TV-rod. Min variant av Ernst Kirchsteiger blev inte så uppskattat.

Är det någon som har undgått att se vad denna kreativa person åstadkommer med armeringsjärn, rundstav, sträng, lastpallar och torra kvistar? Jag kom på en lysande idé på en TV-bänk men det blev tvärstopp av Fia. Av: Jan Silèn

En dag när jag satt och slö surfade vid  Datorn och tittade på Rat Roddar på Youtube så kom jag på en kul grej. Det var när en Rat Rod kom körandes mot kameran, en låg grym rod som jag fick idén att bygga en TV-bänk. TV’n blir som framruta på en rod som kommer mot en i TV-fåtöljen, fränt att titta på en rod samtidigt som man tittar på TV.

rodram1

Jag hade en droppad framaxel och en bit av ramen kvar efter Ford Prefekten som jag byggde bärgningsbil av.

Hittade i Älansbro

PENTAX Image

Framskärmar till Pontiac -29 hade jag liggandes i skogen hemma hos morsan, de har legat där i 35 år sedan jag hittade en Pontiac -29 i skogen i Älandsbro när jag låg i lumpen i Härnösand.

pontiac-29-1

Tiden i skogen hade gått hårt åt framskärmarna, det hade blivit stora rosthål   och väldigt deformerade.

rodram2

Kallas patina

front

En kylarmaskering till Ford-32 köptes på en annons på internet och blev väldigt dyr, tack vare Schenkers betongbyråkrati.

Skrotet släpades in i garaget och rosten börjades att lagas på skärmarna, men plåten har blivit så tunn att det nästan inte gick att svetsa i. Fia var ut i garaget och tittade och kommenterade rostlagningarna och att det fortfarande var hål kvar.

tv-rod

Jag förklarade att detta var något som heter ”Patina” och ska vara så. Det här kommer inte innanför dörrarna , bara så du vet, blev svaret.   Nähä!? Ernest plockar ju in lastpallar och armeringsjärn och skräp kontrade jag med, så varför inte, då gick hon. Självklart skulle det ha blästrats och rostlagas riktigt med en fin lack om jag hade fått ta in framänden.

På en hylla på baksidan lycktstaget skulle TV’n ha stått då kanske jag inte behövt någon kylarmaskering, men nu var det ju kört med mina planer så det fick bli i Rat Rod stil.

Lackering

lackering

När det var dags för lack så hade jag en burk med lite blank svartfärg som skulle sprutas på, när vi spädde ut den svarta färgen så blev den grå!? Ju mer vi spädde ju gråare blev det så vi blandade i blått och så fick det bli, matt blå. Ser ni lackeraren till höger på bilden? Nähä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En vakum tank fick bli en typ av Moon bensintank.

Lockade ut Fia till garaget igen för att visa hur det blev när färgen kom på, men att ta in skrotet var det fortfarande inte tal om. Kan vi ha den på gräsmattan då, så kan du hänga blommor på den? Ja det gick hon med på om jag slipar bort alla vassa kanter så inte barnbarnen är där och gör illa sig.

front-klar

Jag hade två lyktor till en GMC  -44 lastbil liggande som nu kom till användning. Däcken kommer från morfars traktorvagn och passade på Ford Prefekt fälgarna och är fyllda med fogskumm när det var många hål i dem. Ska försöka montera någon form av lampor i lyktorna som lyser när det är mörkt ute.

Signalhornet skulle också ha kopplats så det låter när någon närmar sig.

Snö i massor

Nu hade jag tänkt rulla ut skulpturen ur garaget och tagit ett kort, men nu har vi enorma mängder snö här så någon ute bild blev det inte.

2018-03-23_135109

Här är en tjej som har vårkänslor och hänger tvätt.

2018-03-23_135357

Denna man har redan tagit semester och ligger i solstolen, OBS ölen som står på kylning i snödrivan.

2018-03-23_135244

I Sundsvall har dom en jätte snöhög som innehåller över 500 000 kubikmeter snö, lägg märke till hur liten traktorn och lastbilen är i förhållande till snöhögen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev ett töväder så jag fick ut skrotet till slut.

Nu vill jag ha sommar!

sillen-400x270

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”TV-rod. Min variant av Ernst Kirchsteiger blev inte så uppskattat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *