Kristoffer 23 vet inte hur han skall hinna.

Plyma Coupén från 1947 är just hemma efter en långtripp och behöver servas. Salträsern från 1933 är inte ens påbörjad, Chevan från 28 körklar men är ortens polismagnet.  Motorcyklarna och nyss inköpta stället inte klara också kommer Worldkustom mitt i allt. - Jag hinner ingenting, säger Kristoffer Svensson, 23år.
 

På äventyr i de norska bergen.

I Norge kör man rätt igenom bergen. Efter varje kilometerlång tunnel öppnas en dal där alla väderstreck ser ut som en tavla. Man är vilse men det gör inget. Allt är så bildskönt. by Krantz

Ratt, felaktig

Vår äldsta dotter och hennes kille köpte morsans hus, och när dom städade ur källaren så hittades några av mina böteslappar från ungdomens synder. av: Jan Silèn

Solvalla biltorg

Cuba Lincoln del 2.

Namnet var självklart.  På Cuba har bilparken formats av regimen.   Taxichaufförerna i Havanna bär ingen längtan att åka Ford 57 med Perkinsdiesel.  De hade gjort andra, egna val om det varit möjligt.  De cubanska bilarna  är anpassade efter regimen. Cuba Lincoln är anpassad efter Sveriges regim. Den som beskattar bensinen med 200 procent. Del 2. 

NYA All American Day drog tusentals.

Den åttonde augusti 2015 rullade över 500 entusiastbilar in till Lådbilslandet i Nykvarn. De markerade ytorna fylldes  upp direkt,  tusentals personer trivdes under dagen och till kvällens rock and roll var det  fullständigt packat med folk ute och inne.  All American Day är här för att stanna. by Krantz

Vad ruvar i Österbybruk?

Vintertid är verkstadstid. Worldkustoms radar sveper. Notifikation: Target Österbybruk. Flera fordon.  by Krantz

Krönika: Mötet.

PENNSYLVANIA. Morgonens regn övergick i fuktig hetta där vattenpussarnas utdragna hjulspår snabbt ångade bort. Utanför fönstret rann vida majsfält och enstaka stugor förbi. 

Första USA bilen 1973

Ny gästskribent i Worldkustom. Thomas Frisk, Härnösand.  En sjöman med hjärta för amerikanska bilar som har ett unikt perspektiv.  Välkommen "Frisken".

NYTT Kalender

Stor kalender nu i Worldkustom. Fyll i ditt event gratis. Kolla vad som är på gång i helgen. 
Usabil.nu

blog stream

Ännu en lyft till Norrland från Verktygsboden.

Verktygsboden är en av annonsörerna i Worldkustom samt en av sponsorerna i  Krantz Challenge.  Verktygsbodens grejer hittar nu in i allt fler garage.

Benny Nordlander från Viksjö fick pris av Härnö Maskinkonsult.

Worldkustoms vintertävlingar för att hålla sommarvärmen  har fått stort gensvar. Över 50 inlämnade svar på tävling 1 och det ser ut att bli ännu flera i

Vinn på din Krantzjacka i påsk

TUSEN jackor har sålts. Vi firar på ELMIA med att ge bort skinnvård, plåta och lotta ut t-shirts på serienumret . Krantzjackans monter har varit på samma plats i D-hallen i alla år. 2016 firar vi TUSEN sålda jackor med gruppfoton och giveaways. 

Svenska Susanne skeppar allt jorden runt.

Susanne Getten har tio års erfarenhet av skeppning. Hon har varit spindeln i nätet på de platser hon jobbat tidigare. Nu startar hon äntligen eget och vi entusiaster får en fast punkt att ringa till. Get Logistics incorporated  i Miami. by Krantz

Tusen Krantzjackor firas på Elmia

TUSEN KRANTZJACKOR är nu sålda och med det tar Lasse Söderqvist och Lars-Åke Krantz emot betyget godkänt av bilentusiasterna. 

Thunderrulle i Nipsta’n säljes.

Christer Häggström tänker sälja sin prisbelönta Thunderbird från 1960!! Lagom till islossning och vårrus står V8:an till förfogande för den som vill. by Krantz

VW-ratten hotroddad

Inte trodde man väl att en billig hörselapparatsgrå VW-ratt någonsin skulle  platsa i en hotrod. 

Många svenskar i Florida

Antalet vinterflyende svenskar i Florida tycks öka trots dollarkursen.  Lars-Gunnar Lindqvist var den senaste vi såg.

Tävling 2

Dags för en tävling igen.  Tävling 1 vanns utav Benny Nordlander i Viksjö som fick hämta ut priset hos Härnö Maskinkonsult i Härnösand .  Nu kör vi en till. 

Trettio liter på en kväll.

Plötsligt låg den där på magen och förgyllde aftonen. Cadillacen från 1960. Efter ivrigt meckande gick den igen.  Kryssaren som rullar en hel kväll och natt på 30 liter. 

TR7 till salu

Till salu längs vägen i de stora träskskogarna 

Huvkråkor

Redaktionen fick en fråga om en huvkråka för ett tag sedan. Inte lätt.

Krantz Challenge säsongen 2016

Krantz Challengesäsongen 2016 rullar igång redan 2 juli då på en NY ORT.  Från premiären i Hoting för åtta  år sedan till idag varande Sveriges största, turnerande bilshow har det varit en fantastisk resa.  2015 var ett galet år med 50.000 besökare. Nu kommer 2016 med flera nyheter!

Krantzjackan firar 1000 jackor på Elmia.

Krantzjackans monter har varit på samma plats i D-hallen i alla år. 2016 firar vi TUSEN sålda jackor med gruppfoton och giveaways.