Nio millimeter

Ge inte upp i garagen.  Det går inte bra jämt och det går inte dåligt jämt (Winston Churchill) eller som rodbyggaren i Vilhelmina Niklas Johansson säger : Jag försöker göra minst nånting varje dag. 

Projekt Cubalincoln
Den senaste månaden har handlat om nio millimeter. I juli hinner jag inte annat än åka med tävling och band men för mig är det vila att  ligga på betongen med sladdlampan och glo.  Som jag har glott i juli.

Redaktör Magnus Karlsson på Bilsport Classic har lärt mig att inte publicera något projektbygge  förrän allt är i hamn. Tack för tipset Magnus. Det har räddat mig.

Framvagnsbalkeländet  ligger för nära oljetrågseländet som ligger för nära krängningshämmareländet. Det kommer att leva om, skallra, skava hål och 15-W40 kommer att spruta ur tråget i Häggenås halv tolv på natten.

brake down
-Jag känner ingen i Häggenås. Jag vet inte ens vart det ligger. Det är därför haveriet kommer att ske där,på nån myr strax norr om där mobilen inte har täckning men myggen har kläckning.

I går tog jag ner växellådsbalken för tredje gången, sågade bort fästet jag byggt och bröt fram motorn så den slog i krängningshämmaren. Nio millimeter! Jag fick nio millimeters frigång till framvagnsbalken.

Amerikanen och custombyggaren Chris Johansson från Three Crowns Shop i Maryland kom förbi precis då.
-Godkänner du det där, frågade jag?
– Absolut, sade han. Det där är mer än på många moderna bilar.

Återstår att kröka om krängningshämmarstaget och bygga nytt växellådsfäste igen men bygget gick framåt i juli.
-Med nio millimeter.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *