The sinner in Mountain Lake

Eller om vi säger syndar'n i Bergsjö.  Kristoffer Svensson bygger utanför lagen och fotograferingen skedde med sheriffen i hälarna.  av Lars-Åke Krantz
 

Packard City Trondheim

Så skulle reportaget heta och jag skulle ha med flera Packardägare men den vänlige Torolf fyllde hela reportaget själv så vi får återkomma till Packard City senare. by Krantz

Hasse Carlsson startade Classic Motor.

Hasse Carlssons berättelse om tiden före motortidningarna är häpnadsväckande! Worldkustom har fått chansen att sitta ner med en av de riktigt stora pionjärerna inom hobbyn. by Lars-Åke Krantz  
Solvalla biltorg

1939 Graham two door coupé. Extremt sällsynt.

Worldkustom har sett bilen i flera år på Floridas västkust. Här är det bilträff varje kväll och på helgerna drar man till större meetings över dagen och Grahamen dyker alltid upp. Kliniskt ren med den trevlige Jim Dunham i närheten.

I ett amerikanskt hem 1958

Det har blivit dags för Mr och Mrs Smith att köpa ny bil och nu har dom varit runt till stadens bilhandlare och hämtat broschyrer över årets nya bilmodeller. Så här kanske diskussionen gick hemma vid köksbordet hos den Amerikanska familjen 1958. av Jan Silèn

Krönika: Eld i berget

Mitt förhållande till eld är enkelt. Eld fjantar omkring.  Detta när det bara är att blåsa ut den.  Inställningen har ”so far” resulterat i en uppeldad garagevägg, en nerbrunnen förrådsport, tredje gradens brännskada med sjukhusvistelse, bortbrunnen bröstvårta och halva tomten i lågor.

Backa Worldkustom

Välkommen till tredje sommaren med Worldkustom där exakt allt är gratis.  Om du uppfattar att det har ett värde för dig -  Visa att du uppskattar Worldkustom och bli en Backer. 

Outback Sweden. En berättelse om två bröder.

I glömskans gläntor står dom. Utanför stadsgränserna. I det stora, väldiga, rymliga Sverige.  Det riktiga Sverige. Tysta och vänliga berättar de för den som har tid att slå sig ner en stund.
Usabil.nu

blog stream

Limriktning med Leffe

När det som inte får hända händer. Du gör en buckla på en parkerad bil. Försäkringsbonus, självrisk och  tusenlappar flyger iväg. INTE!  Ring Leffe. 

All American Cruise In

Tinas Diner i Härnösand slår upp portarna för en All American Cruise In lördagen 11 juni klockan 15.  av Krantzen  

Nisse & Uday på OK/Q8 i Malmberget

Norbottensraggarna vill fira Nisse och Uday på OK/Q8 i Malmberget som fixar alla problem på jänkarjärnen i området.

Har din bil hemlängtan?

Kör du inåt med tårna? Drar bilen snett? Står ratten på halvfyra och däcken tar slut på en sommar?  Då är det hög tid för en framvagnsinställning.  Bygg ett toe-in verktyg och gör det själv hemma på cementen.

Robban fixar din jänkare

Många verkstäder slår bakut när man kommer med en gammal amerikanare.  Inte Robban. Tvärtom. Han skulle helst bara mecka med jänkare. 

Persåkers Speedshop ny annonsör i Worldkustom

Jöran Persåker har med sin framfart i hobbyn skaffat sig en respektabel plattform att stå på. Dalmasen som flyttade till Stockholm , öppnade tobaksaffär och byggde racebilar som ingen annan.  Idag har hans pickis 8.000 hästkrafter och Speedshopen bara växer. 

NYTT! Glas och motordag i Hudik plus Söderhamnscruising

På lördag bjuder RIXGLAS i Hudiksvall in till minimässa med proffsverkstäder i hobbyn. Vi snackar PLÅt - LACK - GLAS - ROD - CUSTOM -  motorer- salubil  och stuff däromkring . 

5 juni öppnar Sveriges största bilmuseum

Sveriges största bilmuseum nu ännu större.  Andra året för Härnösands Bilmuseum innebär ännu större ytor och ännu fler fordon. Ägaren Calle Lundkvist lyfte upp en P1800 på taket till entrén inför öppningen.

Vinn en Hemicharger !

Tiden rinner ut . Om du är snabb hinner du få två lotter till priset av en nu på slutet.  Dragning inom kort. Om du vinner får du besked på mail eller följ dragningen på hemsidan. 

Topp Bil ny trygg annonsör

En av stans  mest erfarna bilförsäljare, uppväxt  i pappas Fiat-Morris-Austin-anda under femtiotalet,  driver Topp Bil i Härnösand. Thomas Pettersson har bilar  i generna.

Worldkustoms tipsinsamling till FBI

Läsarnas tips angående dubbelmordet i Brattås har renderat i en 40 sidor stor dossier som översatts till engelska och avsänts till Mark Safarik FBI och Bo Åström, legendarisk  mordutredare i Sverige.  

Fullsmockat Firemeet i Härnösand

Pingstkyrkan i Härnösand har haft fräckheten att köpa jätteanläggningen  Folkets Hus och Park mitt i stan.  Lördagen 7/5 var det raggarträff dessutom.  - Ni får ju skylla er själva när ni anställt två pastorer med jänkare, sade Gudsmännen till församlingen. by Krantz.

Valborg Stockholm 2016

Sista april i huvudstaden med omnejd 2016 by Krantz

Mat & Nostalgi ny annonsör

Nominerad till årets butik har Viksjö Mat & Nostalgi i Härnösand snabbt fått en plats i entusiasternas hjärtan.  Otaliga bilklubbar, TV och filmbolag har redan fångat sin bit av stället. Worldkustom hälsar en ny annonsör välkommen.

Stor husvagnscamping och Eilert Pilarm i Molidens Krantz Challenge 2 juli

Hela 25 husvagnar har anmält sig redan att campa vid dansbanan i Moliden när Krantz Challenge gästar motordagen för hela familjen den 2:a juli 2016.  Eilert Pilarm is back! Han kommer att uppträda på kvällen. En legend man måste uppleva. av Krantz 

FBI cold case TV4 tar upp Brattåsmordet

Dubbelmordet i Härnösand den 31:a maj 2005 kommer att genomlysas av Mark Safarik, FBI och hans svenske kollega Bo Åström.

ES Motor vårfullt med bilar

Smockat med bilar inför våren hos ES Motor i Ljusdal och ägaren Uffe har nyss återvänt från USA med ännu flera.