Peter Jezewskis Be Bop A Luba drar fulla hus.

SWEDEN.  Peter Jezewski blir bara bättre och bättre. Med 36 års erfarenhet av rock and roll på scenen drar hans show Be Bop A Luba mer folk än någonsin och recensionerna är lyriska. av Lars-Åke Krantz . Foto Ellen Kay Krantz

Jez01

Peter gillar den där melodiska rock&rollen som kräver så mycket  finlir. Den som gränsar till do-wop med sina snygga stämmor men ändå dunkar baskagge, gräver gitarr och som i Peters fall innehåller fullt blåsband och dessutom en körkvartett!  Vi snackar utmaxad Elvissättning på scenen!

Jez03

Den som går på en Be Bop A Luba show får ett tiomannaband rätt i magen.
-Det har aldrig gått så bra som nu, säger Peter Jezewski. Vi får stående ovationer överallt.
-Vad är tricket Peter?
-Man har ju hållit på ett tag nu och många låtar har passerat. I den här showen har vi tagit fram alla de låtar vi tycker är klart bäst genom de 36 år jag spelat proffessionellt. Vi kör 54 låtar i högt tempo som alla håller och då kommer spelglädjen på köpet.

Jez04

Showen gästas utav namn som Towa Carson, Tone Norum, Svenne Hedlund och Janne Frisk,  gitarristen i Hep Stars. Tåget går även till Norge och Tyskland och Peter, som fyllt 56, saktar inte ner på farten. Turnen i kyrkorna blev även den en succé och nya sätt och konstellationer att attackera hans melodiösa rockmusik väntar framöver.

Det är med stolthet vi berättar att Peters sambo Anneli Strand ringde en kväll och ville ha Krantzjackan med logo på .

Det är med stolthet vi berättar att Peters sambo, Anneli Strand, ringde en kväll. Peter ville ha Krantzjackan med logo på . Peter har jacka 735

Och rösten håller. Peter Jezewskis röst har fått en klang som bara växer. När Poetry in Motion ljuder i konserhallarna rullar gåshuden i bänkraderna. Sjuttonåringar och sjuttioåringar reser sig i stående ovationer inför fenomenet Jezewski.  Sveriges egen Elvis trots att han aldrig imiterat eller härmat. Han bara har det. Rösten, utseendet, rörelserna.

Elvis tränade Karate som bekant. Vad alla kanske inte vet   är att Peter Jezewski har svart bälte av andra dan i Karate.   Vad alla däremot omedelbart känner är kontakten med Peter där han mellan låtarna berättar  avslappnat och nära om upplevelser från sin långa resa  som entertainer.

En komplett artist där kompbandet, blåsarna och körsångarna skall ha en jätteeloge för engagerat och drivet samspel.
-Det känns att alla har kul.

 

 

 

Jez08Be Bop A Luba ser du:
1:a mars (ikväll)  Conventum Örebro
7 mars Tonhallen Sundsvall
14 mars Kulturum Nyköping
15 mars Konserthuset Gislaved
21 Mars, Borås Åhaga
22 Mars, Norrköping
28 Mars, Vara konserthus
29 mars, Kulturhuet Pigalle
4 April, Göteborgs konserthus
5 April, Västervik Bryggaren
11 April, Växjö konserthus
12 April, Karlstad CCC
27 Sept, Oldsbergs Arena
25 Okt, Halmstads teater


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *