Norins Classic Chevy byter ägare.

Som ett av de första företagen att genomgå generationsbyte lämnar Sven-Erik Norin i Bergsjö över verksamheten till Stig Andersson som flyttar rubbet till Ödeshög.

NorinsNORINS CLASSIC CHEVY har varit vattenhålet för dig med gamla Chevor och GM-bilar. Sven-Eriks kunnande och ”deals” har hjälpt tusentals genom åren.  Worldkustom skrev tidigare om hobbyns överlämnande. Många som var med när allt drog igång är pensionsmässiga och söker efterträdare.
norin78

Läs hela den artikeln här.

Nu har det hänt och Worldkustom var med i sekunderna när Norins Classic Chevy Bergsjö blev Norins Classic Chevy Ödeshög. mrmagu1

Sven-Erik ser glad ut dag.  Det har varit en lång process. 30 år av importerande skapar ett rejält varulager. Inte alla kan köpa en sådan verksamhet rakt av.
– Många har varit här och tittat som varit seriösa men det är så mycket det kan stupa på ändå, säger Norin.
norin79
– Ekonomin så klart, eller kunskapen, eller man har ingen lokal och i flera fall har frugan sagt ifrån men så en dag dök Stig upp.

Stig Andersson Ödeshög till vänster på bild här tillsammans med kompisen Micke Wettergren och Sven-Erik Norin under höstens soligaste dag i Bergsjö. norins03Med 62 anställda i sin verkstadsverksamhet i Ödeshög var inköp av 4,3 ton reservdelar till Chevrolet ingen stor ekonomisk pusselbit. Lokaler hade Stig också och idag skiner han som en sol.
– Norin är hjultomten, säger han och man kan se glädjen i 57-åriga mopedisten Stig från Ödeshög.
Det lyser i båda pojkmännen som åkte Dakota 1977.  40 år senare är ådran och upphetsningen densamma. Bara grejerna blir större. I detta fall en hel butik.
– Nu ska vi hem och packa upp, säger de.
norins05Lokalerna står nymålade i Ödeshög med köpmandiskar och allt plus att de får med Norins originaldisk och originalskylt som är gjord av porslinsbokstäver sammanplockade från en anrik Gulfmack i området.

Smörjning stod det ursprungligen men Sven-Eriks fru plockade om bokstäverna till Norins.

verktygsfilmKrantz tänker att hårda förhandlingar, långsamma kontoöverföringar  och nagelfarande av inventarielistor skall skapa en tryckt stämning men, gubbarna skrattar åt allting hela tiden.

 

 

norins07Norin har inga inventarielistor eftersom han är databefriad.  Stig gick en lov i förrådsutrymmena och hittade grejer som Norin glömt att han hade.
– Norin skrattade och sade att allt var ”bonus”.

norins04
Bilden ljuger. Sven-Erik Norin deppar inte. Nu blir det garage i lokalerna.

Rixglas_5Stig Andersson pröjsade rakt av och Sven-Erik slängde med lillbrorsan i priset.

Norins består som bekant av två bröder. En i L.A. och en i Bergsjö.  Brodern Lasse Norin är yngre och fortsätter leverera men nu till Ödeshög.
– Han har redan fått en massiv order, säger Stig.

norin62
Ibland hittar Lasse i L.A. någon rolig bil och då kommer den ”hem” också.
norins02

Nu ligger 4,3 ton delar på lastbilen efter en kvällslastning.  Stig Andersson med kompisen Micke Wettergren står tillsammans med Sven-Erik Norin ute i Bergsjösolen och trivs.

norins06Lastningen hade inletts kvällen innan med en kort ceremoni av små lyfta glas som klingklongat i en gemensam startborre.  Fyra ton senare travade man in i Norins stuga för mera prat fram till tre på natten med Delins Falukorv och Norrlandsguld som delikatesser.

norins11

Worldkustom frågar:
-Kan du nånting om jänkare Stig?

– En del har det väl blivit. Trimmade farmors moped i högstadiet. Sen kom Dakotan.

Gick en vecka på gymnasiet innan jag kroknade, slängde in böckerna och började jobba.

Startade Ödeshögs Mekaniska.

Totalrenoverade en 56:a efter att bilprovningen inte stängt huven ordentligt så den flög upp och slog ner taket.

Har idag nio Chevrolet 56:or där en niositsig herrgårdsvagn är under byggnation just nu med  LS- snurra och luftfjädring och allt det där.


Micke Wettergren håller på att spricka av frågan.
-Du skulle se hans garage !!! ångar han.

– Får jag behålla Norins-namnet frågar Stig plötsligt? coop_facebook

-Jamen det är klart du får det. Du skulle ha fått inventarielistan också men den har jag i huvudet och det behåller jag, säger Norin.

-Du får väl ringa fortsätter Norin. J-listen i framdörr’n heter 246.

 

norins01

Sven-Erik har tejpat över skylten vid vägen precis som i filmen Vem älskar Yngve Frej med Allan Edwall.  Mottager ej mera arbete står det men . . . 
norins12
. . . NORINS CHEVROLET blir kvar. Nu i Ödeshög med nytt nummer 
072-453 55 56 

norins17

Tre kaffe och ett två bullar senare är gubbarna på väg – för de är gubbar.  Norin, som går i pension, är 64 och nyflåset som tar över är 57 !!

Någon större generationsväxling blev det alltså inte men Norins kommer leva i många år  eftersom Stig ser detta som sitt tagga-ner-nöje.  Ödeshögs Mekaniska rullar själv och Stig ska leka med bilar och bildelar.

ES5Den nyrenoverade lokalen är på 100 kvadrat. De öppnar dörrarna till hytten.

Pojkmännen vill hem och öppna paket.
-Vi har åtta timmar hem så idag blir det inget mer men i morgon !!

Vi vill ju se vad vi köpt, säger Dakotapojkarna Stig och Micke som följts åt genom livet i Ödeshög.  Worldkustom testar Stigs nya firma.

– Har du en vindrutetorkarmotor till en Chev 55:a ?
– Jag vet inte, säger Stig
– Jo, du har två elektriska säger Norin.
:0)

persaker_logo(Persåkers Speed Shop är by the way också till salu för den som vill. )

norins16
NORINS NYSTARTAR OM BARA NÅGRA VECKOR.   Där satt den. Handskakningen. Norins i Bergsjö drar till Ödeshög med nystart om några veckor.  Sven-Erik är  nerbjuden på besök i nya shopen och någonstans i natt blev det klart att en grävmaskin skall flyttas från Ödeshögs mekaniska till  Bergsjö och ja  . . . hobbyn är fantastisk.

World of Classics Museum and sales.

Prenumerera gratis


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

5 reaktioner på ”Norins Classic Chevy byter ägare.

  1. Hej!

    Vi ska göra iordning en skada på en cheva 41 cab. Undrar om ni har följande: lyktsarg art:924565, justeringsskruvar, muttrar och fjädrar till lykthus, huv list främre mittre, samt 2 st 7 tum lyktinsatser.

    Mvh Andreas Toyota Ljungby
    Tel: 0372600166

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *