Veteranmopedklubbens loge i Harmånger

Vi bara tvärbromsade!  De gröna vågorna av åkermark hade vaggat oss till sömns på helsoffan.  Vi lutade 30 grader i eftermiddagskoman när VMK-logen smiskade oss i ansiktet efter en högerkurva. Vi bara tvärbromsade och föll ur.  Kaffe och kultur var precis vad vi behövde nu. av Krantz VMK50CC_17
Det var jag och Sillen.  Den långe drasuten är så förbaskat tråkig när han tryckt en pizza. Säger han något i slummern så är det på Gnaschpmålet och man begriper inget i alla fall. Vi fick upp dörrarna på Lincolnen framför en moped modell Ä. VMK50CC_02
Bilskadeservice-Leffes Lack2Åsa Eklund kom ut med hagelgeväret och sköt av båda piporna i backen framför oss. Mentalt alltså.

Hon hade nyligen hållit på att bli rånad på de korvören som fanns i kassalådan av den sorten som kommer in flera stycken och rör om i butikerna på somrarna.

Upplevelsen satt i självklart. Nu kommer Hälsingeklangens hemlandstoner till nytta, tänkte jag och uppmanade Sillen att säga något.
– Säg nåt, sade jag till Sillen.
-”Nåt”, sade han frågande?
Det räckte. Vi kom förbi gärdesgården och hade fri lejd till hela härligheten.
VMK50CC_03Stället har sin befruktningstid på somrarna och även senare när klubben har specialöppet i samband med rallyn och happenings. Åsa ser till att alla trivs … utom bovar.
VMK50CC_04
ES5Logen hade haft en rötskada och hade ”rätt pris”.  Med gemensamma krafter hade moppetjejerna och moppegubbarna skapat ett place med den där pirrande känslan att man verkligen var på upptäcktsfärd i en gammal loge och allt var möjligt.

VMK50CC_08
Som till exempel att hitta en lokal Formel-V bil hängande från takåsarna med  X-märkta motorcykelrariteter inunder.
VMK50CC_05coop_facebookInte länge sedan detta var skrot. Vem brydde sig om mopeden när man fått lappen?

Aldrig mer loppa på tändstiftet, bortsprätt kedjelås och pimpelgas.  På logarnas trägolv hamnade vingelmaskinerna med sina asfaltslipade stöd och borrade päron.VMK50CC_10Idag är de rariteter som går för allt mellan 5.000 och 40.000  kronor.  En ny sån här fick man för 2.500 på 70-talet.   Idag 15.000  lätt.  Det här var en av de tuffaste modellerna med dubbelvagga och allt.
VMK50CC_06
VMK-logen i Harmånger erbjuder många flashbacks.
VMK50CC_09
Miljöer att minnas. Klubben startade 1998 och  pendlar mellan 80 och 100 medlemmar.
VMK50CC_11
OMS och Surf.  När snabbköpet var långsamt.
VMK50CC_12
Brr. Här har spenderats många timmar. Man kommer alltid ihåg vem som var bäst i klassen. Rolf var bäst i min.  Blev civilingenjör på HäggluVMK50CC_13nds.

Själv var man fokuserad på sånt som gav utdelning i det korta perspektivet.

Allt bevarat uti Harmånger.

 

VMK50CC_14

TinasDiner_sharpKaffedoften spred sig när andra besökare korkade upp pumptermosar och bryggkulor.

Vi fick avbryta motormässandet  och fylla på i den nytömda kassalådan så klubben kunde rulla vidare i 30.
VMK50CC_15
Tack och på återseende WMK 50cc i Harmånger.

Här hittar du hemsidan 

VMK50CC_01


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *