Norrtälje American Car Show

För 39:onde året rullade karavanerna med vackerbilar in i Norrtälje. Prisbordet, som mera var ett helt scengolv, glimmade i guld.  Klubben med de fantastiska kontantpriserna stod med öppet läder och soligt väder.  Läge lyx.rixglas11

norrtalje2016_26
norrtalje2016_27Norrtälje är fint utan en enda bil. Gamla hus, böljande gator, vatten och växtlighet. Hotellboendet vi fick i egenskap av underhållande band var ett underbart påhitt.

Marholmens hotell, konferens och spa är en dröm av bekvämlighet och idyll.  Där skall du sitta och skriva din bok, läsa andras, nyhångla med gammgubben eller bara vandra på stigarna i ensamt majestät.
norrtalje2016_35NordtrafikMedan vi sussade i höga sängar klev det hårt arbetande paret Ulf och Mari Kusendal snett bland tältpinnar och grillkol. Superskruvaren med energi som Ringhals hade sladdat ut från Sundsvall efter sena Mittnytt.

Han och Mari tryckte in custombuicken i Norrtäljeparkens svarta natt och sparkade upp tältet bakom kofångaren.norrtalje2016_14norrlands custom-Ulfs berättelser är mustiga och leendet konstant. (Rutig skjorta).

Ulf och Mari (sittande) är klart lysande bloss i hobbyn där de tog en stålunch under björkarna så Krantzen fick kuta efter stolar i turnébussens lastutrymme. Mästerbyggarna måste åtminstone få sitta.
-TAACK, sade de båda som om de fått en Finlandsfärja.amcarshow-norrt_2016_01Intill stod Zacke, han med milestonebygget som gör att man är stolt över att vara svensk. Lennart Zackrisson från Hedemora med sin Kryptonite har byggt en hotrod man kommer att prata om i hundra år.
norrtalje2016_01Mekko_hansenLasse Öhman och hela klubben har fått ihop en träff som är en av de bästa i Sverige.

Anrik, välbeställd, vacker men framför allt öppen och trivsam.

I Norrtälje är man kramad av hela huset och dessutom kunde du få en vinge av svenska mästaren i boxning Istvan Leiner. norrtalje2016_12
– Roligare att bli knockad av en svensk mästare än av morsan eller hur..
Istvan (t.v) är en blixtsnabb welterwiktare. Vill du hellre somna av en höger från en tungviktare ordnar Norrtäljeträffen det också. Thomas Blidh har en näve som bussgaraget i Akalla och är svensk champ i tungvikt.   norrtalje2016_11Under lördagen höll de en boxningstävling där  vem som helst fick prova. Uppdraget var att slå så många slag som möjligt på begränsad tid. Sopa på som tusan alltså. Pang, pang, pang. Det small bra i ringen. norrtalje2016_29
norrtalje2016_07

I Volvoburen var det lugnare.  Denna förädlade 1968 Amazon kombi var i drömskick. Anders Franzén från Hjo hade ställt ut.kzkz308t

Därefter blev det lunchgryta och sedan hann vi inget mer för bandet som inte kan stå still skulle skulle lira på scenen.

norrtalje2016_17 norrtalje2016_18norrtalje2016_15The Backlines hade tidigare värmt upp publiken bra så det var bara att ösa på för Krantz&Krantz.
norrtalje2016_16
coop_facebook

– ”Ni måste komma till oss och spela” ropade Östersund spontant.  Vi bugade och ni buggade längst bak!

Härlig stämning! Tebax till bilplåten och träbilen (?!)

norrtalje2016_36
En ruskig rod med jaggamotor exponerades.  Tyvärr fanns ingen tid att få namn och story på bygget men denna kommer att dra spalter i bladen för den som vill fördjupa sig. Vi sockrar med några fler bilder så länge.
norrtalje2016_32 norrtalje2016_30kzchall-banderoll

norrtalje2016_31
Kul bygge outside the box.

bilskadeservice-leffes-lack3

norrtalje2016_10
Sablar också. Poliser från 1938 med tillhörande snutfruar.  Såna här trodde jag bara fanns i svartvitt. Jag tittade länge och imponerat och sprang ikapp dem för en bild. Vilket roligt tilltag. Detta är folkbildning! TACK sällskapet Kultursparken för dagens överraskning.
norrtalje2016_06
Maskinkonsult3Besökarna mådde bra och även om bilarna sprungit upp i halvmiljonklassen var rötterna kvar.

Startkablarna låg redo på 59:ans baklucka. (Klicka på bilderna så förstorar du)norrtalje2016_05
Årets ratrod. En Cadillac 47:a ca med V10 Vipermotor kan överraska på motorvägen. Undrar om gangsterkepsen är säkrad för 250 blås?
norrtalje2016_09
Krantzjackan har sålts i över 1000 exemplar.
En ren och klar dröm från det genuina, svenska femtiotalet. Inget amerikanskt larv med dragkedjor, nitar, fickor, flärpar och fransar. Inget engelskt flygarstuk från nittonhundrafyrtiokallt. Inget importerat DePalmapåhitt.  Bara en exakt vintagejacka ur vårt eget arv.

Jackan från det Sverige vi älskar. 

En skinnpaj för vardag och fest med säker tradition från det Sverige vi älskar. Rak och rätt där varje jacka har eget serienummer. Finns bara i svart. Tack alla kulturbärare som uppskattar vår historia när den är som snyggast.
1000jackor

När min första jacka syddes upp, efter ett utslitet original från 1954, sade Lasse Söderkvist på Din Jacka i Hässelby (t.v.)
-Vi kanske ska göra några till.
-Varför då frågade jag?

-Idag säljs det en Krantzjacka var tredje dag. norrtalje2016_09
I mitten står Jan Sjölund styrelseordförande och länken till det kristna familjeföretag i Indien som med rejäla avtal från svenska Din jacka producerar plagget. Detta var första gången alla tre träffades.

Lasse och Janne besöker tillverkningen återkommande. De har parerat översvämningar och ekonomisk volatilitet med att stödköpa skinn i förskott när familjen behövt det. Krantzjackan gör skillnad.
Jacka1000fHan har jacka nummer 1000. Läs mer. norrtalje2016_03Bad Girls från Röjeråsen kom med stil.  lack-och-bilscenter-ljusdal

norrtalje2016_02David Gunnars från Rättvik hade byggt en 1966:a Nova i modern amerikansk pro touring stil.
norrtalje2016_08
1957 Cadillac med LS-motor. Ett bygge i tiden. Festen rullar på och snart är det prisutdelning. 10.000 pengar i varje klass och det är många klasser.

Zacke med Kryptonit vann domarnas eget val. Kusendal med Buicken vann customklassen. Kolla in prislistan på hemsidan nedan.
norrtalje2016_39 Eftermiddagshettan infann sig liksom den sköna känslan av en lyckad lördag med lyckat väder.  Det smattrade alltjämt i boxningsringen där unga förmågor avlossade sina salvor mot Gummityson medan mästarna räknade och tog tid.
norrtalje2016_13
tunroth-el_12Kul grej och härifrån ökade tempot när festen fortsatte  fram på kvällen vid klubbkåken Yankee Ranch i Norrtälje.
norrtalje2016_20
Krantz&Krantz fick förtroendet att värma upp publiken inför huvudnumret Fat Boy.  Ett lätt jobb.
norrtalje2016_19
norrtalje2016_37En stor och härlig publik partade framför scenen direkt.
norrtalje2016_40
Snygg-Gottfrid Krantz sjöng med sin jätteröst, sologitarristen Alfred Krantz öppnade skjortan och se – inte en gubbe längst fram. norrtalje2016_21
 – Well, roligt att göra  halva publiken glad. Det har hänt att manliga bokare frågat:
” Det är väl inte ni som har en gitarrist med bar överkropp?”
norrtalje2016_22
Det väcker anstöt hos farbror bokare i en nisch där de berusade rockabillymusiker som klär av sina vita ölmagar och magra tatueringar fram på småtimmarna inte är få, men Krantzarna väcker anstöt –  hoa!  
norrtalje2016_23
– Underbart alltså och historiskt helrätt för rock and roll!   Tack för att snälla pojkarna i Krantz&Krantz fick komma och spela för andra gången i Norrtälje.
norrtalje2016_25
Nå, gubbarna skulle få sitt också.
norrtalje2016_24
Fatboy show och efter det Crew Cover Band som avslutade  American Car Show 2016.

ornament

Missa inte 2017 och lördagen den 15 juli i Norrtälje!

 Ett fyrtioårskalas med ingen mindre än Jerka på scenen.
En  jätteupplevelse igen i fantastiska Norrtälje!


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *