Vad är detta?

Kz-rod

Lars-Åke Krantz är en svensk frilansskrivare. Amerikanska bilar, original, customs, roddar och dess brukare har han speglat i decennier. Hans rader har gått att läsa i flera svenska motortidningar.
Krantz bor sedan 2010 både i Amerika och Sverige. Han har sett att hobbyn är lika över gränserna samtidigt som hans output är större än det finns utrymme i de svenska papperstidningarna idag. Så vad vore mera naturligt än att starta en egen blaska?
-Worldwide

USAbil_nu_08

Mannen som gjorde detta möjligt heter Mats Carlsson. En investerare med stort hjärta för allt som innehåller en V8. Karossen till hans hotrod tlllverkas i Sverige  och jodå han har ett finger med i spelet där också.
Mats håller till i Australien emellanåt och då besöker han inte sällan bilevent och ja, han kan skriva och fota.

2013, under Sveriges största bilmässa, Bilsport Performance & Custom Show Elmia, tog Carlsson och Krantz  en promenad bland krom och candy där de diskuterade ett framtida samarbete. 18 minuter senare, när promenaden var över, var Worldkustom född.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker