Wicked Tattoo Chevy

Det finns många olika försäljningsargument för att sälja en bil. En del säljare fokuserar på bilens skick eller prestanda, andra påstår att man ser snygg ut i bilen. Eller, om man äger några tatueringsverkstäder, så kan man kan man slänga in en tatuering i affären. Det gjorde säljaren av en 1955 Chevrolet i San Antonio i Texas. Wicked Tattoo Chevy! by Anders Dahlgren 

Wicked16

Det var lätt att hitta Wicked Ink Tattoo! Stora skyltar och en 1955 Chevrolet utanför dörren.

IngaGill2”Inga Gill!” Min dåvarande flickvän lyfte armarna mot skyn, himlade med ögonen och ropade: ”Inga Gill!” Jag tänkte först att det var ett märkligt uttryck för en existentiell upplevelse.

Det här var i slutet av åttiotalet och Inga Gill var fortfarande i livet. Hon hade visserligen en lång meritlista som duktig skådespelerska, men var knappast känd som föremål för existentiella sökare, även om hon hade varit med i Ingmar Bergmans film Det Sjunde Inseglet.

Anledningen till flickvännens exalterade utrop var att vi promenerade förbi Grand Hotel i Stockholm och på deras veranda några meter ovanför oss satt just Inga Gill vid ett fönsterbord.

Wicked Tattoo Chevy 1

Solnedgång över San Antonio.

Hon medverkade då i TV-serien ”Varuhuset”, som min flickvän följde varje avsnitt av, därav utropet.

En liknande upplevelse kom till mig när jag några och tjugo år senare satt i min bil på Essingeleden i Stockholm.

 

 Wicked Tattoo Chevy 15

Som ofta rörde sig trafiken långsamt, långsamt, om alls, framåt.

Mitt i frustrationen fick jag en känsla av något bekant som svävade förbi sakta, ovanför mig.

 

I motsatt riktning rörde sig trafiken lite bättre och överst, längst bak på en biltransportbil stod en röd och vit 1955 Chevrolet med texten ”Wicked Rods” och ”Wicked Ink Tattoos” i stora bokstäver på bakrutan.

Wicked17

Sven-Olov Aringskog i Skutskär med sin numera ganska modifierade racebil.

 

Några månader tidigare hade jag hjälpt Sven-Olov Aringskog i Skutskär att köpa den bilen i San Antonio i Texas. Ibland är världen liten och nu mötte jag Chevan igen på Essingeleden i Stockholm några timmar innan den skulle levereras till Sven-Olov. Jag sträckte armarna mot biltaket och himlade med ögonen: ”Wicked Tattoo Chevy!”. Essingeleden öppnade sig och trafiken började flyta igen.

Wicked Tattoo Chevy 4

Vid köpet drev Roy Renteria tre tatuerarställen i San Antonio.

Det finns många försäljningsargument för att övertyga till ett bilköp.

Ett som ofta fungerar är att säljaren påstår att man ser snygg ut i bilen, eller ännu bättre om säljarens fru säger det när maken inte hör.

Det är förmodligen det äldsta tricket i boken, men lite kittlande är det i alla fall. En del bilhandlare delar ut pennor och ballonger till barnen för att locka kunder. Eller om man äger några tatueringsställen i Texas så kan man slänga in en tatuering i bilköpet för att locka till beslut.

Wicked Tattoo Chevy 6

Vid köpet hade bilen originalsoffan kvar. Den är nu bytt.

Wicked Tattoo Chevy 5

 

 Det gjorde Roy Renteria i San Antonio. ”Köper du bilen får du en tatuering med i köpet,” sa han vid inspektionen av Chevan vid sin Wicked Ink Tattoos Shop i november 2010.

 

 

Sven-Olov hade varit på jakt efter en 1955 Chevrolet tvådörrars sedan för att bygga en racebil av. Vi hittade bilen i San Antonio och den kom till Sverige några månader senare. Den var ett bra och prisvärt ämne att börja med. Vid köpet hade originalsexan redan bytts mot en 350 och bilen hade en del andra modifieringar, varav det mesta nu är borta.

Wicked Tattoo Chevy 13

Förutom på cruisingkvällar kommer Chevan i framtiden även att synas på racebanor i Sverige.

Efter ankomsten till Sverige har det hänt en hel del med Chevan. Sven-Olov har renoverat och modifierat bilen åt det håll han vill ha den. Förutom en ny lack för två år sedan har hela drivlinan bytts ut. Idag har bilen en nybyggd 383 med rullkam, rullvippor och rullyftare, samtliga komponenter är smidda och internbalanserade.

wicked18

Wicked Tattoo Chevy 8Motorn har World toppar med insugsventil 2,08 tum och avgas 1,60 tum i diameter räknat, flödet i topparna är 235 cc.

En Magnafuel 300 bensinpump förser Holley 850 förgasaren med bränsle.

 

Växellådan är en racepreparerad 350, bakaxeln tolvbultad med spole och 3:73 utväxling.

wicked 19

Bakvagnen är nybyggd med 4-link system och coilover fjädring för bästa stabilitet på asfalten och för att få stopp på bilen sitter det nu moderna skivbromsar monterade runt om. Sven-Olov har flyttat in hjulhusen för att få plats med de breda däcken.

Wicked Tattoo Chevy 10

Ett nybyggt X-pipe avgassystem bidrar till att få ut maximal effekt ur motorn.

Ambitionen är att modifieringen ska fortsätta i vinter, med fokus på säkerheten och Chevan kommer att bli utrustad med skyddsbåge, bälten, kardanring och annat för kommande race.

Wicked Tattoo Chevy 12

Det kommer med all säkerhet att bli en sevärd Wicked Tattoo Chevy när allt är klart.
Och tatueringen, hur gick det med den? Ja, det blev ju affär…


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *