Krantz krönika. Fådda grejer.

Den här krönikan blir eljest. En kärleksförklaring. Detta till läsare som följt pojkens, mannens och numera gubbens förvirring. Möter folk som behållit prenumerationen  enbart för raderna. -Man vill ju veta hur det går, sade Andreas Boström i Arbrå.
– Hur det går ?!

Måndagen 15-04-20

reader

 

Prenumerant

-Man vill ju veta hur det går, sade Andreas Boström i Arbrå.

– Hur det går ?!

 

 

Träffar än idag läsare som saknar krönikorna i Wheels.
-I Wheels!! Där skrev jag när när dinosaurierna betade på Uppsalaslätten.

Ibland tror jag att klockan stannat på riktigt för raggarna. De tankar på IC, dubbelviker körkortet och letar efter CAR i drickakylen.

Det är gott att ha er med på resan. Livet är en dragstrip. Man står på läktaren i arton år. Sedan sitter man överlycklig på startplattan, får grönt och ger benet i en galen brådska att komma i mål.  Man slänger i tvåan och föder barn, med trean vrålande drar ungarna hemifrån, på fyran planar accelerationen ut och man sitter i 300 och ser slutet rusa in i framrutan.
-Man åker en gång … om man inte är Hindu. Dom åker flera gånger men kan få en sparkcykel i nästa repa om de har otur.

Fådda grejer var det.

Rattmuffar
Det började på Wheelstiden. Jag hittar fortfarande lejongula rattmuffar på kallvinden. Tror det kom tio stycken när jag skrev att jag ville ha och inte hittade.

Änglar
Änglar är det jag fått mest.  Silver, självlysande, krom, röda, blå, reflexänglar, skinn och alla möjliga flygare i kuvert, lämnade på bilsätet genom öppen ruta och under vindrutetorkaren. Tjejgrejer.

kzgift4

kzgifts3

Cadillacgrejer.
En vägskylt, en vindflöjel, en vinge, en laserskuren 59:a, plåtbilar, plastbyggsatser, 59:a-tårta av landsarkivet i Härnösand, sydd kudde, miniräknare, ventilkåpor,  sydd tygtavla och Wunderbaums.

Rondell.
Med anledning av mitt komplicerade förhållande till rondeller fick jag av Arne och Björn Friberg i Lobonäs en anpassad rondell. Hoppas ni hade roligt när ni byggde den, skogsraggare.

 

Lådor med brev.
Hallå. Har ni hört talas om mail? Jag har kartonger med detta antika förmedlingssätt. Väntar på att det kommer en sandalspringare med klotter på urriven Talmudsida.mailboxBreven hamnar  i en  snappy behållare efter vägen. En dag kom billackerare Krister Norman förbi med en brevlåda i flake. Hoa, jag  fick en custombox vid Cadillacvägen och livet fick en silvrigare kant.

Kzgifts0

Vidare: En kontorsstol i trä från femtiotalet, muggar, verktyg, böcker och pokaler.

 En  uppkallad drink, en låt, kort, leksaksbil från en vind upstate New York, en sten från Svappavaragruvan.

 En vit handgjord dalahäst som numera står i huset i Florida av min sötaste fan Tyra från Falun sex år.

-Hej Krantz, sade hon och räckte över en vit springare hon målat själv.

Skruvstäd stulet från SJ, Datastickor, DVD:er, myggjagare small enligt  bild, myggjagare storlek 44,  t-shirts så hela familjen har till pensionen, en brottarblöt knuff ner i vattenfyllt badkar av en motormuskel på Gotland och av storraggar’n Janne Eneroth  ett iskallt dopp i åttagradigt vatten i Hoting, den fårskallen.
-Har du inte blivit omnämnd. Var glad för det.

FB2Bästa vänner i alla länder (jag vet nog att ni tjyvläser i Finland, Norge, Danmark och med Worldkustom vettetusan vart).
-Det har varit en fest och ni har inte varit gäster. Ni har varit huvudpersoner.
-Jag har allt att tacka er för.

Men vad sorgligt. Låter som gubben avrundar. Ska han sluta?
-Är du dum eller?

Har du hört när jag bjöd på skjuts i min Cheva utan huvudbromscylinder 1978?
-Nä, tänkte väl det.

Vi åker vidare i 300.  Boström vill ju veta hur det går.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

8 reaktioner på ”Krantz krönika. Fådda grejer.

 1. Lysande Lars-Erik !
  Sitter i vardagsrums soffan hos grabben i Karlskrona med ”paddan” i knäet
  och läser din krönika Fådda grejer, Så bra !

 2. En soffa i Karlskrona!

  Det är roligt med input från alla läsare.

  Man har litet svårt att se läsekretsen när man sitter på vinden och stirrar in i skärmen.

  Kul att det funkar att läsa på paddan också.

  MVH
  Krantzen

 3. va väl på Elmia customshow för ett antal år sedan å du skickade mig en av dina böcker den bruna som va slutsåld..men du hade en kvar i gömmorna minsann……….

 4. man på nåt vis identifierar sig med Krönikören , kåsören, whatever på nåt sätt skriver du så det passar en…man känner att man har nåt gemensamt helt enkelt…….som Hasse i bilverkstan sa till dom fjuniga sextonåringarna som just bytt blockpackning å va oroliga för momentdragningen av toppen :: Moment å moment dra skruva i bott !!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *