Krantz Challenge startar

Det drar ihop sig till Sveriges största turnerande bilshow, Krantz Challenge. När musiken drar igång, förarna startar och publiken sätter upp sig då … då är bilsommaren tillbaka i Sverige.  Krantz Challenge – åttonde året.

Centrala Sverige-Men varför får vi aldrig se det?  Varför kommer inte tävlingen till vår ort?BIG2016
Så här är det.  Du måste bo centralt.  Krantz Challenge var i början en Norrlandsgrej.
Sedan exploderade allt och vi åkte från Trelleborg i söder till Gällivare i norr, från Helsingfors och Nykarleby  i öster till närapå Norge i väster. 2016 har vi prioriterat centrala Sverige med Moliden, Övik i norr till Nykvarn, Södertälje  i söder.150.000 har sett tävlingen och 2016 väntar 25.000 till.

kzchallHsand2015_z9a

Delat ut en halv miljon!
Vi har delat ut  480 pokaler och  2.000 värdepåsar från Turtle Wax och Mekonomen i Härnösand till ett värde av 180.000 kronor.
KzChall_CCW_2015_22

Vi har skänkt 330.000 i vinstpengar och hotellnätter.
Krantz Challenge har delat ut en kvarts miljon i vinstpengar och bjudit på boende till finalister för  80.000 kronor.

Det kostar inget att tävla.
-Jag skulle aldrig kunna ta betalt av mina vänner för att de kommer med sina bilar, säger Krantz .  Det är ju ni som ÄR HOBBYN.  NI är stjärnorna.  Samma med Worldkustom.  Gratis.kzchallHsand2015_z6
Worldkustom Backer

För dig som tycker att detta haft nån form av värde genom åren och vill visa din tacksamhet.
– Köp en backer T-shirt åt dig själv.

Swisha 200 bagis så kommer den i lådan eller pröjsa via bankgiro . Klicka på bilden för detaljer.

Hur är detta möjligt? 
Svar:  Sponsorer, annonsörer och  arrangörer

kzchallHsand2015_h
-Jag har det roligaste av jobb som får dela ut priser och vinster och skänka bort grejer och ge ut en tidning gratis, säger Krantz.  Tack alla fantastiska arrangörer genom åren. 2016 års sponsorer i Krantz Challenge är.
Turtle Wax Logo mekonomen Norrlands Custom musem_world of classics_small verktygsfilm ES5 Rixglas_5 Ljusdal

—————————————————–

LET THE FUN BEGIN . . .

2 JULI MOLIDEN STRAX SÖDER OM ÖRNSKÖLDSVIK 

Moliden 2016 affisch

Stort intresse redan. Föranmäl NU!
OJ! Det small till och husvagnsparkeringen är redan välfylld på Molidens anrika dansbana med anor tillbaka till sextiotalet.  Platsen utanför är jättestor men arrangörerna vill att camparna  föranmäler till Tommy Strand på 070/609 2236.

PilarmKanske en av de sista chanserna  att se Eilert Pilarm. 
Eilerts Elvistolkningar har fört honom att gästa Englands mest sedda TV-program TVÅ gånger i rad, nyårskrönikan med celebra gäster ligger överst på engelska tittartoppen.

 -En ära att få spela med Eilert.
Rock and roll bandet med musik från 50-60 och 70-talet som spelat i USA och kompat Peter Jezewski heter Krantz&Krantz och kom precis åter från en spelning på Baltic Queen.   

01e
Krantz&Krantz  kommer att lira hela aftonen och alltså förstärkas med Eilert Pilarm fram på kvällen.
– En stor ära och unik chans att få lira med honom, säger Krantz&Krantz.
Arrangörerna har mera i rockärmen ”men det skriver vi inte på affischen, säger Börje Näsman, en av eldsjälarna och apropå eldsjälar.moliden3Jobbar ideellt.
Den andra juli jobbar arrangörerna ideellt för att levandegöra den anrika dansbanan. Det handlar om en levande landsbygd och om att bevara ett kulturarv.Moliden_parkGillar du genuin svensk tradition, gamla bilar och musik från förr och att låta landet leva DÅ är det dags att göra som Eilert Pilarm och eldsjälarna i  Moliden.

Agera!
Dansbanor, nöjespalats, Folkets Parker och nöjesplatser blir inte till av sig själva och är sannerligen inte odödliga.  Vill du ha det kvar måste DU agera.

Moliden mapÅk till Moliden 
Samla ihop gänget, åk till Moliden den 2:a Juli – ja,  jag vet att det är samtidigt som Wheels i Umeå.

Bilkön i Umeå är kvar nästa år också.   Partyt är där du väljer att det skall vara.

 

MOPEDER och EPA-TRAKTORER och BILAR
Full aktivitet och nya grejer hela dan

epaPå dagen kommer det att vara full aktivitet med Krantz Challenge för EPA-traktorer, mopeder och bilar.

Aldrig tidigare  skådat.

Dessutom kommer föreningen Rockringen  att ha dansuppvisning.

mopederGrill och mat och dryck och hoppborg och bygdens olika aktiviteter blir det också förstås.  Plus korande av …. fast det var visst litet hemligt.  Massor med fordon och ett späckat program blir det från 10 på förmiddagen till 02 på natten.
Boka in 2:a juli Moliden ! 01

————————————————————————-

HÄRNÖSAND 9 JULI 

Krantz Challengelördagen har blivit en hel vecka på ännu en ort.
Nu för andra året Nostalgidagarna i Härnösand med backtävling, camping, veteranbilsutställning, veteranrally, stylingträff, Viksjö Nostalgi och Speedshop,  Onsdagsbus på motorbanan, Sveriges största bilmuseum och mycket,  mycket mer. Bilar, båtar, motorcyklar, cruising, utflykter i veckan som ligger mitt i sommaren mitt i Sverige. Nostalgidagarna

Krantz Challenge är som en slugg.  Ni vet de där kulorna som river upp allt.  Skjuter man in ett Krantz Challenge i en stad kommer tiotusentals, föreningarna vaknar och så startar rullningen.

———————————————————————————————–

23 JULI HUDIKSVALL 

Samma där. Lördagen med Krantz Challenge och Hudiks egen cruising har nu blivit en veckas miljonrullning av turism i GLADA HUDIK SUMMER MEET

Glada Hudik Summer meetLadies Run, rallycross, Krantz Challenge, båtar, camping, cruising, Rock and roll, mopedrally, you name it. Hudiksvall har rutinen och vattnet och kvällsbarerna och traditionen.  Alla rätt helt enkelt. jabadoo
Whap babeloba – ja’ vann !

————————————————————

30 JULI. SUPERFINAL CLASSIC CAR WEEK RÄTTVIK

Sveriges bästa motorveckor behöver ingen presentation.  Vi snackar Classic Car Week som utökats till Classic Car Weeks och bilar som fyller upp tre kommuner !!!  

CCWKzChall_CCW_2015_2560.000 på cruisingen och på bästa tid bästa plats SUPERFINALEN i Krantz Challenge inne på travbanan framför läktarna.

Det bästa du kan se när bilar för miljoner paraderar framför läktarna till hög musik, spänning, gråt och skratt och DU BESTÄMMER vem som skall koras till Norrlands Populäraste bil.

Lekfullt, lättsamt, läckert. Kort sagt BIG SHOW AMERICAN STYLE.KzChall_CCW_2015_07
Kz&KzAllt är galet bäst i 14 dagar. Eva Eastwood och Krantz & Krantz i parken på måndagskvällen är en institution sedan sex år tillbaka.

Radioutsändningar, traktorer, marknad, utställningsområde, moppar, dragrace, hotrods, klubbträffar, fikautflykter, monstertrucks, shopping,  konstant cruising 24-7 !!!

Världsartister på Valhalla, fest i Parken alla kvällar plus flera andra musikscener, drive in bio –  jamen alltså  släpp allt.
– Åk till Rättvik.   Upplev USA på femtio – sextiotalet uppskruvat till 2016.

———————————————————-

AAD_logosmall13 AUGUSTI NYKVARN.  ALL AMERICAN DAY

Nya träffen som föddes stor blir ännu större 2016.

2015-Nykvarn-15

600 bilar kom ifjol på första kicken.  Nu utökar arrangörerna ytan på denna märkvärdigt magnifika plats i Nykvarns lådbilsland utanför Södertälje.

allam2– Himmel allt är ju dukat och klart!!  Restaurang, fik barnaktiviteter, camping och en av Sveriges bästa musiksalooner med den fantastiskt osvenska traditionen att börja kvällen 21:00.
Japp, klockan nio är det stamp i trägolvet och fullt ös på scenen från första låten !!! 

Grymt bra ställe med hur mycket plats som helst att växa på och växa har man för avsikt att göra.  Var glad att du kom med i starten för ALL AMERICAN DAY har kommit för att stanna. 2016 VÄLKOMNAR VI TUSEN BILAR !!!2015 Nykvarn 27

2015 Nykvarn 04Krantz Challenge på dan jämte säljare, GOD MAT, ångpannor, raggarbilar, kultändare, motorcyklar, hotrods, veteranbilar kort sagt ALLT som rör sig i hobbyn.

På kvällen rock and roll med flera band i saloonen till gryningen.

2015 Nykvarn 38

Image45
En träff precis när landet är som mest uppvärmt i ett hett och kvällsmysigt Sverige.

Sommaren kanske sista chans till en riktigt stor bilupplevelse. Alla American Day, Nykvarn.

2015 Nykvarn 42Ett samarbete mellan Rockabilly.nu och Worldkustom.com med stort tack till anrika Tälje Cruisers som musklar in hela klubben i ordnandet av träffen.
– Vi ses på Krantz Challenge i sommar.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *