Tre Kronor customverkstad. Del 1.

MARYLAND USA. Två killar, Chris Johansson och Stefan Blautzik, drar igång en customverkstad från scratch i Silver Spring MD USA. Del 1 by Lars-Åke Krantz 

Namnet Tre kronor customverkstad för att båda har kopplingar till Sverige.  Worldkustom. com kommer att följa utvecklingen.

Stephan, född i USA, har alltid gillat bilar. Somrarna i Sverige med gamla båtar och bilar tillsammans med morbrodern Chris har satt sina spår. Idag går han verkstadsskola med inriktning på bilar och lär sig för tillfället att borra motorer.

Stefan, född i USA, har alltid gillat bilar. Somrarna i Sverige med gamla båtar och bilar tillsammans med morbrodern Chris har satt sina spår. Idag går han verkstadsskola med inriktning på bilar och lär sig för tillfället att borra motorer.

Chris föddes i Sverige för över 40 år sedan men flyttade till USA 16 år gammal. Efter 30 år i verkstad och på vägarna i semitrailers satsar han på det han gillar mest. Rost, trasiga motorer, utbrända inredningar och buckliga karosser.

Chris föddes i Sverige för över 40 år sedan men flyttade till USA 16 år gammal. Efter 30 år i verkstad och på vägarna i semitrailers satsar han på det han gillar mest. Rost, trasiga motorer, utbrända inredningar och buckliga karosser.

Del 1. Verksta´n.
Silver Spring är en finare förort till Washington DC . Lokaler är dyra.  Efter månader av sökande utan vettigt resultat såg det mörkt ut.

Skulle drömmen sluta innan den startat? Lösningen blev Stefans föräldrar. Chris syrra med andra ord. Hon hade följt dramat från insidan.

-Okejdå, sade hon en kväll. Ni får ta vårt garage. Riv ut alltihop och bygg er verkstad där.

-Va, här! Det går väl inte?  Ett vanligt villagarage? Och var skall ni ha bilarna? De gick ut i garaget de sett tusen gånger förut och såg sig omkring. Det var faktiskt ganska högt i tak.  Inte jätterymligt men med några ändringar här och där och en pelarlyft, litet färg  och nya verktyg så ja, jo …
paint_garageDet var inte Boyds precis men  tak över huvudet och ärligt talat: Vad kan gå fel när Stefans mamma sätter hyran?
Den kvällen somnade de gott. Tre KronorCustom Shop hade hittat en lokal.

cadillac64_1

Första bilen som rullade in innan färgen torkat på väggarna var en 1964 Cadillac med v5,5. Original kom de med en  429 kubiktums V8 1964 men 50 år senare gick den bara på 5,5 cylindrar. De andra 2,5 hängde med mest för balansens skull med sina tändkablar prydligt fastsatta.Cadillac64_2

Tillbaka efter att ha handlat nya verktyg och prylar sprätte Stefan ur kraftverket som en ond tand när morbror Chris vände ryggen till.

Vi får väl se vad den unge hetsporren hittat under ventilkåporna när vi besöker Tre Kronor customshop nästa gång.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

3 reaktioner på ”Tre Kronor customverkstad. Del 1.

 1. Hejsan på er Chris och stefan ! Kul ni drar igång en verkstad ihop och kanske det blir en massa jobb med custom bilar och roliga lack jobb med ! Jag har själv hållit på lite grann med jänk och 5 bilar jag svetsat upp och lackat har hamnat på Sveriges största bil utställning ELMIA i Jönköping varav den cadillac 47 conv jag svetsade och lackade blev Sveriges snyggaste bil 2012 och det blev jag glad och stolt för ! lycka till med ert nya ! Med vänlig hälsning: Janne på Orust .

  1. Tack Janne !
   Det kommer att bli en hel del lack och body work.
   Kanske vi ses på nån av träffarna till sommarn .

 2. Tjena Christer ploppo kul att ni starar en Custom verkstad vi kan höras mera sen du hade några känningar på lite kromning
  Jag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *