1950 års Ford Custom Deluxe Convertible Coupe

Björn Jansson är mannen som uppfyllde sin dröm som han burit på i många år. by Kemt Åberg 

ford4

Under 70 talet hade Björn en 50 Ford men ej en cab utan en coupe som han raggade runt i på Norrtäljes gator.

Ford8Sedermera såldes den bilen och några år senare inköptes en Cadillac men den gamla Forden fastnade i Björns minne.

Den satt fast där i nästan 40 år tills han en dag ifjol gjorde slag i saken.

ford5

Björn Jansson från Norrtälje började systematiskt leta sej genom USA:s torra stater efter sin drömbil och tillslut fann han den i Nebraska.

ford6

Affären gjordes snabbt upp med en bilfirma som mellanhand och bilen lastades i en container för sin färd till Europa och Sverige.

Ford2När bilen väl kom fram till Björn så gick han igenom bilen och konstaterade att den var i riktigt bra skick förutom att det inte gick att cabba ner med hydraulikens hjälp utan han fick hjälpa till med handkraft .

Felsökning påbörjades.  Först byttes hydraulpumpen ut men det hjälpte inte så till kolvarna ja lite bättre blev det men inte fullt ut så då återstod slangpaketet så nu fungerar allt som det gjorde 1950 när bilen var ny.

Ford1

Så med detta avklarat så satte sej Björn i sin Ford och körde raka spåret upp till Ljungaverk till Karlsro Flyers End of summer träff där han hade varit 3 år tidigare med en kompis från Timrå i hans bil och detta lönade sej verkligen för där fick han en fin pokal för sin vackra Ford där den platsade in som en av 10 most outstanding cars på träffen där konkurrensen var stor.

Ford3

Färgen som Björns Ford har fanns bara i 2 år och enbart på cabrioleterna och den passar verkligen bra på bilen då den ser ut som en riktigt god bakelse som man vill ta en tugga från.

ford7

Denna Ford har haft totalt 2 ägare i USA och Björn är den förste ägaren i Sverige och kommer att förbli det i många år än för inte säljer man sin drömbil när man har efter 40 års drömmande äntligen fått hem den

 

Av
Kent Åberg 2_400


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *