Krantz krönika. Veckans klantaschle

Nu skall jag köpa en pokal till mej själv.  Den är jag väl värd. 

 Torsdag 15-05-21

 – Idag drog jag in i verkstygsskåpet med Cubalincoln så det sjöng i plåten.
När jag beställer pokaler till Krantz Challenge nästa gång skall jag göra en åt mig själv också. ”Veckans klantaschle.”

Jag har tidigare beskrivit hur jag krockat med mig själv på denna välsignade gård. Hur jag tagit ut min nyvaxade LTD ur garaget efter pill och gull en hel vinter och smackat rakt in i en Chevelle, också den av egen ägo.  Den gången gick jag rakt in och lade mig i sängen. Myran hittade mig under täcket när hon kom hem från jobbet.
-Är du sjuk frågade hon?  
-Ja, helsjuk.

Igår var det nära sängen igen. Det är Verktygsbodens fel alltihop. Den där Lars och hans filmer.
-Hej, jag heter Lars, säger han också visar han nån uppfinning som jag genast måste köpa.
Den senaste en servicelyft som kickar upp en tretonnare till bröstvårtorna.

Jag hade varit ute och skavt med Cubalincoln runt halva Sverige i en roadtripp med bagaget fullt av kameror. Väl hemma efter sju dagar där svepet avslutats med en nattlig megapartyspelning i Österbybruks Folkets Park gick jag omkring i två dagar med hjärnan på halvljus.  Man är inte 25 längre.  En burk krossade tomater hade uppvisat bättre reflexer än min skalle.

Lincolnen hade också skavt sista biten. En irriterande vibration någonstans ifrån drivpaketet. In med den på lyften med stum hjärna. Det gick lätt i början. Jag hittade bilen på en gång. Den stod bakom huset. Körde ner på byvägen för att komma till rätta uppfarten framför huset. Försökte pricka infarten till huset från vägen. Det gick jättebra. Körde inte i diket någonstans och alla ljusstolpar stod kvar. Porten nästa då. Den påminde om som lucka 23 på adventskalendern.  En liten gömd en som inte alls är lika stor som 24:an.

Jag hittade den efter ett tag. Den satt på garaget. Öppnade den, satte mig i bilen och blundade.
-Det här går aldrig, kände jag.
Det var som om Forden svällt. Tog sats på bergkrosset och dammade in mellan dörrkarmarna. En ny grej är att det blir uppför, upp på saxlyften även om den är nere.

Kz_safari8Klink, klonk, sade det välkomnande. Nu skulle bara framhjulen ner på golvet framför. Det hade gått så bra alltsammans så nu fick tomatpurén för sig att göra halt för att gå ut och titta.

-???
Titta!  På vadå? Om bilen stod på adress 135?  Om betonggolvet låg kvar? Vad skulle tittas på?  När jag klev ur rullade framhjulen över det lilla kanteländet, ner på golveländet och bileländet for in i verktygsskåpeländet.

Skåpet är det dyraste som går att uppbringa. Ett tyskt kvalitetsskåp. Franz Jaeger skulle Jönssonligan ha sagt. Verktygen glider i kullagrade banor som får våra nyinstallerade kökslådor hemma att likna bananlådor på rullgrus.  Låda fyra stod utdragen. Den med bits och en hemmagjord hylsa till Blazerns framhjulsnav. Cubalincolnen drog in i den från sidan.

Lincoln – Franz Jaeger
1  –  0.

Nu har jag slagit med hammareländet på lådeländet resten av veckoeländet.

Krantz – Låda 
0  –  50.

Den ut som en apelsin.  Verktygsskåpet ser ut som en fyraåring med mjölktand delete.
– Nu blir det en pokal till mig själv.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

6 reaktioner på ”Krantz krönika. Veckans klantaschle

  1. Alltid lika kul att läsa det du skriver, fortsätt att göra vår grå vardag lite trevligare.

  2. Hände mig nu nyligen att jag backade in min nyköpta Peugeot 508RXH. i några gästparkeraded dragkrok. Stor buckla på bakre kofångaren. Trygg Hansa vill ha över sjutusen i självrisk. Nå den lilla Peugeoten som jag bytte mot den här större hade perfekt stol, o sidobackspeglar. Men utan front, el backvarnare. Den här nya har backvarnare men ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *