Lurad

Fick ett tips på två bilar som skulle stå vid en skogskant utanför Övik. Göran visade mej vart jag skulle köra för att komma dit men när vi nästan var framme blev vägen alltför dålig för att jag skulle våga köra längre.  by Kent Åberg

Kent02Så du tror det är bara att springa ut i skogen och fota gamla bilar?
Efter jag halkat fram halva backen börjar jag ana att allt inte stod rätt till för jag såg tydliga spår efter en traktor som släpat något efter sej och fann även lite plåtdelar på vägen.

När jag nästan var nere bestämde sej tyngdlagen för att jävlas med mej så mina ben fick för sej att dom skulle flyga men tyvärr orkade dom inte med att lyfta hela kroppen utan jag damp i backen med ett utslag på 3.0 på richterskalan  ner i lervällingen med en enda tanke i skallen och det var att skydda kameran så armarna uppåt med kameran i högsta hugg låg jag och sprattlade i leran och var allt annat än ren.

Kent01

Upp igen och ner för dom sista 100 meterna och in i skogsbrynet där  bilarna skulle vara och vad fann jag?
-Två  tydliga märken efter bilar som inte fanns längre.  En av dom ha varit en 50-tals Opel Kapitän. Vi var två dagar sena. 

Mercury 1954 med fel färg
Berättelserna är många om bilar som ställts undan av någon bagatell. 

Kent04

Kent05

Det skedde med denna Mercury 54.

Orsaken var att den hade en större och starkare V8 än vad som satt i ägarnas svarta Mercury.

Det enda felet på denna bil var färgen.  Man tyckte att en svart bil var  snyggare än en brun. Så den slaktades! 
-Det var andra tider.
 Vid fototillfället tog jag tummen och gnuggade på kromet fram.  Det var i fint skick. 

Volvo suggaKent03

Denna gamla Volvo sugga tjänstgjorde som taxi först innan den hamnade i skogen och blev använd som rastkoja åt några skogsarbetare som sökte värme i den medans dom åt sin matsäck och eldade i kaminen dom monterat in.

Efter dom inte behövde den längre så blev den ståendes några år innan den blev dragen till skroten. Lägg märke till kaminröret som kommer upp mellan framrutan och torpedväggen genom ventilationsluckan.

Vi slutar där vi började. 

 Det är inte alltid så lätt att  fota skogsvrak ..

En dag skulle jag upp till de västra delarna av Medelpad för att träffa en kompis som skulle visa mej runt i området för skrotletning. Dagen började med en kopp kaffe i hans torp som ligger väldigt naturskönt med ängar och skog runt. Efter kaffet gick vi upp i skogen framför torpet för att fota en gammal Opel. Sedan en promenad över till grannens mark där en PV ligger delvis gömd under mossa så än så länge var det inga problem.

Vidare till en Cheva 51:a som ligger på taket i en rishög, tar några bilder på den för att sedan ha en träff med en Standard Vanguard också den på taket. När det är klart  åker vi en bakväg därifrån när jag ser ett underrede på en bil som ligger på andra sidan en liten tjärn

Stannar direkt och frågar om han vet vad det är för bil för den ser stor ut tycker jag men han visste inte. Tar några kort från nipkanten över vattnet på bilen där den ligger men känner att jag vill fram till den för att få bättre kort.

kent07

Kollar av terrängen och ser att man bör kunna gå runt tjärnen för att komma till bilen, Sagt och gjort, på med stövlarna nerför slänten och ut bland småbäckar som rinner ut från nämnda vattenhål. Efter att vi forcerat över hälften av bäckarna kommer vi fram till en  som är två meter bred med ett isigt träd liggande rakt över.

Efter en stunds funderande och efter att ha kollat att trädet ska hålla oss ger vi oss ut på trädstammen. När kompisen är nästan över så halkar han till, tappar balansen och ramlar  ner i dyvattnet och sjunker till midjan i denna stinkande sörja varefter en kamp uppstår för dels att hålla sej för skratt och dels för att hjälpa honom upp igen vilket inte är det lättaste för som sagt vi står på en isig, smal trädstam.

Så efter att han kommit upp sonderade vi terrängen och insåg att det var bara att ge upp. Jag fick mitt straff på tillbakavägen för då var det min tur att undersöka botten av en bäck med samma illaluktande sörja. Då var det skönt att få åka hem till torra varma kläder och en kopp kaffe

Kent06

Ett par veckor senare fick jag veta att det var en Volvo PV som vi sett så den var inte en så stor bil som jag trodde men det är väl så att man önskar en sak men får en annan men det blev ett kul minne. 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *