Krantz Challenge Västerås årets galnaste.

Västerås Summer Meet badade i sol med publikrekord på Johannisbergsfältet under torsdagen  och fredagen. Lördag klockan ett startade Krantz Challenge … och regnet. 

vasterassummermeet2017_19vasterassummermeet2017_21En fantastisk helg i sommarhetta gick mot finalen med prisutdelningar och Krantz Challenge på lördagseftermiddagen.

Årets träff  var en triumf för arrangören  Klas Brink med massor av uppskattade nyheter, fullt drag på stan och publikrekord på flygfältet.

 

vasterassummermeet2017_27Foto AlfredSom lördagshöjdare skulle publikfriaren Krantz Challenge starta klockan 13 för att därefter följas av prisutdelningar och finalavslutningar av superhelgen.

Prick klockan 13 drog Krantz Challenge igång och prick klockan 13 började regnet.vasterassummermeet2017_78Galet
Det galna var att det kom folk till läktarna och massor stod på gräset runt omkring. Papperna regnade bort och festen tilltog.  Bara en gång tidigare under Västerås Summer Meet 2017 var det mera folk på läktarna och det var när pin-updamerna på fredagen tävlade i Miss Västerås Summer Meet i strålande solsken.ES5vasterassummermeet2017_68 T-23 Bo Östenstaf Tierp. Krantz Challenge kördes i högt tempo som vanligt och bilarna avlöste  varandra mellan läktarna så publiken hade fullt sjå att rösta, vinna, applådera och skratta.

Nöjda Västerås Summer Meet-besökare
Det skrattades mycket i nederbörden. Det var som att alla var så nöjda med torsdagens och fredagens Västerås Summer Meet att lördagens regn mottogs med högsommarhumor.vasterassummermeet2017_57Skratt
Förarna garvade, publiken vägrade sänka humöret , musiken spelade, regnet tilltog, bilar cabbade NER, applåderna åskade och allt var ett crescendo i hällande galenskap när Sverige, svenskarna och bilhobbyn var som starkast.  Anki Lindgren och Sofia Thelenius röstar blått.  Pernilla och Jarri Hilltunen rött. Första gången gänget från Surahammar har chansen att se tävlingen live.vasterassummermeet2017_71Det var fantastiskt att få vara med.  Det var alla på samma lag mot regnet där gemenskapen, humorn och värmen strålade från läktare och tävlande. Folk från Skåne till Lappland siktades i klungorna och nyss ringde Klas Brink till Krantzen och ville ha Challen igen 2018.

krantz-challenge-golden-10-ar
– Jadå, det blir Challenge 2018 också. Golden Krantz Challenge med tioårsjubileum till och med. Vi ses i Västerås.

Krantz Challenge Västerås Summer Meet 2017 kommer jag aldrig att glömma.
Vi tar det från början.

vasterassummermeet2017_45
bilskadeservice-leffes-lack3Finbilsbedömningen kommenterades av den utomordentligt duktige Thomas Abrahamsson under fredagen och lördagen.

Krantz Challengevinnaren från 2016  Leif Eldh (ovan) var en av de sista att få sin bil bedömd under lördagen.  vasterassummermeet2017_51
Anmälan pågick samtidigt vasterassummermeet2017_50– Ja då är man anmäld. Västeråsaren Mikael Fredriksson bjöd på en lugnande pakethållare till glitterbuickens förare Åsa Sörengård från Västerås.

vasterassummermeet2017_58Västerås-Challen var också de galna fordonens fest. Peter Rosén från Surahammar tävlade med en likbil med coffin i bagaget. När föraren själv kom ut och lyfte på locket stelande leendena. Vart skulle detta ta vägen? vasterassummermeet2017_61Mera udda överraskingar. Peppe Norrstrands ekipage fick domarna att hicka och snurra på röstspadarna.  Vad är detta och hur .. men …?   Puch Maxi med baksäte, släp- och sidovagn. -Mammamia !!!
vasterassummermeet2017_59
Maskinkonsult3Värsta skrällen i Krantz Challenges nioåriga historia stod denna 1960 Panhard DL för.

Sören Burmans fruktansvärt fina 1959 Dodge Custom Royal från Piteå var en vinnarkandidat.

Den hade gått bra i Överkalix, fått eight outstandingpokal där men sprungit på pumpen på upploppet  och nu tog han chansen i Västerås.

Lottad mot en tvål med  sjösjukevindrutetorkare som gick i olika hastighet var utgången given i alla utställningar och bedömningar …  men inte i Krantz Challenge. vasterassummermeet2017_60
vasterassummermeet2017_69Publiken röstade på Dynan från Frankrike med dubbla sugrör som utblås och Krantzen svimmade på insidan.

Folk stod nu i dubbla led runt tävlingsytan och  suset hördes till Sjöhagsvägen.  Åhååå !!!

Krantzen blev tvungen att åka en sväng bland självmordsdörrarna för att riktigt rubba in  den historiska skrällen.vasterassummermeet2017_86Det trodde du inte Krantz!  Gustav Linder, Västerås var en skön lirare väl medveten om vad hans lilla Panhard hade gjort.   Kul bil, kul bekantskap och Krantz Challenges värsta skräll ever. Njut av din pokal Gustav.  Dynan går till historien. vasterassummermeet2017_64
coop_facebookLagom till Eight Outstanding ökade regnet.  Det droppade inte ur molnen. Det rann ur dom.

T-23 Bo Östenstaf, Tierp, 1960 Cadillac  cab Patrik Vesterberg Vallentuna, 1957 Chevrolet Bel Air Bengt Norgren Västerås, 1953 Ford Sunliner custom Josef Sommarkrantz Västerås, 1960 Panhard Gustav Linder Västerås, 1958 Buck Special Åsa Sörengård Västerås, 1949 Chevrolet Fleetline Anton Sandström Hörnefors, 1955 Chevrolet Bel Air Ulf Clerkeborn Gävle.
vasterassummermeet2017_62
Josef Sommarkrantz från Västerås skördade ännu en pokal i Krantz Challenge med sin 1953 Ford Sunliner custom.  Josefin Fredriksson, finalist från fredagens pin-uptävling  delade ut.

vasterassummermeet2017_63
Folk gick omkring och trivdes i dryga timmen –  i ösregn.
vasterassummermeet2017_65

Domarna på läktarna premierades extra denna dag . Anders Skog från Habo fick bilvårdsgrejer frå Turtle Wax  till Chevelle 64:an.

vasterassummermeet2017_66
Mitt i slutspelet försvann ljudet. Gottfrid Krantz hittade kabelfelet i blötan grävde ett dike med mejseln så jorden bokstavligen sprutade  . . .
vasterassummermeet2017_67
. . .  slet åt sig en gummiskiva och stampade ihop en passage för finalbilarna  allt medan han lät musiken ljuda i de högtalare som funkade.  Över på mindre än två minuter.  En rutinerad  ljudkrigare från tio säsonger med rockbandet Krantz&Krantz runt om i Sverige och dagens räddare..
vasterassummermeet2017_70
– ÅSSÅ cabbar dom NEER !!!     Patrik Vesterberg show !!!
vasterassummermeet2017_74
I slutspelet möttes de bästa. Glitterbuicken och Cadillacen hade vunnit pokal för de åtta finaste. Nu möttes de i kvarten. Utan sol glittrade inte Buickens magnifika lackering och dessutom publikfriade Cadillacen med att trotsa allt och cabba ner. Det älskade publiken.
vasterassummermeet2017_73
Vinst för soliga Cadillac-cabben idag.   vasterassummermeet2017_75
Ellen Krantz dansade fram bilarna.
vasterassummermeet2017_76
No show.  När T23:an skulle in i finalspelet startade den inte. Fukt i fördelaren. vasterassummermeet2017_77
Bo Östenstaf kom in, förklarade och tackade för pokalen tidigare allt till publikens jubel. De applåderade krigaren i den kompromisslösa rodden.
vasterassummermeet2017_79
FINAL.    KOLLA PUBLIKEN!     Massor av folk på och runt läktarna.

Norrlands Custom Norrlands Custom

vasterassummermeet2017_72Hundarna i baksätet kunde bara se på när husse Patrik Vesterberg cabbade ner ännu en gång i finalen om 3000 kronor och en plats i Superfinalen på Classic Car Week om 14 dagar. Detta med hotellövernattningar i Dalarna.

– Vinst i Superfinalen ger dessutom hela  10.000 kronor.

 

vasterassummermeet2017_78
Papperen oläsliga. I andra banan Ulf Clerkeborn, Gävle som vann  Superfinalen 2015. Nu hade han chansen att ta sig dit igen och vinner gör  . . .
vasterassummermeet2017_80
. . . Uuuullf vinner igen. Däckbrännaren från Gävle tar det een gåång tiill och krossar nästan prisutdelaren Josefin-fin Fredriksson i en glädjekram XXL.  vasterassummermeet2017_81
Vilken sanslös bil den mannen har. Chevrolet Bel Air 1955 i silver, svart och krom. Vinnare igen.
vasterassummermeet2017_82
Runner up. Tack för big show, liggande sufflett och blöta mattor cowboy.  Bilshow när den är som bäst Patrik Vesterberg.
vasterassummermeet2017_83
Välkommen till Rättvik och Superfinalen Ulf. Du kan nu bli historisk med två superfinalsegrar dessutom.
vasterassummermeet2017_84
Nä, man gick inte hem ändå fast det var slut. Musiken spelade, gemytet ägde och . . . vasterassummermeet2017_85
. . . krom är alltid krom.
Tack fantastiska publiken och de tävlande i denna galna omgång på Västerås Summer Meet 2017.  Det märks att detta är Sveriges största och bästa tredagarsträff.
vasterassummermeet2017_39
Vi ses i solen 2018   :o) 

Det finns några förnämliga sponsorplatser kvar till det gyllene 2018. 
Sponsorplats/reklamplats på bussen är fullt sedan länge men Krantz Challenge kan erbjuda fantastiska sponsorplatser/reklamplatser mitt i banan som besitter förträfflig genomslagskraft i rutan, i högtalarsystemet och live.
– Vi tar emot intresseanmälan för 2018 nu.
Nu är det lätt att skaffa sponsorer men  . . .

TACK ALLA SOM VAR MED TIDIGT OCH GENOM ÅREN GJORT KRANTZ CHALLENGE till  deltagare i Sveriges bästa bilträffar 2017 enligt en omröstning i Cruisingsverige 2017. Läs om det här 
sponsorer

 

Turtle Wax
E&S Motor begagnade jänkiebilar Ljusdal
Norrlands Custom
X-UP byggnadsställningar för industri och hus, podier, scener you name it.

Härnösands Bilsmuseum Sveriges största.
Verktygsboden
World of Classics Museum and Sales i Tumba.
Ljusdals Lack&Bilcenter

Lars-Åke Krantz

kzchall_10-years4

 

Årets träff blev Västerås Summer Meet enligt en omröstning i Cruisingsverige.se . Läs mer. 

Prenumerera på Worldkustom gratis


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Krantz Challenge Västerås årets galnaste.

  1. Wow,fyllda läktare och dubbla led runt om,är det med norrländska mått?Vad man kan se på bilderna så skulle jag tro att det är mer folk på torget i Lidköping en vardag i November.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *