Månadens Leif-Ivan januari 2017

World of Classics Museum and Sales i Tumba är stället du bara måste se. Här står de finaste amerikanarna i det finaste skick uppställda. Flera tidningar har redan gjort reportage men nu har Leif-Ivan Karlsson lovat Worldkustom något alldeles extra. musem_world of classics_small2

World of Classics Museum and Sales pulserar, förändras, lever.

Ett ställe du kan besöka om och om igen. Tony, Stefan och Pierre från TV-serien tar hand om dig på bästa sätt.

Trevligare värdar går inte att hitta. Leif-Ivan då?
-Mja,  han är inte alltid där.

 

 

feature

 

Därför är det med stolthet Worldkustom, exklusivt varje månad ett tag framåt, kan erbjuda Månadens Bil från museet och vem är det som presenterar den för dig?
–  Jo, Leif-Ivan Karlsson själv.

1958 Cadillac Eldorado Biarrittz02Leif -Ivan banar väg genom hallen och tvärstannar framför den svarta cabben.
-Den här har varit Dr. Eddie Dauers, säger han.
Eddie Dauers bilmuseum i Florida kan man inte lösa inträde till.  Det är aldrig öppet för allmänheten. Du måste ha en inbjudan.  Leif-Ivan har varit där och  köpt en bil av Dr. Dauer!

Leif-Ivan1Leif-Ivan berättar:
– Jag behövde en 58:a Biarritz till min samling och när jag fick se två tycken hos Ed frågade jag om någon var till salu.

Eddie berättade då att han lyckats komma över sin ungdoms Biarrittz. Just den 1958 Biarritzzen han åkte i som ung så för tillfället hade han två och jo, han kunde tänka sig sälja ”den andra”.

– Jag är så glad och tacksam för den här bilen, säger Leif-Ivan. Det är ett helt orört exemplar  och Eddie hade aldrig släppt den om inte för att han hittat just sin ungdomsbil. Att Eddie Dauer har haft den är extra kul och hans museum var helt fantastiskt att se.01– Tii-kolla, säger Karlsson upphetsat.  Kolla på dörrens insida!  Detta var enda året som Cadillac hade ordet Biarrittz skrivet på förardörrens insida.  Man skulle veta vad man ägde och körde till och med från förarplats.
– Sån känsla det är att den står här i mitt museum.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *