Månadens Leif-Ivan oktober

World of Classics Museum and Sales i Tumba är stället du  måste se. Här står de finaste amerikanarna i det finaste skick uppställda. Flera tidningar har redan gjort reportage men Leif-Ivan Karlsson lovar Worldkustom något alldeles extra. musem_world of classics_small2

World of Classics Museum and Sales pulserar, förändras, lever.

Ett ställe du kan besöka om och om igen. Tony, Stefan och Pierre från TV-serien tar hand om dig på bästa sätt.

Trevligare värdar går inte att hitta. Leif-Ivan då?
-Mja,  han är inte alltid där.

feature

Därför är det med stolthet Worldkustom, exklusivt varje månad ett tag framåt, kan erbjuda Månadens Bil från museet och vem är det som presenterar den för dig?
–  Jo, Leif-Ivan Karlsson själv.

Som många vet har Leif-Ivan drabbats av en fjärde hjärtinfarkt.
-Jag måste ändra på mitt leverne säger han.

Han finns på museet som förr och träffar gärna besökande.

Det är därför sonen Tony som levererar månadens rader och bilder. 

bilar-161

Desoto Adventurer coupe 1959

Desoto var en del av Chrysler concernen och 1956 så tog man fram Desoto Adventurer som var en ”performance-lyx” bil med stor motor och fullmatad med options, Bilen fick inte vara lika motorkraftig som Chrysler 300 men den var Top of the line modellen i Desotos program. bilar-159Man gjorde Adventurer fram till och med 1960

Smeknamnet för dessa bilar var ”Golden Adventurer” genom att bilen alltid gjordes med gulddetaljer ( grill, hjulsidor, div ställen på bilens utsida samt inredning ).

bilar-162

Denna 1959 modell gjordes bara i 590 ex i coupéutförande och var således ovanlig och exotisk. Den har guldtråd insydd i klädseln som skimrar  när ljuset kastas mot den.

bilar-170
Motor: 383cui , Dubbla 4 ports förgasare, 350hk
Växellåda: 3 stegs Torqueflite
bilar-168

Övrig utrustning:
Servostyrning, bromsservo, AC , automatisk avbländningsbar backspegel ( Mirror-o-matic ) elhissar, Swivel seats, automatisk avbländning mötande trafik, dubbla elantenner, dubbla avgasrör, panormabakruta, special plastic ratt.

bilar-164
Med vänlig hälsning

Tony Olofsson Karlsson

World of Classics Museum and sales.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *