Månadens Leif-Ivan mars.

World of Classics Museum and Sales i Tumba är stället du bara måste se. Här står de finaste amerikanarna i det finaste skick uppställda. Flera tidningar har redan gjort reportage men nu har Leif-Ivan Karlsson lovat Worldkustom något alldeles extra. musem_world of classics_small2

World of Classics Museum and Sales pulserar, förändras, lever.

Ett ställe du kan besöka om och om igen. Tony, Stefan och Pierre från TV-serien tar hand om dig på bästa sätt.

Trevligare värdar går inte att hitta. Leif-Ivan då?
-Mja,  han är inte alltid där.

feature

 

 

Därför är det med stolthet Worldkustom, exklusivt varje månad ett tag framåt, kan erbjuda Månadens Bil från museet och vem är det som presenterar den för dig?
–  Jo, Leif-Ivan Karlsson själv.

 


Ford Fairlane Crown Victoria Skyliner -1956

Leif-Ivan sönerna Tony och  Pierre samt Stefan tar emot busslaster som guidas på museet. På andra våningen finns Leif-Ivan denna morgon. Worldkustom får en stund men honom och hans ”Kromvicke”.  Han berättar:07Dessa bilar tillverkades totalt i 603 ex varav ca 285 st kom till Europa och Sverige pga det blev för varmt med ”skyliner taket ” i dem tilltänkta delstaterna där bilarna skulle säljas.

Crown Victoria eller Crome-Vicke som den också har kallats flitigt här hemma i Sverige har varit och är en populär jänkare / raggarbil både på utställningar och cruising !

Denna bil såldes ny i Perstorp Skåne län sommaren 1956 till en lycklig ägare som drev Inge Nilssons åkeri, Den såldes senare vidare till en fabrikör från Ballingslöv 1959 för att ännu senare på 60 talet hamna i Sölvesborg – Blekinge

Längre fram på 90 talet så köptes den av Bengt Persson från Skutskär som sedan också helrenoverade den fram till början av 2000 talet sen såldes den till Norrland för att sen hamna hos en Stig Johansson som var lärare på motorgymnasiet i Motala.

sandorHan sålde den i sin tur till Thomas Johansson från Linköping som hade bilen 2010 och två år framåt innan den såldes till Sandor Hajosi som är en riktigt duktig gitarrist ifrån Stockholm som dessutom som tur var är väldigt nogrann med sina bilar vilket gjorde att bilen fick den slutgiltiga finishen den hade väntat på =)

World of Classics köpte sen bilen av Sandor och nu har den en permanent och välförtjänt plats på museumet och den har visat sig vara ett mycket uppskattat inslag i samlingen.

Hur det gick till
Sandor anonserade ut bilen till försäljning på Blocket sommaren 2015.  Tidigt på morgonen såg jag annonsen som nyss lagts ut wow tänkte jag denna behöver vi på museet, säger Leif-Ivan entusiastiskt.

Säljaren svarade och berättade att bilen var fin.
-Jag kommer nu, sa jag och slängde mig in i min gamla Mercedes. Han bodde i Tungelsta så jag åkte den krokiga vägen över Grödinge mot målet.

leif-ivan_handslagSandor hade kört ut bilen på gården när jag sladdade in där klev ur och wow säger bara wow biljävuln var ju för fan i nyskick !!

Jag fick kämpa för att hålla tillbaka min iver så säljaren inte skulle märka hur mycket jag gillade bilen.

Så jag låtsades att den var si så där intressant men sa till säljaren att om jag fick pruta ner priset en aning så slår jag till typ när jag ändå var där.

Spänningen var enorm
Jag ville ju ha bilen den skulle ju verkligen pryda upp sin plats, det var läskigt för det ringde köpare var minut telefonjävuln gick varm så här handlade om att fort som tusan få affären klar. 09sandor2Vi kom överens till slut och jag var nöjd med mitt prut och fick bilen överkörd samma dag. Säljaren var som ofta väldigt glad att bilen skulle få en plats på ett fint bilmuseum och han har sedan besökt bilen.

Många som vill sälja sin kära bil av nån anledning blir väldigt glada av att deras kära får en plats i ett bilmuseum där kan dom besöka den och vet att ingen kör sönder den eller raggar ner den.

Med vänlig hälsning
Leif-Ivan Karlsson

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Månadens Leif-Ivan mars.

  1. Tjena sökte lite på nätet om min mors morbror inge nilsson och då kommer denna artiklen upp och det sjuka är att ja och min familj besökte er fina utställning i somras och då har jag fotat denna fina crome vick, världen är bra liten. Tack än en gång för ett fint levande museum.mvh per nordblad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *