Olycka på 2014 års Grand National Roadster Show Sacramento Kalifornien

Se till att era trottellänkage inte kärvar. – Detta var knappast det första vi ville rapportera från  2014 års  Grand National Roadster Show, säger Thom Taylor Hot Rod Magazine
By Thom Taylor Hot Rod Magazine. Translation Lars Krantz

olycka1

En av deltagarna körde fram mot bedömningen när förgasarlänkaget hängde sig. GNRS ordförande tillika domare blev överkörd resulterande i allvarliga men ej livshotande skador.  Roadstern blev illa åtgången.  SE  ALLTID till att trottellänkaget inte kärvar det minsta  annars kan detta hända dej.

olycka2

Vic Cunnyngham

Vic Cunnyngham

 

 

Vic har röntgats, har inga brutna ben och andningen är ok enligt GNRS marknadsansvarige John Buck. Vic fördes till sjukhus med helikopter för säkerhets skull.
-Det behöver inte sägas att vi önskar Vic ett gott tillfrisknande; avslutar Thom Taylor.

olycka3

Läs mer på  http://blogs.hotrod.com/tragedy-104161.html#ixzz2rE1zLAXc
Follow us: @HotRodMagazine on Twitter | HotRodMag on Facebook


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Olycka på 2014 års Grand National Roadster Show Sacramento Kalifornien

  1. Shit alltså… Minns en polare till mig på tidigt 70tal som hade lackat och renoverad upp en Olds 442 cab med 455 engine till en pärla mörkblå met och vit cab.
    Efter bara några dagars crusande i den nya pärlan gick motorn inte riktigt rent så han stämplade på i uppförsbacken i grusvägen på väg hem med diffad bakaxel kuggade Olds ner och vrålade iväg upp för backen och gasen hängde sig med fullt spjäll.
    Polarn snurrade minst nio varv tre meter upp i luften och allt blev svart.
    Turligt nog kunde han kliva ur den tillplattade Oldsen med bara några små skrapsår långt ut på gärdet.

  2. för långa / felmonterade saxpinnar i för små dimensioner kan ställa till det ordentligt i diverse förgasarlänkage…Har man dessutom själv pulat ihop en returfjäder med grundmaterial från Biltema, dragit den till passande längd och slutligen vinklat öglorna själv med en avbitare så är timmarna räknade……..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *