Fordon från det förglömda

Kent Åberg tar oss med på en ny resa i den norrländska vildmarken

Mustangen

mustang4Den här 66a Ford Mustangen kommer jag ihåg när mack ägaren i Edsele hade. Den användes året om sommar som vinter men på julafton 1980 hände det som inte får hända!

mustang1

 

En grön 73a Volvo 142 fick stifta bekantskapen med Mustangens front i en skarp kurva bara 2km från macken varav båda bilarna skrotades.

 

mustang3

Volvon hamnade på skrot och Mustangen inköptes som reservdelsbil av en kille som hade en 66 Mustang redan och efter den dagen har den stått och sakta rostat bort på denna åkerkant.mustang2

Den gamla verkstaden

verkst1

Under 50 talet var detta en blomstrande byggd med affär taxi bensinmack och verkstad men under 60 talet försvann allt och husen blev öde och dessa motorcyklar eller resterna av dom ligger i en hög med annat järn och plåtskrot.

verkstad2Den nedlagda verkstaden vittnar om svunna tider när bygden levde och det var full fart i verkstaden men tyvärr har det blivit en alltför vanlig syn på vår landsbygd när allt folk ska flyttas in till städerna och glesbygden ska tömmas och glömmas bort .

Simca Vedetten från 1961

simca1

Den här Simcan gick på raggen i Ångermanlands inland och under en av turerna rasade sidventils V8:an i den varav den blev stående ett tag innan den bytte ägare.

simca3

Den nye ägaren påbörjade ett motorbyte till en Dodge 273 V8.a men som med många andra projekt blev den aldrig färdigställd utan efter ett tag såldes motorn.

simca2

Bilen började plockas ned och säljas del för del vilket var synd för dessa bilar finns det inte så många kvar av längre och enligt mitt tycke är den en av de snyggaste bilar som tillverkats i Frankrike

 

Kent Åberg

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Fordon från det förglömda

  1. Vedetten kommer jag ihåg när den gick i full trafik, ”hällås elvis” allas vår Kjell Rådström ägde den, han har man många minnen av o delat många buteljer brännvin med, härlig personlighet frid över hans minne…………

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *