All American Day i Nykvarn 2017

All American Day kommer tillbaka 2018.  Den 11 augusti gäller 2018 och Krantz Challenge kommer tillbaka, nu som jubilerande show i en golden version.  Men nu till träffen 2017. 

klara-bergman  desoto
Foto och bilintervjuer: Klara Bergman

nykvarn2017_05 nykvarn2017_09

Johan och Irene Larsson kom från Norrtälje för att ströva bland jättemotorer, restauranger, fik, hamburgerstånd och säljare.
nykvarn2017_03 nykvarn2017_02nykvarn2017_07
Sånt brydde sig inte den här grabben om. Han var lycklig med sin hotrod och vinkade till mamma som fikade bredvid.nykvarn2017_08

music challenge9 music challenge14

Massor att göra i Nykvarn 2018

Stora områden. Här har du att göra hela dagen och på kvällen rockabilly i puben med rikets bästa band.

Alltså fatta. Nykvarn är unikt. Här finns allt för motorintresserade PLUS allt för hela familjen OCH camping

Dunka in All American Day i kalendern för 2018  redan nu.

11 augusti med Golden Krantz Challenge.  Sveriges vassaste bilshow där DU bestämmer vem som vinner.
krantz-challenge-golden-10-ar

nykvarn2017_13På parkeringen fikades det tidigt. Bilarna rullade in i en varm och skön augustivärme. Den här Chryslern  var till salu. Klart man ville ha den. Lågmilad skinnmöbel på två ton och ett väglok som aldrig mer kommer byggas.
nykvarn2017_10
Tidigt ute var också dessa besökare som fick en bra plats med nära till allt. Kom i tid 2018 folks. Cadillac och Ford.
nykvarn2017_11
Efter ett tag började det gröta till sig men området sväljer 1000-bilar.   Cheva och Merca. nykvarn2017_19
PANG! Krantz Challenge är igång i 200.  Glada skratt, bus, tokigheter, prisutdelningar och bilar, bilar, bilar som kör fram  till rock&roll och motorkäft. Det här vill du inte missa. BILFEST i Nykvarn. nykvarn2017_16
Bilar som aldrig kan tävla mot varandra i en vanlig bedömning lottas av en dator att glida in i äckliga dueller där publiken röstar vilken bil som skall gå vidare. Lincolnen till höger drog det längsta strået idag och är vidare i tävlingen.

Corvetten tackas å det grövsta med applåder och  goodiebag från Mekonomen Härnösand och Turtle Wax detta till ett värde av över 100 kronor.
– ALLA vinner idag !! nykvarn2017_15
nykvarn2017_26Ny match. Pontiac mot Pontiac . Vem som vann?
– Spela roll! Vi har kul.

Vi har kul och publiken slipper se sömniga domare gå runt stillastående bilar och humma.

Här är det PARTY när pojkarna och flickorna får leka med bilar på riktigt.  Musik, glädje, fest där publiken och de tävlande är på samma bana.

nykvarn2017_20
Krantz nya.  Domarna får komma fram och vinna i en psykologisk gastkramare.
nykvarn2017_23
Jamen jay!!   Den gamla Pontiacen är kvar till nästa omgång.  All American Day – sommarsverige när det är som bäst.
nykvarn2017_22
TACK för uppvisande av din fina Pontiac från 1959 buddy!  Färdigtävlat med din grymma kärra.  Gröna Forden vidare i äventyret.
nykvarn2017_17
Två nya till rakning. Vem skall vidare. Hotrod och orginalare båda av märket Ford har lottats att möta varandra i denna kamp. nykvarn2017_24HGW:n vidare och den här trodde Krantzen skulle vinna hela racet och ta hem vinsten om 3.000 kronor och plats i Superfinalen där man kan vinna 10.000 och erhålla titeln Norrlands Populäraste bil. Inte ens gubben kan förutspå i sin egen tävling. INGEN sitter säker i Krantz Challenge.

Carina Falk heter ägaren.  Carina från Björnlunda rensade bilen på tärningar, rävsvansar och diverse dekorationer när hon köpte den 2014.

Detta är andra gången Carina tävlar med bilen i Krantz Challenge.
-Jag brukar inte vara på andra utställningar, avslutar Carina Falk.
nykvarn2017_29
Från 32 till åtta bilar och här är alla åtta på en rad. Alla får pokaler och kramar och publiken får en kort intervju med var och en.  Mot slutspelet krigare.  Vilka skall mötas i kvarten och semin och framförallt, vilka två obesegrade bilar är kvar till final?  Vad tror du? Klicka på bilderna så blir de stora som Nykvarn. nykvarn2017_14Roger Johansson och Anita Ellström har ägt bilen i 2 år och har bl.a. monterat luftfjädring.
-Detta är vår första Krantz Challenge men sannerligen inte den sista. Helkul grej och vi åker på massor av träffar och utställningar.
Pokal blev det också.
-Ja, vi har massor med pokaler hemma men det här var ett särdeles kul sätt att få en. nykvarn2017_27
En puss på baksidan bussen hinns med. Lycka till älskling. Nu åker vi mot finalen.
Alla som kommer till Eight Outstanding är såklart jätteglada. Pokal och allt och nu kan vad som helst hända.  PIRR!


nykvarn2017_30
Vi hoppar direkt till finalen. In kommer den rosa Lincolnbilen som en gång tillhört Jayne Mansfield.  Obesegrad idag och den skall få möta en annan obesegrad bil nämligen . . .
nykvarn2017_31
… den här.  Japp två tävlande som inte vet hur det känns att förlora.  I en dryg timme har de bara vunnit och vunnit och vunnit men nu skall det avgöras. Vi kan bara ha en vinnare.  Domare , var så goda att rösta en sista, avgörande gång.  Lincolnen med Leif Kjellver, Grödinge eller Bel Airen som ägs utav Bengt Norgen från Västerås. Två idag oslagbara bilar ställs mot varandra i finalen.nykvarn2017_32

nykvarn2017_33Bel Airen leder. 
Det finns 99 röstspadar med en röd och en blå sida.

13-9 till Bel Airen men detta är bara 22 röster av 99.

Vad säger de andra utanför bild?  Ska Bel Airen ha 3.000 kronor dubbla övernattningar i Rättvik och en plats i Superfinalen där man kan vinna 10.000?

Caroline Bergwall har greppat Krantz Challenges största vinnarpokal genom tio års historia av tävlingen. Arrangörerna i Nykvarn har införskaffat en vinnarpokal modell enorm.  Åk hit. Här vinner du största pokalen. Turtles lyxväska med varor för över 1000 kr går också till vinnaren.

Hon inväntar räkningen  och vinner göööööör. . .. . .
winnerLeif Kjellver men Lincolnen i rosa. nykvarn2017_34nykvarn2017_38 nykvarn2017_37Nykvarn jublar. Publiken, kompisar, domare, åskådare applåderar. Lincolnen vinner och skall till Superfinalen och tävla om titeln Norrlands populäraste bil !!
Och Leif Kjellver tar en extra titt på den enorma bucklan. . . . nykvarn2017_36
– Hur stor är den egentligen !!! 

Missa inte All American Day 11 aug. 2018

Segerintervju:
Leif Kjellver från Grödinge anmälde sig motvilligt.
-Ähh, det var Lotta Bergman  som tjatade på mig. Jag hade inte alls tänkt vara med, sade han.


Lincoln Caprin från 1955 är 20cm förlängd vid bakvingen. Detta  gjordes av de legendariska bröderna  Sam och George Barris på femtiotalet. Det byggdes två identiska. En till Marilyn Monroe och en till Jayne Mansfield. Marilyns  står på museum i USA.
– Den här köpte av Bosse på Företagsbilar Sveavägen, Stockholm för ett år sedan.
Bilen var i detta skick vid inköpet men litet kromputs och uppsnyggning har det blivit. Elen bl.a. har fått en genomgång.  En kul detalj är att denna bil byggdes först av de två.

Nu i vinter blir det mera underhåll. Lister och handtag skall fräschas upp och så skall fälgarna bytas på bilen.
-Nu åker jag tre mil hem och laddar om för kvällens rockabilly sade Leif.

Välkommen till All American Day 11 augusti 2018

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *