Shipping Cars R Us

OBS Uppdatering  8 januari 2016.  Firman har bytt ägare . Susanne Getten som skött allt gällande skeppande av bilar och varor under tio år har slutat.  I skrivande stund har den nye, svenske ägaren inte gått att nå för en kommentar. Artikeln beskriver verksamheten som den såg ut då, i februari 2015. /Chefredaktör Worldkustom Lars-Åke Krantz .

Gammal artikel  från februari 2015:   Rejäla usabilar står överallt. Det är som en oas i det intensiva, hajpade Miami. Lastbilar kommer och lastar av en Edsel och en Mercury på gården.  Andra backar till och fyller sin burk med Cadillac eller Chrysler.  En dag på jobbet för Mattias Brännström och Susanne Getten.

05

Skillnaden är total. Att komma från 120 knyck på den sexfiliga Turnpiken där allt vrålar 2015, vika av på exiten och snurra ner till 1961 med het asfalt,  sprängfyllda magasin och bilar från förr på bara någon minut är en kulturchock.

14

-Fikasugen?

Va svenska!! Därpå en av språkets finaste ord, fika, levererat  från en lastkaj i solen.

Jag sätter handen att skugga ögonen och ser ett stort leende i motljuset.

-Vi har svenskt kaffe, säger Mattias och därifrån är jag såld.

06

13Verksamheten har pågått i tio år.  Allt som kan tänkas har skeppats. Idag sitter Susanne Getten, ursprungligen från Skåne, vid centralen där allt koordineras.  Titlar, kvitton, tullpapper, rederidokument och kundhandlingar.

07

 

08 Mattias handhar morgondagens inriktning för firman, ständigt på språng med nya ideer. Journalistörat snappar upp något om hundratals  HD-motorcyklar som skall till Europa inom en snar framtid.

01

Här och nu gäller Gevalia Brygg och därefter rundvandring. Det smäller ute vid lastkajen. Bilar lastas kontinuerligt. Plötsligt är alla borta runt bordet.  Shipping Cars R Us pulserar och jag rycks med. Häng på.02

Anders Malmgren hotrodder från Norrbotten tar hand om en bil som inte vill starta. Visst har vi alla haft sådana oroliga funderingar. Vem tar hand om min gamla bil egentligen när den behöver lite hjälp vid lastningen?  Anders smekte igång denna Lincoln.

08

Nästan en Corvette på väg.

10

Rock on Malmö.

12Plötsligt dök nya  firmabilen upp. En 2015 Dodge Hemi pickup med 30 miles på mätaren  fräsch från dekalfirman.

Shipping Cars R Us hämtar din bil vart som helst, kan rycka ut för att ”besikta” din bil inför köpet och om du vill att de sköter betalningen så går det också bra. 03Full service men det bästa är när den kommer till Sverige.  Du hämtar dina paket, grejer och bilar hos bilentusiaster och inte hos redare eller tullare.  För sörlänningar gäller Kent Persson i Döjsebro, Skåne.  Tag emot din import med ett leende hos KP Importservice15För dig som vill hämta grejerna i Stockholm gäller Claes Ruteberg. Samma där. En bilkille som vet vad det är frågan om. Perfekt entusiast att möta när du ska hämta kärran och det är punka på två hjul.   Gävle är också på gång att få ett utlämningsställe.

16Vi tackar Shipping Cars R Us för besöket och

här tog det slut om det vore en papperstidning.

———— 0 ————–

Men Worldkustom är ingen sån så  ….

Träffa Susanne och åk med Mattias i Nydodgen vet jag !!

9 minuter film

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

17 reaktioner på ”Shipping Cars R Us

 1. Hur kan ni ha en så positiv reklamartikel om Mattias Brännström?
  Har ni inte tagit reda på någon fakta från Sverige?
  Vi är många här i Sverige som har blivit grundlurade och fått höra lögner och ursäkter månad efter månad utan att det dyker upp någon bil. Jag personligen hade ”tur” och fick en bil, fast den var långt ifrån vad jag hade blivit lovad. Försöken med att skydda bilen med kartong och silvertejp under transporten funkade inte, transportskador över hela bilen. Men jag fick åtminstone en bil…

  Med vänlig hälsning. Ola

  1. Hej Ola, de som köpt en bil av mej, har alla fått den levererad, ibland går det fort och ibland tar det tid p.g.a title saknas eller de har köpt en bil billigt som skall fixas innan den skickas, typ ”flood” bilar. Om du har frågor eller funderingar kan du gärna ringa mej, du har mitt nummer, eftersom jag känner dej Ola. Vi skickade, 2014, just över 1000 bilar och ca 6-7000 paket/gods till Sverige, med nöjda och återkommande kunder. Om det är någon som känner sej missnöjd med våran service kan de ringa +1 786 718 1808.

   Trevlig helg :)

   Mattias, Shipping Cars R Us

 2. Är denna artikel på riktigt? Alla som har blivit lurade i Sverige då? Hur tänker ”journalisten” som egentligen? Vore kanske på sin plats att man skaffar sig lite mer kött på benen…..

  1. Hej Humbug och tack för ditt inlägg. ”Journalisten” tänker så här: Man kan inte skriva om Mercedes, Volvo, Cadillac eller ens om Rolls Royce om man enbart ska skriva om företag som inte har kunder som känner sig lurade.
   Följd: Worldkustom skulle inte kunna skriva om någonting.

   Jag respekterar din åsikt, din känsla, din verklighet Humbug.

   Jag respekterar också den unge mannen på Emia som kom fram spontant och berättade om Shipping Cars R Us och att de skeppat tio (10) bilar med företaget med goda erfarenheter.
   Den pojken hade ett för- och ett efternamn.

   När jag försökte maila dej på den uppgivna adressen Humbug fick jag detta till svar

   lurad@telia.com: host mail.telia.com[62.20.233.128] said: 550 RCPT
   TO:lurad@telia.com User unknown (in reply to RCPT TO command)

   Jag måste tillstå min svaghet att för mig grumlar det ditt bidrag en smula.

   MVH
   Lars-Åke Krantz
   Alltid under eget namn.

 3. Jag har nu själv använt Shipping Cars R Us. Perfekt med ett väldigt trevligt bemötande vid hämtningen i Stockholm.

 4. Någon som har koll på om verksamheten fortfarande är i gång?
  Jag har försökt nå dem men får inget svar på varken mail, telefon eller facebook, känns oroväckande då man har ett antal paket liggandes hos dem.
  Har använt dem flertalet gånger tidigare utan problem och det kan ju bara vara så att de har tagit långledigt över jul och nyår.

  Krantz, du kanske kan göra en insats här och kolla upp detta? Du har säkert bättre kanaler för att nå fram än vad jag har.

 5. Det är bra med internettidning. Då kan rapporteringen hänga med i svängarna. Det är mindre än ett år sedan Worldkustom publicerade ovanstående artikel om Shipping Cars R Us.

  Detta är fakta idag 8 januari 2016.
  Firman är såld.
  Ny ägare är en svensk.
  Jag har pratat med den svenska tjejen som varit anställd i Shipping Cars R Us och som skött handhavandet av skeppningen under tio år. Hon har nu slutat.
  Den nye ägaren har i dagsläget inte gått att nå.

 6. Jag har också en hel del paket som ligger där.
  Som läget ser ut och vad jag hört så har jag ingen större förhoppning att få dom prylarna.
  Ägaren går inte att nå.
  Blir väl att bita i det sura äpplet och beställa nya prylar och skicka dom till Susannes nyöppnade företag.

 7. Same shit different name med andra ord… Däremot verkar Mattias Brännström och Susanne Getten trots allt fortfarande vara inblandad i shipping cars.
  Står på deras facebooksida att det varit inbrott osv. Vet inte om det stämmer men som vanligt har folk varken fått tag på shipping cars, eller ens sina grejer.

 8. Susanne har med sina tio år i branchen varit klippan i verksamheten. Alla kan hamna i turbulens from time to time. Som anställd styr man inte över omständigheterna.

  Susanne valde att gå. Hon blev då headhuntad av en stor amerikansk shippingfirma, ett betyg som säger det mesta. Susanne valde att, med sitt kunnande och erfarenhet, bli sin egen och Get Logistics såg dagens ljus i slutet av 2015.

  Worldkustom har varit i Miami och gjort reportage hos Susanne Getten och hennes nystartade Get Logistics så alla svenska läsare kan hänga med i svängarna.

  http://www.worldkustom.com/blogflash/svenska-susanne-skeppar-allt-jorden-runt/

 9. När jag gjorde affärer med shipping cars så ljög både Mattias och Susanne om det ena och det andra. Jag vet att hon inte är så oskyldig som hon verkar….

 10. Företaget med den nye svensken gick i kk och den ameikanska kronofogden låste dörrarna. Alla grejer som tillhörde svenska beställare frös inne.

  Där hade det kunnat sluta medn Brännström betalade en månadshyra trots att han sålt firman, fick upp dörrarna och kunde tillsamman med Susanne ”rädda” de grejer som låg därinne och var avsedda att gå till svenska kunder.

 11. Mattias Brännström är en bedragare som systematiskt lurat kunder och
  vänner.Han tar handpenningar och glömmer betala till bilägarna.
  Har själv betalt 16000 Dollar som han ( glömde) betala till billeverantören.

 12. Har känt Matthias under många år och gjort många affärer med honom likväl som jag hjälpt honom med många andra affärer. Hela sagan började bra och alla varningar som man fått ignorerade man. Men som många sagor så slutade det inte så bra och till slut så blev jag också blåst av honom. Vid det läget kom jag i kontakt med andra och tidigare vänner till Matthias som då så rakt ut ”akta dig och det är bara en tidsfråga tills du märker vad han går för” lite sent för min del men för er skull. Tänk före och ge er inte in i affärer med honom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *