Ledare: Jag spammar

Jag har nu bombat ut 1.600mail.  Ett-tusen-sex-hundra-mail !!

vagrafacebookWorldkustom sprids via Facebook men gamla gubbar som jag har vägrat ansiktsboken för vi tycker den är larvig.

Idag är Facebook hjärtat i Internet.
Allt går via Facebook 2015. Annonser, nyheter, intressegrupper, företagssidor,   reklam, TV-debatter, universitetsstudier, klubbverksamhet, företagskommunikation, upprop, kommuninformation, världsomspännande släktforskning,  raggarträffar, bilauktioner,  riksdagsflöde, allt.

– Vi gubbar kommer att tycka att detta är larvigt i ungefär sex år till. Äldre män har en startsträcka på tio år. En del startar inte alls. 
Kvinnor är fantastiskt mycket skarpare.  

Korkskalle
Jag har Facebook för att jag fått lära mig de enorma fördelarna med att sprida Worldkustom via Facebook.  Tidningen hade aldrig nått 40.000 läsare per månad utan Facebook och vems förtjänst är det?
– Jo, Myrans.
-Du måste ha Facebook korkskalle, sade hon inför starten.
I en nyligen genomförd marknadsundersökning för Worldkustom visade det sig att nästan alla läsare kommer till tidningen via Facebook !!!

hub

Man blir intresserad av en bild på Fejan, man klickar på den, kommer till Worldkustom och stannar där och läser i 2 minuter och 47 sekunder. 

Sedan stannar man inte kvar och tänker, ”detta var en jämarns intressant tidning och bläddrar vidare” 
– Nä, man går direkt tillbaka till Facebook.
-NAVET !! 

Fritt land. 
Ungefär som att trycka en papperstidning, riva ur sidorna och dela ut dom en och en till förbipasserande.

– Sån är lagen. Bara att käka i sig om man vill vara med. Rätta in sig och lägga ut länk till artikel efter artikel på Facebook för att nå de stora massorna. 

bigbrainVisst man kan tjuras på och läsa en papptidning som har bråkdelen av läsare och visst … man  kan  vägra Facebook och bli en kallnande planet i Internets utkant. 
-Det är ett fritt land. 

Utan spaning – ingen aning.
Väldigt många bilgubbar jag stöter på i min ålder har ingen aning.  
-Utan spaning, ingen aning, som det heter.

Så för att hjälpa några på traven spammar jag,  för mail har gubbarna nämligen. Jag har 1.600 maildresser i mitt mailprogram  och nu  lägger jag ut bombmattor om Worldkustoms existens.WK

Övergivna mailadresser en resa i sig 
Många mail kommer tillbaka. Adressen har upphört. Att gå igenom adresser som upphört är en resa i sig. En resa i minnenas allé. 
Min storebror, som dog för några år sedan, hans mail kom tillbaka.  Men sorg raderade jag honom.
– Stig Krantz, du har slutat läsa nu, okey. 

Andra får mig att skratta. Herr Ring ifrån Undersåker hade bytt adress till ring@telia.se  Vilken tokunderbar adress!  cheva@terrasstak.spray  var en annan goding. Undrar vad du har nu? Försvann mailen med bilen? hellsonwheels_haninge .. var en annan adress att fundera över. Har du upprorat färdigt och har idag  namn.efternamn@vuxenpoang.se tro ?

maillist

Fina minnen.
funkyblues hade upphört.  Varför David? 
-Passade ju perfekt på dej bluesmannen? 
Andra fick mig att minnas och le marianne@kneippbyn.se  …det var tider det! Midsomrarna på Gotland!   Hoppas ni har Cadillacen kvar Marianne och slutligen …

 krantz@va.itv.se … min första mail som Internetoskuld på nittiotalet med 14.4 Mbit modem då man jobbade åt Västernorrlands Allehanda och itv stod för  IT-verkstan.  Smågrabbar i stan som startade mailserver och blev mångmiljonärer efter uppköp av Internet 5 som sedan köptes upp som sedan köptes upp som sedan köptes upp.  Gamla adresser. Nu är ni raderade allihop. 
-Vi ses på Facebook.  


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Ledare: Jag spammar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *