Ungern, veteranare och cruisingbehov.

Det händer ju inte så mycket på bilfronten idag tack vare detta eländes Covid19.  Men vi kan väl gå bakåt lite till 2018 och veteranträffen i Balatonfenyves. av Mikel Gideryd , Ungern


Jo, dom har krångliga ortsnamn här i Ungern.  Men jag, frugan och en kompis tog och åkte dit för att titta lite på vad som finns på andra sidan Balatonsjön.  Vi kom lite sent  men som en klok man sade, bättre sent än aldrig.

Veteranträff mera
Det var ett nytt ställe för mej och träffområdet låg alldeles vid sjön.  Hade det blåst lite så hade man säkert fått vattenstänk i ansiktet.  Det var en kul blandning på fordon, MC. Skodor, Cadillac, Volga mm. Det här var väl mer en riktig veteranträff med veteranrally till.  Rallyt missade vi tyvärr.  Men det kommer säkert fler tillfällen.

Juni
Det sägs att Ungern lättar på restriktionerna i juni angående viruset  så vi får hoppas att även bil , MC och traktor hobbyn gynnas av det. Det är väl inte så mycket att skriva om det. Man börjar ju bli smått patinerad själv och minnet är inte det bästa.  Men sånt händer de flesta.

Avspänt och glatt
Som vanligt här nere så är stämningen mycket vänlig och avspänd på såna här tillställningar och trots att det säljs öl, vin mm på träffarna så ser man väldigt sällan fylla.  Glada människor ser man men inte folk med uppenbara problem att hålla kursen. Då trivs jag.

Saknar cruising
Det jag saknar här nere är det här med cruisingar.  Det stoppas mer eller mindre av att bilarna många gånger är veteranregade och då inte får användas mer än till träffar, veteranrally mm.  Det är lite tråkigt. Men jag håller på fila på nån ide här och har pratat lite med folk här om hur man kan lösa problemen.

Filar på en lösning
Vi får se vad som händer. Ett veteranrally runt Balaton vore kanske nåt. Efter träffen var vi till ett ställe som heter Csillagvar och käkade. Det är en liten fästning kan man väl säja och ett museum samtidigt med toppenmat.    Vi låter bilderna tala. Ha en fin sommar och jag hoppas ni och era nära och kära slipper virus.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *