Sillen har besiktat. Jävla cementarslen!!

Är det något som retar mig är det slipsnissar till cementarslen som sitter bakom  skrivbord och hittar på den ena idiotiska regeln efter den andra. AV: Jan Silèn

Vad är det för idiotiska fjantar som sitter bakom  skrivbord och hittar på idiotregler? Hur tänker dom när dom åker till jobbet? Gnuggar dom händerna och hånflinar när dom sätter sig bakom skrivbordet och tänker att idag ska jag jävlas riktigt med bilägarna. Och sedan har vi ju fjantarna på landets bilprovningar med uniform som är stendöva diktatorer som det inte går att diskutera med.

Har cementarslet med slips och vitskjorta skrivit den idiotiska regeln så ska den följas till punkt och pricka hur idiotisk den är. Dessa självutnämnda besserwissrar tror ju dom är Gudar när dom besiktar en bil. Dom känner att dom har makt och måste få någon sorts tillfredsställelse när dom sätter en ombesiktning på en bil.

Ser ni något olagligt och trafikfarligt på denna dragkrok?
-Nähä inte?

Jag köpte min Chrysler PT Cruiser 2006. Jag besiktade tre år och helt plötsligt skulle dragkroken plockas loss, det gick naturligtvis inte.
– Nä, va bra att den sitter fast tyckte jag men inte besiktningsmannen så det blev ombesiktning.

Skruven satt fast och efter mycket våld så lossnar den till slut men plastratten på skruven gick sönder så jag svetsade dit två små rundjärnsbitar istället för plast ratten och det var godkänt och bilen gick igenom. Jag har besiktat med skruven sedan 2009 och det har gått bra, men inte i år.

Denna gång fick jag bilprovningens sadistiska diktator till besiktningsman fast hon är kvinna som är känd för att vara övernitisk.
Det blev nedslag för att jag hade svetsat på dragkroken, alltså på låsskruven.

Jag hävdar att jag inte har svetsat på dragkroken utan på låsskruven och att det inte har någon betydelse för hållfastheten på dragkroken.

– Det är nya regler nu, man får inte svetsa på dragkroken svarar hon drygt.

Att man inte får svetsa på dragkroken har det varit länge.
– Kan väl vara bra på ett vis så inte  sådana här konstruktioner slinker igenom.

Det är helt omöjligt att diskutera med denna människa, hon måste njuta när hon inte godkänner en bil och bilägaren får punga ut med ett antal tusenlappar i onödan .

Jag lämnade bilen till en verkstad som släcker tvåor så jag slapp fara tillbaka till förnedringsstationen.


Dom på bilverkstaden höll med om att det var väldigt nitiskt att sätta ombesiktning på skruven, svetsarna påverkar inte hållfastheten på dragkroken. Och vad är det för idiot som hittade på att dragkroken ska kunna plockas bort? Hur många plockar bort dragkroken på en bruksbil? Sätt ombesiktning på det som är uppenbart fel, men bara för att det inte är något annat fel behöver man inte hitta på fel bara för att jävlas.

Man får bygga en hel bil själv, ram, hjulupphängning, styrning, kaross, motorfästen mm, men inte svetsa dit två små rundjärnsbitar istället för en trasig plastratt.

Fy fan för byråkratiska cementarslen till slippsnissar i vitskjorta som sitter bakom ett skrivbord och hittar på jävelskap.
-Ursäkta svordomarna men jag blir så förbannad på sånt här översitteri!


Jan Silén. Svetsare.

Detta är inte första gången.
Så här skrev Sillen om det första nedslaget på dragkroken

Lars-Åke Krantz kommentar:

Smart drag välja bort besiktningen. 
Jag har upplevt allt i den här vägen och förstår dig till hundra procent min vän.  Hjärtat speedar på bara utav att läsa om galenskaperna.

Jag har slutat besikta för länge sedan.  Sista gången avbröt jag en registreringsbesiktning på en Corvette jag köpt i USA till Myran.  Jag har haft två hjärtinfarkter och stoppade besiktningsingenjören när han inte skulle släppa igenom Corvetten.
– Vi bryter här. Jag har en hjärtinfarkt i ankommande, sade jag.
Han tittade upp från sin elektroniska pistol på höften och såg helt oförstående ut.

Jag bara avbröt all besiktning i mitt liv – right there.
Det var en så skön uppenbarelse när jag kom på det.  Jag behöver inte göra den här skiten mer.  Det räcker nu. Inga mer galenskaper. Ingen mer förödmjukelse.  Jag går aldrig mer in i en besiktningshall.

Man kan välja. Det är ett fritt land. Bra Sillen.
Jag har aldrig varit inne på Systembolaget och jag går aldrig mer in i en besiktningshall. Jag kör obesiktat sedan dess. Varför skall jag som levt med bilar 24/7 i femtio års tid låta en ficklampsförsedd förlorare peta på mina heliga hjul?

Besiktningsräddarna Cyklon AB

Registreringsbesiktningar sköter Cyklon i Ludvika om åt mig hädanefter.
Behöver aldrig se en besiktningsman mer.  Bra val Sillen. Livet är kort.
– Jag valde livet. Jag valde besiktningsfritt.

Krantz


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Sillen har besiktat. Jävla cementarslen!!

  1. Jag har faktiskt en positiv erfarenhet av en sån löstagbar krok, hade bytt bruksbil för några år sen å skulle besikta. Då visar det sej att den löstagbara kroken inte alls går å få lös, själv visste jag inte ens att det satt en sån på bilen å jag har aldrig haft nån på nån annan bil heller. Då noterar inte besiktningsmannen en 2:a å går vidare, utan börjar gå loss på kroken med en mindre slägga, rostlösning å svett som om jag vore på en verkstad…. Han höll säkert på i 10 min, kanske mer, tills kroken var loss…. Jag menar, va? Hur många bes-män kommer ens på tanken? Helt fantastisk service. Det här inträffade i ett litet samhälle ca 4 mil norr om Härnösand där jag besiktar alla mina fordon sen många år, veteraner, mc, bruksbilar, mest pga den trevliga å vettiga personalen. Är det sommar å fint väder får man ju dessutom en fin tur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *