Mitt första bilminne, med en ny skribent.

SVERIGE. Worldkustom presenterar stolt en ny skrivare i Kent Åberg. En kille med ett enormt kunnande gällande bilar som inte går.  Och vi älskar det! /Krantz

———————————————————————————————-

Mitt första bilminne

 En av höjdpunkterna i mitt liv när jag var i femårsåldern var när sotare Olsson kom till byn. by Kent Åberg.

Vi bodde i den andra kåken i byn från skogen sett och han började alltid hos grannen i första kåken för att sedan komma till oss så man höll alltid utkik efter hans bil. En svart Opel Kapitän av årsmodell 1962

sotare2

Många av dessa Kapitäner användes av både taxi och polis för att sedan bli en av raggarnas favoritbil.

När han var klar hos oss fick jag åka med till andra änden av byn i hans Kapitän som jag tyckte var så stor, mäktig och fin.

Sotare1

Därifrån jobbade han sej senare tillbaka till vårt hus medan jag satt andäktigt i hans bil och bara inandades lukten från både sot och bil och njöt i fulla drag medan han var på taken och sotade.

sotare3

Sotare Olsson var mycket barnkär så rädd för sotaren var det aldrig tal om.  Snällare man fick man leta efter.  Tyvärr dog han alldeles för tidigt men  jag glömmer aldrig han och hans Kapitän och dom små bilutflykterna hemma i byn han bjöd på varje gång det skulle sotas.

Bild 251

Det var här allt startade med en 60 Opel Kapitän året var 1978.

Tretton år senare köpte jag en egen svart 60:a Opel Kapitän!

sotare5

En genuin raggarbil som blivit lämnad åt sitt öde.

 

 

Klicka på bilderna så blir de större

Klicka på bilderna så blir de större


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Mitt första bilminne, med en ny skribent.

  1. Kapitäner har en plats i mitt hjärta också. Hade en lågmilad Royalblå ’62 för femton år sen. Jag kan fortfarande ibland ångra att jag sålde den.

  2. Min första bil var en guldfärgad Kapitän 1965 2,6l sexa utan back för 1000 kronor.
    Jag var 17 år, kom upp med 500 spänn och delade den med en äldre kompis som hade körkort. Han köpte ut mig sedan och jag köpte en bigblock ( ha) Admiral 66:a med 2,8l motorn.

    My first car was an Opel Kapitan 1966 with 2,6 liters straight six . De car had no reverse. Price 150 dollars. I shared it with an older friend who had drivers license. I came up with 75 bucks.

    Later he overtook the car and I bought a bigblock (ha) 1966 Opel Admiral 2,8 liter straight six (same body same engine)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *