1949 Buick Century Norm Moore style.

Ägaren Norm Moore är inte med oss längre och kan läsa detta. Bilen hade han ägt i 30 år, samlat delar till och byggt på men så en dag kom sjukdomsbeskedet. Han lyfte luren och ringde sin vän och bilbyggare Remo Adkins. -Gör den klar Remo, sade han kort. av Lars-Åke Krantz.

 

Hälsingland-Sveriges Detroit.

Jag trodde att Sverige bara tillverkade bilarna Volvo och SAAB, men vad fel jag hade. Det fanns många fler bilmärken i början av 1900-talet. by Jan Silèn.

Lackera bilen i USA innan skeppning.

FLORIDA.  Skräckhistorierna är många. Amerikansk hellackering för 99 dollar. Hönsnät och spackel. Svenskarna slår sig för bröstet. Ett "riktigt lackjobb" i Sverige kostar 50.000 kronor, basta.  Vi testade att lackera en bil i USA innan hemskickning.  Döm själva. av Lars-Åke Krantz.

Usabil.nu

All American Day ny träff

BOKA 8 AUGUSTI !!! WORLDKUSTOM inbjuder till  ALL AMERICAN DAY i Nykvarn mellan Södertälje och Strängnäs.  Bilar, nostalgi, musik, på kvällen paarty med FINAL av Sveriges bästa, nya band.  One-stop-car-and-rock-show.  ALL AMERICAN DAY.  Ett samarbete mellan Worldkustom, Rockabilly.nu och Usabil.nu.

Mission 47 del 1

Är bilen inte klar? Är kontot ansträngt och 2015 redan här?  Skall det bli en sommar till utan jänkare där man bara går och glor på träffarna? -Glöm det! Färdigställ bilen nu! Gör det på en helg med hjälp av kompisar och åk i sommar. by Lars-Åke Krantz

Music Challenge januari

RÖSTA PÅ DIN FAVORIT. Välkommen till den andra månaden av WORLDKUSTOM MUSIC CHALLENGE.  Häng med i  tävlingen som vänder sig till nya röster, nya instrumentalister, nya band. Rösta på din favorit! 

Skithusdirigenten

Krantz krönikor läser du i fortsättningen här i Worldkustom.  Men är det sant? Dom rätta Krantzkrönikorna ?  Jajamän!  Det ska va gött å leva.  :o)

blog stream

Svenskar förlorade tiotusentals kronor

Se upp för bedrägeri på Craigslist 

Feta february

Nästa nummer är det fetaste vi gjort

Död mans hand

FLORIDA. Det handlar om sann kultur.  Aces and Eights är ett konstverk. 

Bara släntra omkring

Bilträff och inget särskilt att göra.

1969 Roadrunner för 40.000 spänn

Va i ...  40 lax. Den måste jag se. 

Alla vill se nya Challengern

Den spritt nya superheta Dodge Challenger Hellcaten från 2015 levererar över 700 hästkrafter. Motorn, den 6,2 liter stora Hemin, från Mopar känns i backen ända upp på läktaren. 

Vintage Speedway

FLORIDA.  Speedway i USA är något annat det.  Med hundratusentals fina gamla usa-bilar importerade till den svenska gatubilden föreslår Worldkustom detta till nästa köp. 

Vinnarna av decembers Music Challenge

Wordlkustom presenterar december månads vinnare

Far och son dragracers

Det var en kylig morgon när Fred och Tyler Vinacco lastade ur trailern. Gött att se sporten förmedlas till kommande generationer.

Red Neck Yacht Club

Nyårsfest och galet party i leran med rednecks i sydvästra Florida.

Fyra nya band att rösta på

Januaris Music Challenge har startat. Dags att rösta

DU MÅSTE TESTA DETTA

Du måste testa nya blädderversionen av Worldkustom

Bonnsmide

En av orsakerna till varför inte de små biltillverkarna lyckades var att det var mycket bondsmide. av Jan Silèn