DITT Classic Car Week coming up!

Den ultimata motorveckan. Gammal är äldst. Trender kommer och går. Rättvik består. Vecka 31 är det dags som alltid. Vi kan det nu… och vi måste dit igen. classic-car-week_2016_45
lack-och-bilscenter-ljusdal

Classic Car Week är som Elvis.

Alla har sina favoritår. Var han bäste före lumpen, under Las Vegastiden, på Hawaii  eller var Moody Blue-LP:n  Kungens topp?

Samma med Classic Car Week.

classic-car-week_2016_46viksjomatnostalgi170705Var det bäst i början av nittiotalet när Ann Wibble var finansminister, Bingolotto fick börja sändas på TV och några samlades i ett tält på Knecktplatsen för att titta på diabilder?

Var det bäst i slutet av  nittiotalet med båtdag, flygdag eller var tvåtusentalet bäst när det började krana in massor av bilar?classic-car-week_2016_10Var 2011 bäst innan betongsuggorna i rondellerna eller är det bäst NU när bilar kör i tre kommuner i två veckor och hela Siljansbygden osar dubbelpipiga bilar med fallförgasare i en halv månad!?event-classic-car-week-2016-1-286303X-up annonsVi har alla vårt eget Classic Car Week. Våra egna vanor och favoritdagar.

Här kommer 51 bilder från Krantz kamera 2016 .

I en trätidning får ett stort reportage 20 bilder.

Här får du över det dubbla med kommentarer. Fast först en bild jag snott från nätet som någon åskådare fotat: Krantz Challenge 2016 under lördagen. Folkfest!

Fredag på travet.
classic-car-week_2016_1 Det börjar med att bussen blir inlotsad genom marknaden fram till läktaren. Fantastiskt att se alla arrangörer igen i sina röda tröjor. I år blev vi kungligt visade av Rune Farth och Ingemar Svensson. Ingemar Svensson som roddar med Wheels&Wings i vanliga fall.
classic-car-week_2016_2
Direkt möter man vänner från tidigare år. Men heej.  Lovisa Axtelius, Josefin Fredriksson och Gottfrid Krantz.
classic-car-week_2016_5leif-ivan8Tjeena. Leif-Ivan Karlsson var såklart på fältet bland bilarna.
classic-car-week_2016_4
kzcadillacNya möten blir det alltid på Classic Car Week. Steven Sjöbom, Njurunda hade i vintras några frågor till Krantzen via Worldkustom angående hans 1958 Cadillacbygge med diesel-V8 på nittiotalet.
Nu kom Steven  själv med sin version 2016. classic-car-week_2016_3Jamen dubbelkul Steven Sjöbom och Jennie Gradin. Glida kungligt på 1,1 liter per mil är aldrig fel. Steven vill tacka alla, och det är många, som hjälpt till. verktygsfilm

Som sagt 2016 rullar det in bilar i tre kommuner. Vi åkte till Leksand på kvällen.
classic-car-week_2016_7
tunroth-el_12Där kom en Superfinalfinalist in. Krantz Challenge bjuder alla vinnare runt om i landet på hotell i två dagar inför lördagens drabbning.

Hasse Jonsson från Kramfors var vinnaren från Härnösands Krantz Challenge.
classic-car-week_2016_9Lördagen på travet med vackra människor och bilar, alla i retroläge.
classic-car-week_2016_8
Bottleneck John,  en Bolinder och du har skön sydstatskänsla live och vibrerande.
classic-car-week_2016_11
Ja, sen blev det ju det där då. Sveriges största bilshow som gett bort vinster för 500.000 på nio år och som är gratis att delta i men det får du läsa om här istället.  Krantz Challenge Superfinal 2016

persaker_logo

Camping

classic-car-week_2016_12
Man tittar ut genom fönstret en vanlig dag på Classic Car Week. !!!
classic-car-week_2016_13Tyvärr tappade jag bort papperet med namnet på dessa sköna grabbar men de hade med största uppoffringar tagit sig till Rättviksveckan med den vackra Cadillacen.  Stilpoäng där.

mrmagu1classic-car-week_2016_28
Varje kväll cruising. Alltså det är så otroligt underbart.

Måndagclassic-car-week_2016_18Det är ständig verksamhet vid Krantzbussen på Knecktplatsen.  Försäljning av Krantzjackor och surr med roliga männsiksor som tittar in. HÄR ett unikt foto på en kille i hobbyn som aldrig syns på bild nämligen Benny Friberg (t.v.) och i mitten ingen mindre än  Calle Lundkvist som har Sveriges största bilmuseum i Härnösand med sin Eva Lindersson.
harnosands-bilmuseum-2017 classic-car-week_2016_19
Mera kul under Krantzbussens markis. Kompisen Peter Jezewski fick sälja skivor och merch vid bussen i år och denne glade kund, något under kemiskt inflytande, ville att Peters tjej,  Anneli Strand, skulle prova en klänning han köpt. Det gick sådär för han blev avbruten när Peter själv gled upp bakom.
classic-car-week_2016_21
P-Peter. Är det verkligen du!!  Ja -jäla . . .!
classic-car-week_2016_20Vilken dag och . . .  det måste såklart firas med inköp av ny jacka.
classic-car-week_2016_23
Rixglas_5Mera span under markisen. Krantz Challenges mästerliga Right Hand som styr hela tävlingens gång Mona Tjernell gled förbi. Varför kom du inte in på kaffe?

Måndagkväll.  Krantz&Krantz i parken sedan många år och smockfullt i saloonen och långt ut på asfalten. Bästa kvällen säger baren.
classic-car-week_2016_30
Publiken står och väntar när bandet  som inte kan stå still vevar igång.
classic-car-week_2016_31
Måndag i parken igen och ni är en fullkomligt underbar publik år efter år.  Men 2017 blir det inget Krantz&Krantz. Ny bokare tar nu måndagen i Saloonen till högre höjder.

Nordtrafik    Norrlands Custom

Häng med backstage i parkens katakomber.
classic-car-week_2016_29

Filmen om Peter Jezevski spelas in och tidschemat kollas vid logerna  när Peter skall gästa Krantz&Krantz i nästa set inför kamerorna.  Anneli Strand och  Parkenansvarige Lasse Steger också på bild längst till höger.
classic-car-week_2016_32
Så händer det!  Mina damer och herrar Peeeter Jezeeewski är i lokalen!
classic-car-week_2016_33
Publiken är exhalterad. Trycket går att ta på. En legend står på scenen och överraskningen är total.

ES5
classic-car-week_2016_34Setet avslutas med nya fotningar, nya vänner och nya bekantskaper. Vackra Tone-Lise Iversen fra Norge är en duktig dansare.
classic-car-week_2016_39
Utanför står en svensk Mr. Spoonman och diggar. Hans Olsson från Bro, Stockholm har lirat med Chuck Berry och The Boppers. Han spelar på skedar.
-Jag var hos den framlidne konstnären Bror-Erik och där träffade jag entertainern Janne Krantz. Han lärde mig detta, säger Hans.
Det är så många vi vill göra plats för på scenen. Så många bra och vi brukar ta upp gäster ur publiken men till nästa set har vi redan en gäst i  . . . .
classic-car-week_2016_36 . . .  ELLEN KAY KRANTZ eller som man också kan säga … jänta.  Där är dom,  ungarna, alla tillsammans.
classic-car-week_2016_37Dansgolvet exploderar.  Det finns inte en tom tilja. Folk studsar i trädgårdsmöblerna utanför, vinkar och viftar genom de upptagna hålen i väggarna.  Rättvik lever som aldrig förr.
classic-car-week_2016_35Ny låt, nya mobilfilmer. Ny energi i den vackra sommarnatten.
– Ni är bästa och trevligaste bandet, säger baren.
classic-car-week_2016_38
Krantz&Krantz. PARTY!  Vi skiter i hur många paradiddlar du kan göra på din virvel.  Det handlar inte om det. Det handlar om kemi. Att underhålla publiken, att ge och ge ännu mera. Att GASA i botten TILLSAMMANS! TACK alla fantastiska publiker genom åren.
bilskadeservice-leffes-lack3

Tisdag
classic-car-week_2016_24
Kalsongmorgon för Krantzarna. Lite loj efter gårdagen. Pip i örat.  Peter är vid bussen igen och folk köar på trottoaren. Läs om hans gig  här.
classic-car-week_2016_25Rakt över gatan står Mr. Futureliner Nicklas Jonsson och delar ut tidningar om den fantastiska renoveringen av en av GM:s rullande showbussar från femtiotalet.
classic-car-week_2016_26
Verktygsboden är en stor sponsor i denna kulturgärning.  Nicklas har tagit fram ett sämskskinn med det fina och genuina märket Pratts. Prova det nästa gång till finbilen.  Bra känsla i Pratts.
Maskinkonsult3

Fricks
classic-car-week_2016_42
Man kommer inte förbi Fricks Konditori. Ligger smack dab rakt på cruisinggatan i Rättvik. Ett måste.
classic-car-week_2016_47
Campingen igen. Här kan man gå i timmar.

Onsdag.
classic-car-week_2016_41Vi är tillbaka på parken och lyssnar på The Blue Kings. I logen en bit bort värmer våra kompisar . .. classic-car-week_2016_40
 . .. TT Grace för ett framträdande på Blå scenen.  Ett helskönt gäng.
-Vi måste spela i lag någon gång, säger vi som alltid när vi träffas.
-Javisst ska vi det. Javisst ska vi det. Här kan du läsa om spelningen.
classic-car-week_2016_27
Mekko_hansenSå länge skutan kan gå, sjöng Evert Taube.

Gäller båda ekipagen.  Det händer härliga saker hela tiden på asfalten i kvällningen.classic-car-week_2016_17
Marie Redlund i läge på – som alltid!  Ännu en dag i paradiset väntar.

Torsdag
classic-car-week_2016_44
CRUISING med stort C.  Välkommen hela Sverige säger Josefin Fredriksson fast det behöver hon inte för alla är redan där.  Totalt V8 smörgåsbord flera mil långt i dubbla led med fyra speakers och tiotusentals åskådare. 60.000 besökare enbart under torsdagen är en siffra som figurerar.
classic-car-week_2016_48
Tillställningen är som den här Chevan. Stor, fet, mullig, frän och … vad är väl en dag på slottet jämfört med en torsdagnatt i Rättvik vecka 31 !! classic-car-week_2016_49
Rader av sådana här exempelvis.  Allt är mer på CCW.

nostalgidagarna_annons-2017

Fredag
– Jamen jag kan inte sova. Inte för cruisingens välljud utan för den här eländiga Cadillacen.
classic-car-week_2016_14Denna mojäng campar granne och har irriterat mig i sex dagar.  Den här finns inte! classic-car-week_2016_15
coop_facebookDet är ju en 1959 Cadillac Series 62 flattop för friden med låga taket och … men .. den har Fleetwoodens listverk på sidan och Eldoradons treribbade grill bak jämte kromade Biarrittz-Ve:n med singelringen i kofångaren och jag vill åka hem till Gussjö, sova i en vecka och starta om minnet för den här har suddat ut allt jag lärt mig.
classic-car-week_2016_16classic-car-week_2016_50Vem, VEM är så elak att han blandar UNO-kort i pokerleken?

Jo, den man minst anar.

Mats-Ola Tallroth från Sala, han som gick i tre dagar på Hershey för att hitta en datekodad domkraft till sin GTX.

Alltså en originalgubbe DeLuxe.  HAN har byggt denna Cadillac Felwood – som är så underbar att jag vill ha den på direkten. Allt är åt skogen på det mest coola sätt.  Älskar’t.
classic-car-week_2016_43
Fricks.  – Vi ses i Rättvik på Krantz Challenge Superfinal 29 juli, säger Krantz och Myran.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *