Motormässan i Östersund

SVERIGE. För 37:nde året öppnades portarna 25, 26 maj 2013 och tusentals besökare kunde frottera sig i klassiska bilar, hotrods, muskelcabbar och femtiotalare. Ett generationsskifte löper över Sverige. Lasse Theander lämnar över i Jönköping, Charlie Östlund lämnar över i Bollnäs och här i Östersund tackar Agne Ottosson för sig. HEDER OCH TACK till er som gått före. by Lars Krantz.
 

Månadens klubbtidning. Sunset Cruisers Chronicle

Många tidningsjobb görs ideellt utanför den stora publiken. Dessa lokala hjältar är värda belysning.  Med worldkustom.com blir det möjligt och plötsligt får du och jag samtidigt titta in andras verksamheter.  Välkomna till några sidor ur tidningen Sunset Chruisers Chronicle från Lomma.

Rektorns Plyma

VIRGINIA USA.  Du ser dom aldrig i vardagen, gammelbilarna i USA. De översvämmar träffar och meetings men jänkarna kör aldrig till vardags. De tycks ha glömt att fordonen  en gång varit bruksbilar. När denna bulle kom i trafiken i Virginia stoppade jag den i hopp om att hitta en amerikan som sett ljuset men icke. I bilen satt en engelsk rektor. By Lars-Krantz.
Usabil.nu

Cadillac 1947. En lyxkryssare på land.

SVERIGE. Sommaren 1947 var den hetaste på länge. Krigsslutet var fortfarande tongivande och det allmänna stämningsläget högt. Bensinransoneringen som upphörde i november 1945 hade skapat en overklig övergång från gengas till flygbensin. Kanske genomgick folkets sinnen samma metamorfos.  by Lars-Åke Krantz

Peter Jezewskis Be Bop A Luba drar fulla hus.

SWEDEN.  Peter Jezewski blir bara bättre och bättre. Med 36 års erfarenhet av rock and roll på scenen drar hans show Be Bop A Luba mer folk än någonsin och recensionerna är lyriska. av Lars-Åke Krantz . Foto Ellen Kay Krantz

Köp av 1964 Buick LeSabre i Florida

Vi har fått flera förfrågningar om 64 Buicken vi tar med till Sverige. Mest från svenskar då.

Tre kronor customshop # 3.

Butiken stänger och åker till Florida på semester efter bara två månader. Stefan lurar pengar av sin tjej och Chris slipar ner en bil som inte skulle lackeras. 

Bollnäs Motorrevy för 34:e året 2013.

Arrangören Christer Edströms hade lyckats med att få både årets rod och årets streetmachine. En Hudson Hornet med en Forslundbåt på släp gav idén till marint tema i utställningsgången. Gammal tradition, nya tag. by Lars-Åke Krantz .

blog stream

Ingen kör med sitt kön.

SVERIGE. Ladys Run i Hudiksvall blev en deltagarmässig och publikmässig succé och arrangörerna är redan överhopade med förfrågningar om anmälning till nästa år.  Sedan var det det där med krönikan av Mathilda Svensson som publicerades på samma helsida som reportaget från tävlingen i Hudiksvalls Tidning.  "Ingen kör med sitt kön."

Nostalgia störst

Tidningarnas senaste upplagesiffror presenterades i Bilsport Classic .  

I nästa nummer

Nytt nummer, #4 är på väg av tidningen Worldkustom 2014

Krantzjackan till Bollnäs och Elmia

Krantzjackan är en retrojacka som nytillverkas i exakt skinntjocklek, mönster och sömmar som vi minns dom från femtiotalet.

Bilder från en amerikansk småstad

Några bilder dök upp på Worldkustoms redaktion. Fotografen  

Vi annonserar samma dag

MIssade du att annonsera  i snigeltidningarna. Vi annonserar åt dig IDAG!

Retrofiket

Råkar du befinna dig i trakterna kring Sundsvall i sommar. Ta en fika på Retrofiket.

En bakaxel med niotums Fordklump som passar din Cheva 1967-1972 pickup

Nu kan du bulta på en Ford, niotums skottsäker bakaxel direkt på din GM truck. Speedway Motors senaste produkt är en niotums Fordklump monterad så att den passar direkt på din GM eller GMC pickup från 1967-1972.  Du får tillgång till Fords alla utväxlingar och enkelhet att byta.  

Elvis sista bilresa

Elvis Presley åkte till tandläkaren sent på kvällen 15 Augusti 1977

Tänk om Edsel

Tänk om Edsel hade fått en kanonstart 1958