Anders Jönsson - The Swedish Dream.

Då var det myntat.  Worldkustom är först. Igen. Med bilder och film från besöket hos Anders Jönsson i Hudiksvall kom det. Det nya uttrycket.  Inget passar bättre än: The Swedish Dream. by Krantz
 

En kväll på racebanan i Hendry County

Jag hade somnat till i solstolen och vaknade med ett febrigt ryck.  Var var jag?  Va, vem - åhh. Lutade mig bakåt igen. Jag var hemma i Florida. Februarihetta och ljummen jucie på sidbordet.  Allt väl. Duschade, rakade, gled in på Bonnevillens helsäte och vred om nyckeln.   by Krantz  

Krantz Challenge Överkalix överträffade alla förväntningar.

Trots regn och nollgradigt i prognosen fylldes Överkalix med bilar och folk till Midsummer Meet med Krantz Challenge.   Regnet uteblev och Överkalix överträffade alla förväntningar när midnattssolen svepte över älvens lugna vatten och folket dansade i ett morgonljus så trolskt att varje synintryck blev ett minne för livet. 
Solvalla biltorg

Årets sista åktur blev istället två svettiga dagar i garaget.

En custom blir ju aldrig riktigt klar det finns hur mycket som helst man vill ändra på och göra om. Nu hade jag kommit på att jag ville flejka taket, det fattades något som sticker ut och syns så flake på taket skulle göra susen. av: Jan Silèn

Unika Chev 57:an Topless finns på Viksjö Mat & Nostalgi.

Glenn Rylanders renovering från åttiotalet var decennier före sin tid.  För trettio år sedan gjorde Glenn, i sitt lilla garage utanför Sundsvall, det som visas från renoveringsproffs i USA idag. Glenn är borta nu men hans bil finns att se för allmänheten. by Krantz

Norins Classic Chevy byter ägare.

Som ett av de första företagen att genomgå generationsbyte lämnar Sven-Erik Norin i Bergsjö över verksamheten till Stig Andersson som flyttar rubbet till Ödeshög.

Bland bilar, gitarrer och guld hos Tommy i Lerkulan. Del 1

Stefan Eriksson i Skinnsberg har vi publicerat förr i Worldkustom.  Stefans betraktelse denna gång  är så bra att vi beslutat dela upp den i två nummer. Här kommer del 1. 

Månadens Leif-Ivan november

World of Classics Museum and Sales i Tumba är stället du  måste se. Här står de finaste amerikanarna i det finaste skick uppställda. Flera tidningar har redan gjort reportage men Leif-Ivan Karlsson lovar Worldkustom något alldeles extra. 

Annonserar du i gårdagens tidning?

Sitter du och annonserar i gårdagens tidning?  Trenden är tydlig sedan tio år. Papper störtar. Internet och event rusar.

Usabil.nu

blog stream

Sponsorplatserna slut inför Krantz Challenge 2018

Vi bygger om banan inför Golden Krantz Challenge 2018 som firar tioårsjubileum.  Två sponsortorn skapas mitt i banan men ändå räcker inte platserna till. Det är överfullt.

Första bil-drullen hette James.

Som bilintresserad kanske du funderat över första bilolyckan.  Häng med till Ohio 1891.

Verktygsbodens däckmaskin gav frihet.

När det gäller verkstadsutrustning och verktyg är Verktygsboden suverän. Vi beställde en däckmaskin för ett år sedan. 

Rost tar bort sig själv medan du sover.

Lägg skrotet i badet. Slå på strömmen och relaxa. 

Worldkustom november ute nu. Kostar inte 70 kronor.

Du behöver ej heller vänta på posten eller rulla till kiosken och bli blöt i nacken.  Varsågod. Rätt i fickan, plattan, TV:n, datorn över hela världen. Worldkustom bjuder igen. 47:e tidningen gratis. Life is good. 

Mintgrön jänkare söks i dubbelmordet i Mantorp i juni.

Worldkustom har tidigare varit behjälplig i mordfall där amerikanska bilar varit inblandade. Detta eftersom Worldkustoms 60.000 läsare av naturliga skäl  har "radarn på".  Har du sett en mintgrön jänkare i trakterna av Mantorp i sommar?  Lämna tips anonymt till Worldkustom. 

Leif-Ivan i podcast med Agneta Sjödin

Podden Öppet Hjärta intervjuar superentreprenören Leif-Ivan Karlsson som i vanlig ordning bjuder på sig själv i en öppen och ärlig timme. 

Ny mustig samling om raggare

Persa Wahlberg från Hudiksvall har författat en samling berättelser av stort läsvärde.  En brokig man med brokiga vägar stod tydligen i kyrkans printerrum med en donna och lät skrivaren gå varm.  Worldkustom nåddes av ett exemplar

Krantzjackan passerar 1100

Lasse Söderqvist som sköter försäljningen genom sitt företag

L O L

Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom!