Har du förlorat fokus?

Det finns chefredaktörer på biltidningarna i Sverige och USA som bara pratar pengar. Dessa har inget med bilhobbyn att göra.

Vad står en Eldorado 53:a i?  Hur ser marknaden ut för 70-talets muskelbilar?  Vad borde en Chrysler 300 D vara värd idag och ännu viktigare vad är den värd i morgon?

Det är inte bilhobby. Det är gammgubbegrejer.  Åldrat tugg från män med näshårstrimmer.

Från att ha varit spinkiga tonåringar i jeansjacka som meckade på parkeringsplatser  har de blivit bekväma bubbar i kaklade garage som räknar pengar.

-Det är inte bilhobby.  Det är spekulation. De kunde lika gärna hålla på med aktier, räntebärande papper eller valutahandel.

Det är inte fråga längre om att ha råd med en  lamelldiff till bakaxeln.  Frågan är om det förändrar bilens värde.  Om man får tillbaka pengarna.

-Hallå!  Ni har blivit giriga, ni har förlorat fokus, ni har tappat alltihop.  Ni åker Audi i december och bevakar Barret-Jackssonpriserna  i januari. Ni har förlorat ursprunget, rötterna, tråden.  Lusten sitter inte i att plocka en sexvolts originaltuta på en skrot i Georgia och lägga i resväskan.   Ni vill veta om ni kan räkna hem nästa containerlass.

bill2

– M-men så kan man väl inte en tidningsredaktör skriva. Han ska väl hålla alla bilägare om ryggen, stryka medhårs  och tänka på sin egen tidning, sin egen framgång,  sin egen popularitet, sina egna pengar!

-Också är vi där igen, fjättrade i de förminskade tankebanornas förruttnelse där allt summeras i kronor och ören.

 

Jaha, så då är alla framgångsrika bilentusiaster kättare?

– Inte alls. Det finns mängder av  stormrika femtiotaggare som behållit sin ungdoms kärlek för gamla bilar och som förverkligat sin dröm. Glada entusiaster med deg som använder stålarna till det de mest älskar.

Sedan finns den där buksnåle loosern som bara tittar i prislistor och vill veta hur många exemplar hans egen snikversion med radio delete kan vara tillverkad i och om det månne höjer värdet.

– Det handlar inte om hur mycket man har – utan om hur man har det.

Worldkustom har fått förfrågningar om att skriva om den lilla, enkla entusiasten. Krantz har alltid gillat det. Alltid besökt den unga tjejen med rostiga Skylarken. Krantz har aldrig varit på SEMA.  Miljonmontrar , trendbevakning och vinnarbilar där ägaren bara är en finansiär kan andra skriva om. Jag åker  till Hälsingland och sitter i ett bondkök och äter ostmacka hos en pensionärsplåtis.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Har du förlorat fokus?

  1. Huvet på spiken Krantzen ! Äntligen nån som ryter till ! Hälsningar från Vera & Roland

  2. Har själv samma tankegångar, att ingen ungdom kommer ha råd att ta över mina bilar när det blir dax. Snacka om dyngtorsk…………men jag har haft kul med mina järn i alla fall.
    DL

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *