Jag fick åka 48 mil bara för att svetsen krånglade

Jag läste någonstans att ett ”snille” hade kommit på att utomjordingar hade oss på jorden som ett dataspel och bestämde vad vi skulle göra. Ufo:t som spelar med mig är en riktig sadist. av Jan Silèn


Detta är förstås fablernas värld, eller? Men ibland kan man ju fundera om det inte är någon som sitter någonstans och har en fjärrkontroll styr över mig och småjävlas och hånskrattar.

Detta hände när jag höll på att bygga en släpvagn av en rostig Opel. Som bekant så rostade gamla Oplar väldigt mycket.

Alla bilar rostar men Opel har ”Rekord”
Den som jag byggde av hade stått i skogen utan hjul, direkt på marken så det blev åtskilliga timmars svetsning. Svetsen började krångla så klart.

Ufo:t småjävlas
Helt plötsligt la den av och var helt död, det hände ingenting när man tryckte på knappen men om jag stängde av svetsen och slog på den igen så fungerade svetsen igen. Detta fungerade ett tag, men avbrotten kom allt oftare och till slut så hjälpte det inte med av- och på slagning. När jag svurit och krånglat ett tag och inte fått den att fungera så fick den sig en rejäl smäll på sidan, och då hoppar den igång igen.

Så varje gång den stannade så fick den sig en hård smäll så den startade igen, men det hjälpte inte i längden. Trots allt hårdare slag så fungerade den inte, skruvar bort sidoplåten (det var inte så många prylar i svetsen) och börjar leta fel inne i svetsen och ser ett relä som har dragit till sig en hel boll med metallspån, blåser rent och nu fungerar det igen, ett tag i alla fall. Men det krånglar igen efter ett tag trots rensprutning av relät så funkar det inte, provar att spruta på lite 5-56 och det fungerar, ett tag.

Slut på idéer
När inte ens 5-56 hjälper så blir det att ta till våld igen, ett slag på reläet hjälper, ett tag. När inget nu hjälper och svetsen är stendöd så blir det till att ringa Industricenter i Birsta norr om Sundsvall som jag köpte min

Miller svets av och det var bara att komma in med svetsen till dem. Jag har 12 mil tur o retur dit, efter någon dag ringer dom och säger att dom hittar inget fel på svetsen, den går hur fint som helst.

Åker och hämtar den, 12 mil till tur o retur, in i garaget och ska svetsa och det blir en punkt sedan är den helt död igen.

Många mil blev det
Det blir 12 mil till för att lämna in svetsen igen, dom ringer efter en vecka och har hittat felet, det var ett kabelbrott i slangpaketet. Dom monterar ett nytt slangpaket och det blir 12 nya mil. När jag är på väg in till Sundsvall så har det kommit 15 cm blötsnö

 och det är spårigt och slaskigt på E4:a, trafiken flyter på i ca 70 km/h, jag har ingen brådska så jag tar det lugnt.

Nära att bli ihjälkörd
Det är ju 2+1 väg på E4:a och vänstra filen är oplogad, jag ligger sist i bilkön och ser en Y-buss som kommer ikapp oss i hög fart och när det blir tvåfiligt så måste den ju köra om.

När den kör om mig så sprutar det en ”kubikmeter” blötsnö från hjulen på Bussen rakt på framrutan, det blev helvitt, torkarna orkar inte få undan snöslasket, jag ser ingenting det är bara att hålla i ratten och hoppas man håller sig på vägen.

En idiot!!
Vilken idiot till busschaufför men ingen olycka.

Jag hade lust att hänga på bussen och ta ett snack med chauffören men det var för dåligt väglag för att köra fort med PT Cruisern som inte är världens bästa bil på slirigt underlag.  Efter att ha kört 48 mil (japp 48 mil) så fungerade svetsen felfritt med nytt slangpaket.

– Och en släpvagn blev det.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *