Polisradarn – vårens pryl

Det brukar vara polisen som drar nytta av radarn inför bilisterna men nu kommer en ny mätare på instrumentbrädan och läget blir omvänt.  Inte GPS men väl  PGS – Police Ground Surveillance.Det är naturligtvis alldeles lagligt att ta reda på var dina anställda befinner sig med sina taxibilar, tankbilar, sopbilar eller hemtjänstbilar. Den tekniken har använts länge via en transponder i varje företagsbil.polis2

Såklart sitter det också en transponder i varje polisbil så myndigheten kan samordna resurser och effektivisera täckning av större geografiska områden.  Allt finns redan och nu kommer PGS:en i biltillbehörshyllorna.  Din radar som talar om var närmaste polis befinner sig.
pgs_1
PGS:en  ser ut som en 52mm vanlig mätare men är litet större. Omkretsen är 67mm.

Den har ingen visare men väl en radarbild med närmaste radiobil blinkande som en liten röd radarprick.  Din position är alltid i centrum.

Den sveper som en riktig radar och i underkant finns närmaste adress angiven.

Mätaren kan härbärgera ett oändligt antal prickar men är inställd default på max 5 där adressen i underkant relaterar till den närmaste polisbilen/polismotorcykeln.worldofclassics

Det finns flera mer eller mindre onödiga funktioner också med lampor som blinkar för allt möjligt. pgsbox

Det roligaste är att radarn också tar omålade bilar.

Ligger pricken närmare än 500 meter avger PGS:en en summerton som kan slås av eller på.

polis1

Vad den mätaren kan göra för dig som har en väl fungerande, laglig bil men som inte vill råka i klorna på Värmlandspoliserna på cruising behöver knappast belysas.

Produkten är helt ny och finns i USA men är olaglig.  I Sverige är den laglig fortfarande om än kanske inte helt populär hos övervakningsmyndigheten.

Mätaren använder samma satelliter som GPS så du behöver inte prenumerera på någon ytterligare tjänst. Den funkar på en gång.  Håll utkik i hyllorna eller beställ hos  Norins / Norrlands Custom .


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker