Move To trash.

Att sitta vid Datorn och arbeta med dataprogram är inte  min grej, speciellt inte när Krantz envisas och ska ha det på engelska. Då är jag hellre ute i garaget och jävlas med en vrång plåtbit på svenska. av: Jan Silèn

Sillen2

Siléns nuvarande projektbil

HörnetAtt göra tidning
När jag skulle börja skriva här på Worldkustom så måste jag lära mig att göra artikeln klar för publicering på sidan. Nu är jag långt ifrån någon dataexpert.

 Jag är hellre ute i garaget och jävlas med en vrång plåtbit än att sitta och fippla med ett tangentbord men Krantzen stod på sig och skulle lära mig detta.
-Det var inte så svårt sa han.

Jag fick en länk där jag skulle logga in i ett program och lära mig med telefonsupport från Krantz.

 

Vi börjar med att lägga in en text och några bilder och en dryg halvtimme senare så bedömdes jag som fullärd av magister Krantz. Sidan var ju på svenska så det gick ju hyfsat.

sillen3

Jan Silén i friläge

sillen4Men när det blev skarpt läge och jag skulle göra det själv så gick det inte så bra, jag fick ringa supporten i Ångermanland och få hjälp.

Jag förklarade vad jag hade gjort och vilken knapp jag hade klickat på men när Krantzen skulle rätta till och förklara vad jag hade gjort för fel så visade det sig att han körde med en engelsk version av programmet så hans knappar stämde inte med mina som jag hade på min dator.

Krantz förstod inte svenska
Mina knappar som det stod spara, uppdatera, arkivera osv förstod han sig inte på. Han envisas med att jag måste ändra min sida till engelska för då skulle det bli lättare och vi skulle förstå varandra bättre om jag ringde och undrade över något.

– Jomenvist! Grrr.

MidSweden Swap3Nu blev det ju inte direkt lättare utan minst tio gånger svårare att göra en sida. Det där med språk är heller ingen höjdare för mig. Jag minns en engelska lektion på högstadiet när jag satt i helt andra tankar. Lärarinnan såg väl att jag satt och drömde och skulle väcka mig.

sillen5-Jan, hörde jag hon sa.
– Vad betyder ”The”?
– Öh!? va?, svarade jag yrvaket.
-Vad betyder ”The”?
– Öööh! Jag vet inte.
– Jo, det vet du.
– Nä
– Nämen nu, jo det kan du.

Micke 2

JarmosJag hade väl tankarna på någon mopedtrimning med sjuhalva, bing 17 och nått bakdrev med lite kuggar och blev helt överrumplad av frågan.  

Herrarna mr Brown och mr Black i läroboken var helt ointressanta. Få se nu vad i helsike betydde ”The”?

Det stod helt stilla i huvudet på mig, ärthjärnan stod på ”OFF”jag drog till och chansade med, Den/Det.
-Ja, rätt.
Puh! Oj det var rätt, viken tur.

Och nu skulle jag göra en artikel till webben i ett engelskt program! 

Silen1Jag loggar in och lägger in texten och bilder och är nöjd och ska spara det jag hade åstadkommit. Få se nu, hmmm? Vad var det man skulle klicka på?

”Publish”? Nä, det ska ju inte publiceras än. ”Preview”? Det visade sig vara förhandsgranska eller nått. ”Save Draft”? Vad är det? Den knappen vågade jag inte klicka på, tänk om det var nått som raderade Krantz alla artiklar som var klara.

”Edit” var det någon knapp som också hette, Edit hette en tjej som jag gick i skolan med, vad har hon med detta att göra. (Hon ,Edit, sitter på framdäcket på bilden)

edit

Edit

sillen6

Spara i  arkivet. Lätt.

Få se nu, knappen ”Move To Trash” Det betyder nog ”Flytta till arkivet” . Lätt som en plätt.

Klickar på knappen ”Move To Trash” och allt försvann nämen va fan blev det nu då?

Jaha, då var det bara att börja om med text och bilder och när jag var klar klickar jag  självsäkert på ”Flytta till arkivet” (Move To Trash) och allt försvann igen.

– Stööööööön, va fan i h-vettes jäv……….. ?
Nu var man  kallsvettig.  Timmarna bara försvinner !

Holden

Maskinkonsult3Får ringa Engelsmannen, den där Krantz som bara kan engelska och gillar högerstyrt och vill ha en Holden, dricker the och bor uppe på en klipphylla ute i det djupa Ångermanländska skogarna och fråga vad jag gjorde för fel.

Lars Krantz, inventor of The Krantz Challenge going around Sweden.Hahaha, du ”Move To Trash” betyder ”släng till soporna” hahaha, kluckade magistern.
– Öh, jaha.
– Du ska klicka på ”Save Draft”, sade hand

Men efter drygt ett år så är jag och det engelska programmet inte riktigt överens än, Jag får lära mig nått nytt varje gång det krånglar. Det går ju bra när den engelska svensken är hemma i Sverige men när han är borta hemma i Florida så är det lite krångligare då får vi ta det på mail och det brukar ta flera dagar att få till en story med tanke på tidsskillnaden.

NordtrafikJag har några kompisar från Holland som har en sommarstuga här i närheten som jag måste prata på engelska med. Det går väl bättre och bättre men när han berättar nått som hänt från Holland så sitter jag och svarar, yes, okej, aha, yea, good, right, yes osv men i själva verket fattar jag nada.

sillen-400x270

 

Efter att ha ”pratat” engelska med dem en hel dag så börjar man även att tänka på engelska och då förstår jag  inte alls vad jag  tänker.
-Pinsamt.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Move To trash.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *