Project -59 Cadillac del 2 av 500

Är det någon av er som sett min Cadillac 59:a? 
-Inte jag heller. 

Project_59Cadillac Välkommen till Worldkustoms nya projektbil.

En 1959 Cadillac Series 62 2d ht i milt kustomutförande. s-l1600 (22)

Ett bajsbrunt renoveringsobjekt med risig inredning, ostartad motor, obefintlig bagagegrumsinredning och murkna mattor. Del 2 av 500

Börja aldrig skriv innan allt är klart
Redaktör Magnus Karlsson på Bilsport Classic lärde mig att aldrig börja publicera ett tidningsprojekt förrän allt är klart ”så man har kontroll hela vägen och vet utgången”.  Men jag gillar inte kontroll. Jag gillar verklighetens oöverträffade galenskaper.

Vill du läsa upprinnelsen till projektet, del-0 om du så vill, klicka här.
Del 1

s-l1600 (12)Följ kalabaliken
Ni skall få följa kalabaliken hela vägen till körbar bil med svenska nummerplåtar rullande på den här snebacken i Gussjö jag bor på och ni skall få göra det i realtid.

14315637_1206038359416514_2141753118_oBilen står fortfarande i USA. Det här kommer ta flera år. Jag har inte ens sett den ännu. Vi snackar bakslag, strul, uppgivenhet, förseningar och kanske, kanske Victory någonstans långt där framme och du är inbjuden till  första parkett.

Välkommen till nästa projektbil i din kostnadsfria motortidning på nätet.

En 1959 Cadillac mild kustom.

Så slutade del 1 :
WK Cad59_001Ja, ja sade jag. Den är tydligen välbehållen OCH …? Dra hem’an till din verkstad,  släng motorn på tippen, kapa ner taket, såga av fjädrarna, måla’n blåmetallic med vit skinninredning och häng i en  LS-rova.
– Okey, sade Christer

================================================================
Då fortsätter vi

clockEn 1959 Cadillac mild kustom del 2.

Januari 2017 .  Projektstart augusti 2016.  Har pågått i  6 månader.

 

Sedan sist har det hänt tre grejer.  Bilen är från Californien men står nu i West Virginia och ska till Washington D.C

Nyhet 1

Ohh, rust. FUN! Let's play.

– Då blir Christer av med garaget.  Tree-huggers låter som trädhuggare på svenska.
-Mysigt.

Några trädhuggare kom förbi. Tyvärr betyder hug kram.

Japp. Christers garage utanför huvudstaden Washington D.C hade de haft ögonen på och nu kom de.  Vi har sett att ni renoverar bilar i garaget. Till sån verksamhet finns verkstäder. Detta bostadsområde har miljöprofil.  Sluta eller flytta.

s-l1600-20Projektet var nu utan verkstad och med det mekaniker.

Okey då får vi väl ta hem den då fast först hade en trevlig amerikan i West Virginia lovat renovera förgasaren och byta tank så den kunde gå roll-on roll-of, vilket var en nödvändighet eftersom de bara skeppar roll-on roll-of.
Efter det skulle den köras till en firma som skulle montera ny  inredning innan hemfärd.

Nyhet 2:  Motorn väck. Säljaren på ebay hade sagt att motorn körts med bensin ur en flaska. Det visade sig vara en omöjlighet då mekanikern i West Virginia lättat på ventilkåporna och hittat flera stumma ventiler. Nu faller även inredningsbiten.  Säljaren på ebay erbjöd sig då köpa tillbaka bilen men då skulle det ju inte bli något kul reportage i Worldkustom eller hur?
14315870_1206038342749849_263285567_o

Nyhet 3:  Ingen skeppning. Jag har alltså köpt och betalat för en bil som går fint i motorn. Cadillacen skall bara fixas litet  i USA innan hemfärd. Nu har verkstaden upphört, motorn är kass, det blir ingen inredning och firman skeppar inte bilar som behöver container. Äntligen blev reportaget intressant.

murphy     murphy2

Plan D
Yngsta sonen Gottfrid Krantz och undertecknad som är både halvblind och halvdöv och stel och trött får väl kavla ner ärmarna på overallen och sprätta 9/16 runt väggarna hemma en gång till då. Fast först ska vi försöka baxa hem den.

====================================================================

 

Fortsätt till del 3


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Project -59 Cadillac del 2 av 500

  1. En USA bilimpotörs vardag ,börjar det krokigt får man räta det på vägen hem.”
    Men en rak affär blir ju ingen rolig läsning Krantzen, så ”Go for it

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *