter som hört av sig om att få tävlingen.

Vi försöker alternera och besöka nya platser så mycket vi kan, samtidigt som vi har svårt att neka de orter som bokar om oss varje år.

2015 är vi på TRE nya orter och fortsätter ändå att finnas på orter vi besökt tidigare.

Ni som fått nej, snälla återkom. Allt kan som bekant hända i Krantz Challenge.

2014

Förra året var en overklig resa genom Sverige med sol, sol och åter sol. Vi satte publikrekord på alla orter utom en. Vi hade sol där också  fast alla omkringliggande orter hade regn och drog sig för att åka helt förståeligt.

Ny trend: Krantz Challenge en kommunangelägenhet.

02

-Nä, vi känner inte varandra och är inte kompisar sedan gammalt, kommunalrådet  i hemstan Härnösand, och jag.

Fred är stockholmare tror jag. Strunt i det. Bilden är signifikativ för hur Krantz Challenge utvecklats.

Tidigare har det varit en bilgrej enbart.  Idag är Krantz Challenge  ett kommunalt event som drar tiotusentals till stad och stadskärnor. Gågator upplåts liksom centrala torg och bästa plats i turistkalendern.  03

Krantz Challenge fyller städer.

När Krantz Challenge kom till Haparanda var det en bilträff med 400 bilar.  Två år senare kom 10.000 personer.

När Krantz Challenge kom till Hudiksvall handlade det om en dag. Kommunen önskade direkt flera dagar. Hudiksvall har idag en motorvecka som totalt omfamnar 100.000 med avtryck i hotelliggare, campingbokningar och turisttillströmning.

Cruising i Härnösand har av tradition varit en sorglig historia.  Det kan omkringliggande orter intyga. När kommunen inbjöd Krantz Challenge tog motorklubbens ettusen cruisingdekaler slut klockan nio på kvällen och man försökte istället räkna de anländande.

-Vi gav upp  vid 1200 bilar, sade en lycklig Hernö Cruisers ordförande Kicki Wiklund efteråt. Succé.

Krantz Challenge riktar jordens tack till  alla fantastiska klubbar som satsar veckor och månader på förberedelser. Utan er blir det ingenting. Allt är en fråga om samarbete.

2015 2015  2015  2015  2015  2015  2015  2015  2015 2015  2015  2015  2015  2015  

07

 Säsong 2015 har redan börjat !!

09I augusti höll Vännäs den första deltävlingen i säsong 2015.

Detta för att finalen går under vecka 30 och 31, Classic Car Week i Rättvik på deras prime time dag, den begynnande lördagen inne på travbanan, i år den 25 juli . Vännäs, som kör tävlingen själva senare i augusti med rättigheter, nominerade  Familjen Melinder från Gubböle med en bigblock Chevyförsedd 31:a Ford Hotrod till 2015. En bil som kan vinna alltihop !! 10Sveriges bästa bilskådande. Bilar som KÖR framför publiken, med snabba intervjuer, röstningar, raffel, intensitet, muller, spänning och musik!  Till Superfinalen kommer alla orters segrare i en riksbatalj i bilskådande som är Sveriges bästa. Den samlar 3000 på och omkring  läktaren i tre timmar. Besök ett Krantz Challenge nära dej och ta chansen att komma till Superfinalen!06

Vinnare i superfinalen 2014.

Lincoln Zephyr 1041 custom

Ludde Lundell, Umeå hoppade en meter och slängde upp prisutdelerskan Sanna Persson. 

KrantzChallenge_logo

 

Krantz Challenge 2015 kommer till . .

 

1. Vännäs 30 maj  Vännäs kör i egen regi på franchise basis. Kanonplats vid Motormuséet och rockabilly efteråt.13

Coyote Cruisers gör det all in!  De kan det här nu och träffens goda rykte sprider sig.  Gasen i botten, 32 bilar som gör upp om en plats i Superfinalen. Grillarna går för fullt, museet är öppet, traktorparaden går rätt igenom området och gemytet går inte att ta miste på.

2. NY ORT:  Gällivare lördagen 13 juni  Midnight Sun Meet11

Gällivareborna är duktiga att åka till städerna runt omkring. NU ÄR DET DAGS ATT ÅTERGÄLDA. Ume, Skellefte, Pite, Lule, Happis, Torneå, Kemi, Rovaniemi, Oulu, Mo i Rana, Tromsö! Cruisa till Gällivare 13 juni –  för att inte tala om Kiruna.

-Kiruna har för tusan närvaroplikt, säger Krantz :0), väl medveten om att raggare inte går att kommendera. Vi är ett fritt folk. Kanske det sista.

FB3Festivalbandet med 50- 60-talslåtar Krantz&Krantz lirar   på kvällen och Krantzen våldgästar er med mikrofon under cruisingen. Worldkustom fotar, filmar och gör reportage  på alla räffar så klart.

3. NY ORT:  Hällefors lördagen  27 juni nostalgihelg, återvändarhelg, crusing, musik i parken.hallefors

Allt på ett spett i Hällefors och tiotusentals på byn hela helgen. Lördagen blir en heldag med bilutställning, Krantz Challenge, cruising och Rock&Roll i parken på kvällen.  NU har Hällefors chansen att skicka en bil till Superfinalen och kanske ro hem titeln som endast tre innehar: Norrlands Populäraste bil där 10.000 kronor ingår samt plats på tre utställningar med hotell.

11

Krantz&Krantz  spelar både under dagen och på kvällen.

4. Trelleborg och Palmträffen storsatsar med Krantz Challenge för tredje året och nu kör skåningarna tävlingen själva !!14

Vädret i Trelleborg var sol sol sol . Problemet var att det regnade i  övriga Skåne ÄNDÅ kom det massor av bilar och folk.  Palmträffen rullar vädertärningen en gång till och ställer till med Krantz Challenge på skånska 2015.

Bäva månde riket i övrigt.   Området är större,  hamburgertrailern längre,  strömkablarna grövre och speakern lättare att förstå 2015.   Bäddat för publikrekord.  Passa på.  Enda chansen i söder.

5. Gumboda Hed lördagen 4 juli. Succé i fjol!  Rock and roll, sommar, dans och camping på den stora festplatsen i Västerbottengumboda

Gumboda är bara så gött !!! Bra band och massor av bilar.  Fantastisk festplats med  lador och pubar och partytält och scener och dansbanor att gå bort sig i.  I år kommer hela skogen att glittra av krom då alla entusiastbilar  släpps in i fina festivalområdet.  Vilken syn!  Missa inte det.  Boka hela helgen! Stora artister och kända dansband är grädde mosbrickan.

6. Härnösand lördag 11 juli.  Musikfest och jättecruising med över 1000 bilar.027

I Härnösand kommer hela stan!  Krantz Challenge berör alla 16.000 invånarna och drar folk från 20 mils omkrets.  Härnösand står vidöppet! Gator, torg, vägar, restauranger, hotell, motell, parker.  Kommunen har bestämt så och folk applåderar i takt till musik och bilar i Challengen. Alla åldrar på filtar längs cruisingen. Musik på fem scener runt om i stan. Blått hav, solbrända människor och låånga nätter.  Magiskt

7. Hudiksvall lördagen 18 juli. Eventet som blivit en motorvecka Enorm cruising på kvällen.037

Hudiksvall har blivit totalt galet!  Stan hade redan en enorm cruising. Sen kom Krantz Challenge och liksom i Härnösand är kommunen på och nu snackar vi för andra året en hel motorvecka!  Går inte att berätta om på fem rader.  Sök info och glid dit.  Lördagen är en kokande bilbaluns.  Under fredagen Krantz&Krantz rockband samt Krantz  som speaker på Ladys Run mitt i stan. Toppklass.

8. Rättvik lördagen 25 juli  Först en lokal tävling och sedan SUPERFINALEN. Bilar i världsklass.027
08

Krantz&Krantz spelar under veckan på Parken

Det pratas om Classic Car Weeks förändringar i schemat. Jag säger bara. MISSA INTE FÖRSTA LÖRDAGEN PÅ TRAVET.

Du får se utställningsbilar i världsklass , svänga, böka, och kriga om publikens gunst i tre timmar.  NÅT LIKNANDE FINNS INTE PÅ JORDEN.

Det bästa av det bästa från sommarens orter kommer för att göra upp i Superfinalen. LADDAT!

Det är sånt tryck och sån nerv att tårar faller  av besvikelse och av  glädje.

-Jag kommer aldrig att glömma detta, säger många.

Folk sitter på läktaren och snyftar när det är slut.

-Har du aldrig hört något liknande har du hört rätt !!!

9. NY ORT Nykvarn, mellan Södertälje och Strängnäs,  8 augusti. All American Day . NY TRÄFF tillsammans med Rockabilly.nu och USAbil.nu

AAD_logga

 

All American Day blir mycket mer än en vanlig bilträff. Vi snackar motorcyklar, kultändare, bilar , musik, mer påkostad mat och happenings för hela  familjen. Området i är perfekt med stor yta för entusiastfordon av alla slag och hit kommer Krantz Challenge. Vinnande bil får 3000 kronor och en plats i Superfinalen med logi i två nätter  i Rättvik 2016.

020

Lådbilslandet i Nykvarn  är en familjevänlig miljö med restaurang, pub med musikscen, och drömmen för barnfamiljer:  En liten stad  där de minsta får köra bil.

15

Mot kvällen drömmen för alla som vill fånga augustinatten när den är mörk och varm.  TRE nya, bra, spännande band avlöser varandra under kvällen i  finalen i Worldkustoms Music Challenge med band från hela Sverige, allt under ledning av etablerade Ellen Kay Band som också hoppar upp på scenen och rockar. Räkna med överfullt ös .  Worldkustom fotar, filmar och gör reportage  på alla räffar så klart.

Boka in 8 augusti dag och natt, så ses vi i sommarens nyaste och fräschaste träff:
ALL AMERICAN DAY

Ett initiativ av  Worldkustom.com, Rockabilly.nu och Usabil.nu.

Krantz Challenge sponsras utav:

sponsorer


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *