Ett bra utgångsläge för ett släpvagnsbygge

Ibland så undrar man ju hur folk tänker när dom annonserar ut saker.  av Jan Silén

Ibland så undrar man ju hur folk tänker när dom annonserar ut saker. Jag trodde att jag hade hittat ett bra utgångsmaterial i en Standard Vaungard till ett släpvagns bygge.

Jag har snöat in och samlar på nostalgiprylar från 40- 50- och 60 talet, helst bensinnostalgi. Byggde en liten nostalgimack utanför garaget för ett antal år sedan och då var jag lite orolig för hur man skulle få tag på prylar att fylla hyllorna med där inne. PENTAX ImageMen det gick väldigt fort att fylla upp dem, ja nu är det proppfullt där inne så det får inte plats med så mycket mer. Vi hade ett stort oanvänt rum i huset där det har varit affär en gång i tiden. Där inne hade allt bråte samlats på hög, man kom en meter innanför dörren sedan var det stopp.

cafeDär kunde man ju bygga ett nostalgi Café och spinna vidare på nostalgi temat med macken.

Efter flera resor till soptippen så sattes bygget igång.

Även nu var jag lite orolig att inte få tag på rätt saker till Caféet.

Men det gick också bättre än väntat så nu är det fullt där inne också.

Läser många annonser i tidningar och man kan ibland undra varför folk sätter in annonser för det verkar vara väldig besvärligt att skicka sakerna. I alla fall såg jag en annons långt söder ut i Sverige i en tidning om två soffor och ett fint bord från ett 50-tals Cafè.

cafe2

Ringer på annonsen och sakerna fanns kvar till ett rimligt pris och jag ville köpa det. Bra, jag undrar om han kunde skicka sakerna? Men nä det kunde han inte, då måste han ju paketera möblerna och det orkade han inte, så det blev ingen affär på dem. Nå det finns gott om prylar ändå som synes.

CastrolSer en annan annons på två Castrol oljepumpar i gjutjärn för 150 Kr i en annons också från södra delarna av landet. Ringer och vill köpa och undrar om han kunde skicka pumparna.

Får då till svar att det blir dyrt med frakten för dig, den går nog på flera hundra kronor.

-Kan du inte komma och hämta dem, undrar han.
-Ja du, jag har drygt 60 mil enkel resa så det blir billigare om du skickar dem.

Men det verkar besvärligt även för denna man och paketera och skicka pumparna.

-Jag har två mil till busstationen och är 80 år så det gör jag inte säger han.

Norrlands CustomJag erbjuder mig att betala det dubbla priset och resan till bussgodsinlämningen, men det nappade han inte på.
-Hörödu svarar han  snäsigt, jag köper inte jobb, jag hade tänkt att någon här omkring skulle köpa dem.
JAHA!? Men varför annonserar man då i en rikstäckande motortidning?  Det vore väl enklare att sätt upp en lapp i affären då.

Standard_Vanguard_4-Door_Saloon_1958[1]

Fick en ide att bygga en vagn efter Custom-Buicken och börjar samla på mig delar till bygget när en annons på ett skogsvrak Standard Vangard dyker upp, säljes hel eller i delar står det, grillen och stötfångaren ser användbara ut, ett utmärkt ämne för ett släpvagns bygge som passar min bil. 

buick

NordtrafikRinger på annonsen som är långt uppe i norra Sverige och en inte allt för talför person svarar. Jag frågar om jag får köpa lite delar av bilen och det gick bra.
-Vad ska du ha för delarna?
 Vad vill du betala?
-Tar du 500 + frakten?
Ja det gick bra och han skulle skicka delarna. Jag blir nöjd och avslutar samtalet och tänker att ”Norrlänningar kan man lita på” det här gick ju enkelt.

Sakerna ska skickas på buss inom några dagar. En vecka går och inga delar dyker upp så jag ringer igen, och får till svar att bilen står ute i skogen och det hade växt upp ett träd framför den så det var lite svårt att få bort stötfångaren, men han skulle fixa det till helgen. Kan tänka mig hur det såg ut ungefär.  IMG_0343Det går två veckor till men inga delar dyker upp så jag ringer igen, och nu är han i Finland.  Men bara han kommer hem till helgen skulle han skicka delarna. Det går ytterligare några veckor men inget paket kommer. Ringer en gång till och undrar om han hade skickat delarna? Men det hade han inte. standardvanguardcoop_facebookHan frågar om jag visste hur delarna sitter fast? Ja stötfångaren sitter förmodligen fast med två bultar på varje sida under bilen. Grillen borde vara skruvad från utsidan eller insidan. Finns det ström i närheten kan du ju kapa loss delarna, bilen var ju ett skogsvrak. IMG_0346Jorå, nu skulle han ta tag i saken och fixa detta till helgen. Det gick ytterligare några veckor utan att det kommer några delar så jag ringer ingen och frågar om han hade skickat dem?

Ja. näe, svarar han, stötfångaren hade han skickat på buss och den borde komma om någon dag och resten skulle skickas till helgen.

640px-Military_Compass_of_J__Lindsay_BroughHmm, varför göra två paket och skicka dem vid två olika tillfällen? Inget paket kom nu heller och nu gav jag upp. Kanske han skickade delarna på buss upp till Murmansk och vidare med båt via nordostpassagen över norraishavet via nordpolen och ner på baksidan jordklotet förbi sydpolen och upp mot Sverige.

Förmodligen har nog båten haft fel på kompassen eller frusit fast vid någon av polerna eller har gott upp i rök som det där Malysiska flygplanet för än har det inte kommit nått paket. Det här för 5 år sedan och än har det inte kommit några prylar, så det blev en . . . PENTAX Image. . . .   Opel Rekord -58 som fick plikta med livet för mitt släpvagns bygge istället. Fortsättning följer. 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *