Vad gör du i Florida då Krantz ?

Sommartid kommer frågan. Vad gör du hela dagarna i Florida Krantz?
-Jag vet inte, svarar jag.  Skämmigt, men nu har jag i alla fall skrivit upp vad jag gjorde 17 mars. 

 

buckingham22

Lördagen 17 mars 2018

07:30 Klev upp och promenerade sex kilometer medan det ännu var svalt ute. Såg en Dodge och mötte damen med svarta labradoren utan koppel. Underbar hund. Mjuk, vänlig, skäller aldrig och viker inte ifrån matte en tum oavsett andra hundar eller människor.

buckingham2108:30 buckingham20En dusch och sedan Cheerios och mjölk.

Hettan kom. Solen lurade runt kanalens krök.

Hade bara kallingar på mig. Jag satte mig i båten och åt. Den sista skuggiga utposten idag.

Grannens tiki hut bakom mig hade exploderat i sol. Där var det redan 30 på bryggan.

muellerBytte om och hörde på TV hur Trump satt löst på presidentposten. Han avskedar alla som undersöker hans förehavanden gällande valet och Rysslandkontakterna och Trumpkampanjens påverkan på Facebook genom att böja informationen runt miljontals FB-konton inför valet.

Han har avsatt tio höjdare i Washington. Nu har han twittrat att han skall avsätta Robert Mueller som utreder Trumps oegentligheter sedan FBI-chefen kommit för nära och fått sparken av Trump. Det mullrar i leden.
-Avsätter han Robert Mueller åker Trump själv från presidentposten, säger eniga republikaner och demokrater i Washington.  Då har han upphävt demokratin. Då inträder the 25:th amendment och presidenten får sparken.

buckingham23

09:30
buckingham03I Pontiacen spelar radiokanalen Gator Country 101.9 och rödskinnet får skugga av hatt och glasögon.

På fredagskvällen hade jag kollat vilka bilträffar som funnits att välja på. Larrys list hade haft en dryg sida med event för lördagen 17 mars. Här hittar du Larrys list. 

Jag bestämde mig för att ta den minsta.  Dels för att jag  gillar mindre. De stora klarar sig alltid. Jag vill stötta de som försöker och de som ävles som vi säger i Norrland  (ungefär kämpar troget i det lilla).

Men först en sväng förbi modellflygplansklubbens flygfält. Där är alltid något på gång.
buckingham27
buckingham28
10:30 Jetplanet var dagens snabbaste, gick på flygfotogen och gjorde en lågsniff över fältet.  Små underverk.  Propellerplanet var dagens största. Jättestort med lågvarvig motor.
-Grasshopper hette modellen.  Kanske tre meter mellan vingspetsarna.
Log när jag gick tillbaka till Bonnevillen.

buckingham07
11:30 Framme. Buckingham Community Church hade en välgörenhetsträff där pengarna gick till behövande. 15 välgörenhetsdollar kändes bra att bli av med till en utställning med tio bilar. Hur gör vi det bästa av detta Krantzen? Jo, man köper amerikanskt, svagt kaffe, en klibbig donut och sätter sig bakom bilen i den medhavda brassestolen.buckingham05

Ed kom direkt och tokfotade bilen.  Ed är pensionerad och fotoentusiast fick jag veta. Han gillar att dra ut bilarna i Photoshop så de blir bredare. Han ändrar bakgrunder och färger på bilarna och han förändrar perspektiv och linjer.
-Hmm, undrar vad är meningen att fota en bil överhuvudtaget om man gör om allt tänker jag.

Ed är supertrevlig och håller på att explodera när han får veta att jag har en tidning på nätet med 60.000 läsare. På visitkortet har han två hemsidor varav ingen funkar. ManCaveArt.org och Zone2Photos.com.  Jag lägger ut dom ändå här.  Ed var en go gubbe och . . .
-Jag gillar dom som ävles.

buckingham02
Öhh . . . ett URO. Unidentified Rolling Object skulle jag säga. Senare på dagen drog han igång saftblandarna.
chris_01
12:30 Går en sväng. Kollar in loppisen.  Det finns mer fotografer på området än bilar.  Chris Fisher fotar Stephane Marion för en almanacka som skall säljas där överskottet går till hundar som far illa.
chris_03
Vi börjar prata och . . .  jamen vi fångar väl dagen. Jag är ingen hundälskare men svarta labradoren gillade jag ju.  På en liten träff hinner man prata med alla. Carey Kenzior i grönt var koordinator.  Chris pin up FB-sida funkade. Curves 4 canines. Nedan. buckingham


Fotografen Chris Fisher flyttade till Sicilien dagarna efteråt.

13:00. Hämtade mera kaffe.  Höll fram några dollar för påtåren.
-Du, sade tjejen och föste bort min hand. Det är så lite folk här idag. Jag har arton koppar över. Drick så mycket du vill. Hon var från Chiquita i Cape Coral – granne alltså.

Gled ut från träffen medan alla tackade för att jag kommit, tog höger och sedan vänster in i landet. Efter en stund vänster igen och in i träsket där jag har vänner.
14:00  Shawn var ute på gården som vanligt. Han sitter aldrig still. Han bökade med en alldeles för liten traktor i det han drog upp alldeles för stora stubbar.
pole-barn-3
-Jag skall bygga en pole barn, sade han.
En pole barn är ett tak utan väggar rest på pålar.  Det behövs inte mer i Florida. En cementplatta och ett tak och du är ”hemma”.  Bara att köra in bilen och börja mecka i 28 graders värme.  Vi pratade en stund innan jag vek av västerut.
buckingham08
15:00 Vinglade på småvägar, blev törstig och stannade i Olga. Ola Mall, stod det. Det luktade eld från granntomten. Nu var det 92 F i skuggan. (33C).  Direkt jag klev ur kom fyra brudar emot mig.  Bilen var dagens händelse i Olga. Det blev en Cola Zero, många skratt och … ”vi trodde du var en agent för ett rockband som hittat ett ställe att göra en rockvideo på”, sade de.
– Well, jag har ett rockband och vi gör rockvideos i Florida, svarade jag.
Det var här jag blev inbjuden att spela gitarr på deras musikfestival om sju dagar.

buckingham16
Nu kom ägarinnan (tjej nummer fem) ut med ett papper med veckans meny och jag var därmed hedersgäst. buckingham11
-Vad är det för musik då? frågade jag.
-Bluegrass, svarade de.
Enkelt kände jag. Bluegrass är Gubben Noa i 200.
-Jag kommer med gitarren 2019, sade jag och sedan blev det gruppfoto.

buckingham10
De hade en soffa i plåt som var det skönaste jag suttit i. Glider hette den. Man svävade i den och jag frågade om man måste smörja den ofta för att få det där mjuka glidet.
-Hä, inte alls kolla kedjorna, sade de.
Genialt. Soffan hänger i luften i kedjor som ger en svävande känsla av ljudlöst glid.
Jamen, en favorit till och den amerikanska södern gör det igen. Överraskar med de coolaste grejer.  Glider – dagens waow.

15:30 Lättade och tio händer vinkade. Vidare västerut. Solen bombade ner i sätet. Åt ett varmt Granny Smith som legat på sitsen hela dagen. En kompis i Sverige ville ha ett mobile home här och jag hade slösurfat på Craigslist och hittat ett som verkade okey. Tog höger på 31:an och svängde sedan in mot North Fort Myers på Bayshore Road.
buckingham25
Missade infarten till trailerparken, fick göra en U-sväng och en till  innan jag kom in på de små gatorna med 340 mobile homes.  Körde på måfå och fick en van bakom mig.  Han hängde envist efter och jag tänkte att de kanske kollar upp mig ifrån vakten i entrén. buckingham12
Plötsligt svängde vanen och jag stannade och och frågade om han visste av huset till salu. Dan Womack var en supertrevlig kille som just kommit från ett hus han fixade upp litet och som skulle säljas.  Jamen . . .  vi åker och tittar.
buckingham13
Kåken var kanon visade det sig. Har varit in i några och de kan lukta allt från rök till ruttet, till mögel till svett och instängt med detta hus var friskt som en sommaräng i Strömsund.
buckingham14
Pengen var helrätt, Dan var av det där rättskaffensvirket och kåken kom inflyttningsfärdig med alla möbler på plats, två TV:s, två sovrum och flugsmällan redo vid dörren. Livet bjuder upp till dans svenskar. Fånga’t i flykten eller dö nyfiken. Förmedlade kanonkåken till snödrivorna.

16:30 Krantzen började bli hungrig. Bonnevillen hittade hem själv över Hancock Bridge men girade in på Save A Lot i  Orange Cove.  Köpte grillkorv, mjölk och en kartong kanelssnurror från Little Debbie.
buckingham15
17:30 Hemma i garaget igen. Jag vann ett pris också på bilutställningen och köpte ett tårtfat på fot för två dollar. Ett sånt som mamma hade hemma i Klappsta. buckingham17
Dagens pappskörd.
buckingham18
Kvällsol och poolen 30 grader varm.  Dammet efter dagen sköljdes av och sedan självtork på altanen.
possum
19:00 Kollade mail och Facebook, gick ut med handduken runt midjan.  Satt i den stilla skymningen i Two Suns som är en plats bland träden vid kanalen. Värmen vägrade vika ner sig.

Blev kvar.  Mörkret kom, en Possum petade i lövet bredvid. Jag försökte sitta still för att inte skrämma den lille.
grill1 grill2

21:00 Grillade. Satt. Petade i elden på lördagskvällen, tänkte på ingenting.
Vad gör du hela dagarna i Florida då Krantzen?
-Jag vet inte riktigt.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Vad gör du i Florida då Krantz ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *