Läge rå Ellen Kay !

– Läge rå  brukar Bert-Ove Lundgren i Härnösand öppna med.  Worldkustom snor repliken och skickar frågan till Ellen Kay med anledning av hennes flitiga spelande med sitt band Ellen Kay Band.  by Krantz

– Läge rå   Ellen Kay !

EllenK

Photo:Pia Harjula

Du dyker upp överallt . Med återkommande, bejublade nedslag på Slowdown i Västerås, på Classic Car Cruise Parade, på Power Bigmeet, Classic Car Week, i trubadursammanhang med intim publik, modellande, låtskrivande med kollegor, gästartist på andra bands skivor. . Hur har säsongen varit?

verktygsboden
–  Oj, vad mycket det låter som när du summerar det sådär. Det har varit en riktig karusell och jag har verkligen fått slänga mig ut och göra saker som känns läskiga och ovana. Alltså mycket svettiga handflator och blossande kinder. Har trots detta inte hunnit med alla saker jag fått erbjudande att göra. Jag har till exempel kvar till nästa säsong att vara med i lite radioprogram och både spela och prata. 

Och plattor har det blivit. Berätta.

–  Japp, jag har varit med och gjort fem stycken nu. Både helt egna med Ellen Kay Band, en gästskiva med Haywireband från Västerås, en med Nicky Peck från England och en med bandet som jag började spela med, Krantz&Krantz. Ska vi prata bolag så ligger Ellen Kay Band hos Crazy Love Records i Tyskland. Det är otroligt smickrande, jag får erbjudanden då och då från bra band som börjar med: ”Hej Ellen, vi har en countryfierad låt till vår platta och skulle önska att du..” Skrattar. Det är jättesmickrande. Tyvärr hinner man som sagt inte med allt. 

World of Classics Museum and sales.Hur var Tysklandsgrejen?
– En av de mest oförglömliga gigen! Vi landar i en liten tecknad stad vid kusten för att spela på en billyfestival i Sylt.

Spelar gör vi en sen lördagseftermiddag i ett badhus där festen har Hawaii-tema. Smålulliga tatuerade tyskar glider från bubbelpool till bubbelpool med en paraplydrink i handen.

Bastukjolar, blomkransar, kokosnötter och Pomada i håret, stämningen på topp! Vi avslutade setet med East bound and down, paraplydrinkarna i luften, skvimp skvimp, många dansar på golvet, resten dansar i poolen och vattnet svämmar över. Kan inte tänka på det utan att le. 

Vad händer härnäst då?
– I vinter repar vi in material till en ny repertoar. Vi kommer såklart behålla godingarna men byta ut de låtar som man tänker: ”Nheeeeej” när de står på tur i setlistan. Det ser ut att bli lite kryssningar och sköna festivaler i sommar med.

JarmosDu har under flera år haft i stort sett samma musiker vilket är ganska ovanligt, hur gör du?
– Var aldrig en diva. Arbeta hårt för att få- och behålla bra musiker.

Jag jobbar inte bara för att publik och arrangör ska känna sig nöjd, jag arbetar hårt med att musikerna ska vara nöjda.

De är ju vitala. Jag tänker såhär; Jag vill bygga och sustaina ett bra, svängigt band och då behöver jag bra, svängiga musiker. Vill man arbeta med bra, erfarna musiker får man liksom go the extra mile. Uppskatta. Inte bara monetärt utan liksom..

Krantzjackan 1000Service. Jag tycker det är viktigt som tjej i band att bära minst lika tungt som alla andra och köra lika långt.

Nu häcklar de mig så mycket när jag kör, så jag är nedgraderad till en emergency-driver när de andra helt enkelt inte kan. :) Sedan har personkemin stämt väl och jag har haft tur för de är sådana sköna typer som är lätta att jobba med. Det är liksom god stämning i bilen bara man stannar tillräckligt ofta med för prostata-kissning. Hääh, närå. :D

ellen1

Photo:Pia Harjula

För övrigt : Bor du kvar i Sala?

Nope, har flyttat till en ännu mindre håla. Up the country, living for the country typ. He he. 

Vad jobbar du med egentligen
Jag är biståndshandläggare för Äldre. Duvet, socialsekreterare för gamla. En blond investigating paper-pusher.

 

Det händer när jag kommer på hembesök att de tittar bakom axeln på mig för att sedan fråga:
– Har du någon vuxen med dig? 

Hörnet

 

Där äter jag helst.
Där de har fett, kött, socker och kolhydrater till ett sjysst pris.

Favoritresmål
Universal Studios.  Annars: Jag har alltid sagt att om man vill se fint landskap och vacker utsikt kan man köpa ett vykort. 

Sämsta affär
Hälsokostbutiker. Vilket veganvänster-dravel. 

Min favoritpryl
Mitt otrasiga modem.

Det vill jag inte bli bjuden på
En hälsoresa till Island. Uff.

Maskinkonsult3Hur ser sommaren 2016 ut.
Det känns konstigt att säga det , men jag längtar mest till våren! Jag har precis köpt ett nytt PA och scannar Blocket efter en liten släpis. Planerar för fullt, jag vill spela en hel del såklart men jag ska också hoppa på de radiogrejer jag fått erbjudande om! Prata mest, sjunga däremellan. Jag måste ju ordna en skön balans och visa mer av hur jag är då man uppenbarligen är nyfiken på Ellen Kay!

Photo:Pia Harjula

Worldkustom tackar Ellen Kay.
Vi  åker vidare och tacklar längre fram någon annan med frågan:
-Läge´rå ?

————————————————
Fotnot

bertan

 

 

Bert Ove Lundgren Härnösand
-”Läge rå?”


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Läge rå Ellen Kay !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *